Her tasarım dokunuşunda ikonik Porsche etkisi, Porsche Mission E Cross Turismo,

Porsche, Cenevre Otomobil Fuarı’nda önceki yıllarda tanıttığı elektrikli otomobil konsepti Mission E’nin, CUV (Cross Utility Vehicle) sınıfındaki versiyonu Mission E Cross Tourismo’yu tanıttı.Porsche Mission E Cross Turismo’nun güçlü yanları arasında arazi sürüşünden ilham alan çarpıcı bir tasarımın yanı sıra dokunmatik ekran ve göz takip sistemine sahip bir etkileşim konsepti yer alıyor. Önde, kıvrımlı kemerler arasından uzanan alçak kaput, otomobilin ikonik Porsche 911 ile yakın akrabalığını ilk bakışta ortaya koyuyor. Hava perdesi olarak adlandırılan dikey hava girişleri ve matrix LED farlar da otomobilin dikkat çekici tasarım unsurları arasında.






Otomobilin siluetine damgasını vuran tasarım unsuru, arkaya doğru kavis çizerek uzanan, Porsche tasarımcılarının ‘flyline’ olarak adlandırdıkları sportif tavan çizgisi. Geniş çamurluklar ve ön tekerlerin arkasında yer alan hava çıkışlarıyla üç boyutlu yan paneller, 1,99 metre genişliğindeki konsept otomobilin sportif crossover karakterinin altını çiziyor. 




Fotoğraflar, ünlü fotoğrafçı Stefan Bogner ‘den
Porsche tasarım departmanı Başkanı Michael Mauer’in ifadesiyle, Mission E Cross Turismo’ya mükemmel uyacak bir görsel dil belirleme çabası, otomobilin fotoğraflanması aşamasında önemli rol oynadı. Bu amaçla, Porsche, Curves dergisi fotoğrafçısı ve yayıncısı Stefan Bogner’den yardım aldı. Bogner’e göre, otomobilin dışı, içi ve bilgi ve eğlence sisteminin karakteri, ancak ışığın ve gölgenin akılcı kullanımıyla kendini gösteriyor. Bu, elektrikli mobilitede yeni bir çağın başlangıcını temsil eden anları fotoğraflamanın mükemmel yolu. Cross Tourismo otomobilin genlerindeki belirgin Porsche tasarım DNA’sını ifade etmek için hafif bir ışıklandırma kullanmak Porsche için mükemmel bir tercih. Konsept çalışmanın tasarımında ayrıntılara ne kadar dikkat edildiği, ancak kısıtlı ışık altında çekilen fotoğraflar sayesinde ortaya çıkıyor.





Her tasarım dokunuşunda ikonik Porsche etkisi
Konsept çalışmasının özel gri metalik rengi sayesinde, arkadan bakıldığında bile bu otomobilin bir Porsche olduğu ilk bakışta anlaşılıyor. Sportif tasarımı ve hava akışını yönlendiren tavan kanadına ek olarak, kesintisiz ışık şeridi de tipik Porsche özelliklerinden biri. Ön camdan bagaj kapısına kadar uzanan panoramik cam tavan, otomobilin iç mekanına ferahlık hissi katıyor.
Bogner için, Mission E Cross Turismo, diğer elektrikli otomobillerin sahip olmadığı bir tutkuyla dolu. Otomobili fotoğraflarken kullandığı başlıca görsel motiflerden biri, CUV’nin arka kısmında yer alan ve her harfin üç boyutlu camdan oluştuğu Porsche yazısı oldu. Bogner’e göre, mavi aydınlatmalı yazı, elektrikli Porsche otomobillerinin ayırt edici görsel kimliği olmaya aday. Porsche’nin ilk kez uyguladığı bir fikir kapsamında sanatçı, fotoğrafların yanı sıra, tümüyle fotoğraflardan oluşan bir de video hazırladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara