Volvo'yu, Türkiye'de Temsa üretir mi?

Temsa; ilk zamanlarda, Mitsubishi markasıyla küçük kamyon ve otobüs,  başka bir birim olarakta Komatsu iş makinasının imalatını gerçekleştirdi.Şimdi ise Volvo kamyonlarının üretilebilme ihtimali belirdi!!!




Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre bir basın toplantısında şirket yetkilileri Türkiye de üretim konusunu gündeme getirince, pazarın gelişmesine bağlı olarak böyle bir şeyin mümkün olacağına dair cevaplar vermişler.




Temsa uzun bir dönem önce otobüslerinde Mitsubishi yerine Temsa markası kullanmaya başladı.Bunda Mitsubishi Kamyon ve Otobüs biriminin Mercedes Benz Grubunda yer alması etkiliydi.
Bir ara, Temsa; otobüs ve midibüsün yanında kendi markasıyla kamyon imal etmek istedi.Son dönemlerinde Desoto ve Fargo amblemleriyle kamyon ve kamyonet üreten Askam'ın alınması gündeme geldi.Bu iki olayda gerçekleşmediği gibi dönem dönem Temsa'nın satılabileceği konusu manşetlerde yer aldı.Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da ABD ve Batı marifetiyle gerçekleşen olaylar sonrasında da  Temsa'nın Mısır fabrikası da kapandı.
Temsa İş Makinaları bölümü olarakta Volvo Trucks, Komatsu, Crown, Dieci ve Terex Finlay markalarının Türkiye temsilciliğini yapıyor.




Volvo Trucks markalarından Renault Trucks'ın bazı modellleri de Karsan tarafından Bursa'da montajı yapılmıştı.

Temsa, ABD'ye bile otobüs satarken bence  kamyon üretme isteği tekrar nüksetmeye başlıyor!





Unutmadan, yine bir kaç yıl önce Temsa, zırhlı savunma aracı çalışması içindeydi.Hatta Gekko adıyla Otokar Cobra'ya yakın bir prototip te gerçekleştirmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara