RENAN ERTOSUN İSTANBUL CONCOURS d’ELEGANCE’TA…

Otomobil güzellik ve zarafet yarışması İstanbul Concours d’Elegance’ tamuhteşem otomobil resimleride yer alacak..
Renan Ertosun, “Renk, Hız, Hareket” temalı eserleriyle katıldığı ses getiren sergilerin ardından, Haziran ayında üklemizde ilk kez düzenlenecek olan 1. Uluslararası İstanbul Concours d’Elegance etkinliğine katılıyor.


Renan Ertosun, Türkiye’de ilk defa 22-23 Haziran tarihlerinde Küçüksu Kasrı’nda gerçekleştirilecek otomobil güzellik ve zarafet yarışması İstanbul Concours d’Elegance’ a klasik otomobileri resmettiği birçok eseri ile katılacak. Renan Ertosun aynı zamanda etkinlik kapsamında canlı bir performans da sergileyecek.


RENAN ERTOSUN
Resme, renklere, şekillere ve ışığa olan zaafını, yaptığı küçük çizimlerine yansıtan Renan için resim yapmak, tıpkı nefes almak gibi durdurulamaz bir dürtüydü.

90’lı yılların sonları ve 2000’li yılların başı süresince yurtiçi ve yurtdışında pek çok kişisel/karma sergi ve sanat fuarına katıldı.

Resme olan tutkusu, başarıya olan hevesi arttıkça, içinde barındırdığı tüm dinamizm içgüdüsel olarak tuvallerinde kendine yer buldu. Heyecanlı, enerjik, cesur ve çok yönlü bir karaktere sahip olan Renan, bu özelliklerini resimlerine de yansıtıyor. Çalışmalarında belli vuruşlarla o anlık duygulara, sezgilere ve içten gelen kararlara izin veren Renan’ın resimleri tıpkı hayatın tuvale yansıması gibi… Motor yarışları, Formula 1, hız, otomobil, uçak, sürat tekneleri gibi hızlı araçlar en büyük ilgisi ve ilham kaynağı… “Renk, Hız, Hareket…” ve bunların birleşmesiyle oluşan, o sadece resmedilebilen ama tanımlanamayan “coşkulu heyecan”, tüm cesaretiyle Renan’ın resimlerinin esas konusuydu artık!

Renan Ertosun şimdi çalışmalarına Balat’ta ki Renan Art Work atölyesinde “son hızla” devam ediyor. Formula 1, UIM Offshore Championship ve Redbull Air Face gibi dünyanın ve Türkiye’nin en büyük ve en önemli motor sporları/yarış organizasyonlarında resimleri sergileniyor. Aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında çeşitli özel koleksiyonlar, oteller ve iş merkezlerinde resimleri yer alıyor.

·        2011 San Diego Otomobil Fuarı
·        2010 Kabatoj bayramında work shop,
·        2009  Pegasus Windsurf Races Exhibition and Workshop, Alaçatı, Turkey,
·        2009 Izmir autoshow, Izmir, Turkey,
·        2008 U.I.M.Offshore Races, Istanbul, Turkey,
·        2007 Renault Formula 1 work shop,
·        2007 International Boat show, Istanbul, Turkey,
·        2006 F1 Grandprix, Istanbul, Turkey,
·        2005 BMW, Istanbul, Turkey,
·        2001 & 2004 Galleria d'arte Montana, Florence, Italy,
·        2004 Istanbul Auto show,
2001 Europe Art Fair, Geneva Switzerland
www.renanertosun.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara