Rahmi M. Koç Müzesi Havacılık Koleksiyonu: Göklerin Dayanılmaz Hafifliği

Wright Kardeşler’in Kuzey Karolina Eyaleti’nin Kitty Hawk kasabasında yaptıkları uçuş denemelerinin üzerinden tam 115 yıl geçti. 23 Eylül 1903’teki 3.5 saniyelik başarısız girişimden sonra 17 Aralık 1903 yılında Kitty Hawk kasabasında 12 saniyede 36,6 metre uçarak insanlığın ilk uçuşu gerçekleşti. Rahmi M. Koç Müzesi 115 yıldan daha eski havacılığın zengin tarihini paylaşmak için herkesi müzeye bekliyor.

Yeni Subaru BRZ

Subaru’nun saf sürüş keyfi sunan 2+2 kişilik coupé modeli Subaru BRZ, kapsamlı bir makyaj geçirerek yeni ön LED farlara, LED stop lamba grubuna, yeni tamponlara, yeni bir egzoz sistemine, Track moduna da sahip altyapısı geliştirilmiş süspansiyonlara ve fren sistemine sahip oldu.

Yeni Audi A5 Coupe, Türkiye de

 yeni a5Audi’nin  birinci neslini 2007 yılında satışa sunduğu günden zamanımıza kendi hayran kitlesini oluşturan spor otomobili A5 Coupe, ikinci nesliyle başarısını devam ettiriyor. Yeni, keskinleşmiş görünümü ve her yerinde üstün teknoloji kullanılan bir otomobil olan A5 Coupe’nin yeni nesli atletik, spor ve zarif tasarımı ile

Yeni Aston Martin DB11; 600 beygir 700 NM tork

 yeni aston
Göz kamaştıran yeni Aston Martin DB11, 86. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmasıyla birlikte yoğun ilgiyle karşılanarak Türkiye’den rekor ön sipariş aldı. Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar; ünlü “DB” neslinin amiral gemisi olarak

2 katlı karayolu tüneliyle Avrasya Tüneli açıldı hemde navigasyonda da var

 avrasya tüneli
Avrasya Tüneli’nin trafiğe açılması, vatandaşların ve medyanın yoğun ilgisiyle karşılandı. Ömer Keşoğlu adlı bir sürücü, Avrasya Tüneli’nden ilk geçen kişi olmak için saat 05.00’te gişe bölgesine gelerek beklemeye başladı ve tünelden ilk geçen kişi oldu. Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ), çalışanları da tünelden geçmek için bekleyenleri çiçeklerle karşıladı. Asya ve Avrupa

YTU Racing nedir, ne yapar?

Ülkemizin önde gelen  yüksek öğrenim kurumlarından  
Yıldız Teknik Üniversitesi YTU Racing Takımı , kendini tanıtırken yaptıkları aracı ve kullandıkları malzemeleri ''YTU Racing Nedir Köşesi'' adlı videolarda anlatıyor.Kısa ve önemli bilgiler verilen bu çekimleri izlemenizi tavsiye ederiz..


YENİLEME PAZARINA YÖNELİK YENİ ÜRÜNLER: NGK SPARK PLUG EUROPE, SSANGYONG ARAÇLARI İÇİN ORİJİNAL EKİPMAN KALİTESİNDE BUJİLER SUNUYOR

 yenileme pazarıDünyanın lider buji üreticisi NGK Spark Plug Europe, Koreli motorlu taşıt üreticisi
SsangYong için orijinal ekipman olarak geliştirdiği bir bujiyi yenileme pazarına yönelik
ürün yelpazesine dâhil etti.
SsangYong’un gerek Rodius adlı aile vanının gerekse Chairman sedan modelinin güç kaynağı,

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası'ndan 30’uncu yılda üretimi ikiye katlayacak dev adım

 Aksaray lı Mercedesİlk kamyonunu 1986 yılında banttan indiren ve bugüne kadar toplam 232.256 adet kamyon ve çekici üreten Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, bu yılın Eylül ayının sonunda 100.000’inci çekicisini üreterek teslim etti.30 yıldır aralıksız olarak üretime devam eden Aksaray Kamyon Fabrikası’nda, bu yılın Şubat ayında yapılan 113 milyon Avro yatırım kararının duyurulması

Hyundai Motorsport, 2017 i20Coupe WRC’yi Sunar

 i20 wrcHyundai, 2017 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda kullanacağı i20 Coupe WRC yarış otomobilini Monza, İtalya’da yapılan özel bir etkinlikte tanıttı. Yeni sezonda artık üç kapılı gövdeyle yarışacak olan Hyundai Motorsport Takımı’nda Thierry Neuville, Hayden Paddon ve Dani Sordo görev almaya devam edecek.

Nissan Sürücüsüz Araç Çekme Sistemini Devreye Aldı

Otonom sürüş teknolojileri geliştirmeye devam eden Nissan, otomobillerin nasıl sürülebileceği, ne tür güç üniteleriyle donatılabileceği ve topluma nasıl entegre edilebileceğine odaklanan Akıllı Mobilite yaklaşımı çerçevesinde çalışmalarını yürütüyor. Nissan, akıllı ve

MAN’ın yüzde 100 elektrikli ilk şehir otobüsü, 2018’de teste çıkacak, 2020’den önce üretilecek

Daralan 2016 pazarında pazar payını geliştiren MAN; 2017’de, bilinen benzersiz özelliklerinin yanı sıra benzersiz avantajlarla donatılmış yeni modelleri, geliştirdiği ileri teknolojiler ve EURO 6’daki uzmanlığı ile farkını gösterecek..MAN otobüs pazarında 2016’da %17 pazar payına ulaştı. Yeni nesil Lion’s Coach EfficientLine 2+1 VIP ve küresel podyuma çıkan NEOPLAN Tourliner başta olmak üzere, segmentlerinde üst sınıfı oluşturan modelleri ile Türkiye otobüs pazarında fark yaratacak.
MAN’ın yüzde 100 elektrikli ilk şehir otobüsü, 2018’de teste çıkacak, 2020’den önce üretilecek.

Kenan Sofuoğlu YTÜ Formula otomobilini Test etti

 yrli araç şampiyon Türk beraberYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri tarafından tasarlanan ve üretilen “Yerli Formula Aracı”nı, Dünya Şampiyonu Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu test etti. Yıldız Teknik Üniversitesi YTU Racing ekibi tarafından üretilen ve dünyanın en prestijli mühendislik yarışlarından birisi olarak gösterilen Formula Student’te Türkiye’yi başarı ile temsil eden “Yerli Formula Aracı” YTR-03

YOLO Dünyası için Geri Sayım Başladı!

Ulaşımda En Pratik Yol O!  sloganı ile yola çıkan ve Uber’in karşılaştığı en güçlü rakip olan girişim YOLO için geri sayım başladı. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun ilgi gören şehir içi, konfor ve kaliteyi birleştiren yolculuklar sağlayan platformlara bir yenisi daha ekleniyor. Kısa süre içinde hayatımızda farklı bir yer edinmeyi hedefleyen girişimin adı YOLO.

Skoda Kodiaq ile Parlak fikirler bir arada

Çek üretici Skoda’nın, SUV atağındaki en önemli adımı olan ve ilk kez Paris Motor Show’da dünya tanıtımı gerçekleşen Kodiaq, artık yollara çıkmaya hazır. Markanın gerek yeni pazarlara gerekse de daha geniş müşteri kitlesine ulaşmasında önemli bir rol oynayacak Kodiaq, 2017 yılında Türkiye’de de satışa sunulacak.

Michelin uyarıyor: kış lastiklerinizi taktırmayı unutmayın!

Aralık ayı ile birlikte meteorolojiden önümüzdeki günler için kar yağışı uyarıları yapılırken, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması da başladı. Lastik devi Michelin, sürücüleri araçlarının kontrollerini yapmaları ve kış lastiklerini bir an önce taktırmaları konusunda uyarırken, Nisan ayına sürecek uygulama kapsamında kış lastiği taktırmayanları 602 liraya varan cezalar bekliyor.

“CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ŞART”

Güvenli seyahat için aracınızı kışa hazırlayın
Basit önlemler, sürüş güvenliğini artırıyor
Kar, yağmur, buzlanma gibi çetin kış şartları, araç sürücüleri için kaza ve yolda kalma riskini artırırken, alınan basit önlemler, bu riskleri minimuma indiriyor. Uzmanlar, güvenli seyahat için, araçların mutlaka bakımlarının yapılarak kışa hazır hale getirilmesi gerektiğini vurguluyor.

YARDIM TURU DEVAM EDİYOR: NGK SPARK PLUGS (UK) SATIŞ MÜDÜRÜ YENİ ZELANDA’YI BOYDAN BOYA GEÇECEK

 NGK SportifNGK Spark Plugs (UK) şirketinde satış müdürü olan Stuart Bayne, geçen yıl Temmuzayında bisikletiyle ilk hayırseverlik turunu tamamlamıştı. Beş Avrupa ülkesinden geçtiği bu turda, İngiltere Down Sendromlular Derneği (Down’s Syndrome Association – DSA) yararına 22 bin Avro’nun üzerinde bağış toplamıştı. Şimdi 52 yaşındaki Bayne yeniden yollara düşecek – bu sefer de Yeni Zelanda’da. NGK Spark Plug Europe, 5 bin Avro’luk bir bağışla bu projeye katkıda bulunuyor.

''Ülkemizin Avrupa'daki diğer ülkeler kadar güvenli olduğunu göstermek istiyoruz."

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı, 2017 Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) kapsamında Türkiye Rallisi'nin yapılması yönünde şampiyona promotörü ile imzaladıkları anlaşmaya, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA)’nın uymayarak ülkemizin adaylığını reddetmesi konusunda bir açıklama yaptı.

Bu Blogda Ara