2000' LERE DAİR


 2000'lere doğru gidip bir otomobil/otomotiv nostaljisi yapalım!
 Bakalım ne haberler varmış;
-Renault Megane II ihracatı 250 000  e ulaştı.. 


-Fiat, Tofaş'ın eğittiği işçilerle Rusya'da Albea üretmeye başladı parçalar Bursa dan gidiyor, yakında Doblo da Rusya da üretilecek. 

-HEMA traktör fabrikası nın internette yayını devam ediyor ama  satılacağı haberleri 2005 te gazetelerde yer almış, şu anda net bir bilgi yok. 

Alıntı:
Hema Traktör Fabrikası satılıyor 
Kayseri Organize Sanayi Blgesi'nde Ford lisansı ile traktör üretirken ekonomik nedenlerle faaliyeti durdurulan Hattat Grubu'na ait Hema Traktör Fabrikası, lisansı, teknolojisi, makine parkı ve arsası ile komple satılığa çıkarıldı. 
http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=1&haberID=105634 


KÜBA 2001 yılında Hema dan ortak traktör fabrikası kurmasını istemiş..Prensip anlaşmasına varılmış ama üretim konusunda karşı taraftan bilgi alınamayınca gelişme sağlanamamıştır. 

-Eski Murat 124 motorlarını değerlendirerek traktör üretildi.. 

-2000 yılında Gebze de AVANTAJ traktör fabrikası açılmış.. 

Alıntı:



Avantaj Holding bünyesindeki Perkis Traktör Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Kocaeli’nin Gebze ilçesinde satın alarak traktör fabrikası olarak düzenlediği tesisler törenle açıldı. Törende konuşan Avantaj Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gökgözlüoğlu, holding bünyesinde en çok önemsedikleri yatırımın traktör fabrikası olduğunu belirterek, “Türkiye pazarına sunulan Perkis Traktör’ün yüzde 60’ını Polonya’dan ithal ediyoruz. Kalan bölümünü de, bu tesislerimizde üreteceğiz” dedi. Gökgözlüoğlu, traktörleri 100 ayrı noktada kuracakları bayiler aracılığıyla satışa sunacaklarını, Türk cumhuriyetleri ve Afrika’dan gelen talep sonrası önemli bir ihracat potansiyeli oluşturacaklarını sözlerine ekledi. FP Kocaeli Milletvekili Mehmet Batuk, Gebze Kaymakamı Yıldırım Uçar, Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran ve çok sayıda konuğun katıldığı açılışta, halkoyunları gösterilerinin ardından, fabrikanın ürettiği ilk traktörün montajı da 45 dakikada tamamlandı. Barış Mahallesi’ndeki toplam 11 bin metrekare arazi üzerinde 3 bin 750 metrekare kapalı alana sahip şekilde düzenlenen tesislerde, 38 HP ile 170 HP arasında değişen güçlerde 17 model traktör üretilecek. Yıllık 10 bin traktör üretim kapasitesine sahip tesisilere, yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırım yapıldı. 
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?haberid=83494



Otomobil  ve ticari araçtan çok traktör üretimi /montajı çok talep görmüş..Açılanların bir kısmı kapanmış ve bir o kadar da (kısa dönem) ithal edilip firmalar kaybolmuş..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara