BASF ve Volkswagen'den 100 bin Avro ödüllü “4. Elektrokimya Bilim Ödülü”

BASF ve Volkswagen tarafından düzenlenen “4. Elektrokimya Bilim Ödülü” ile birinciye 50 bin Avro, toplamda ise 100 bin Avro para ödülü dağıtılacak.
 Yarışma, doğal bilimler ve mühendislik bilimleri alanındaki çalışmaları destekliyor ve yüksek kapasiteli enerji depolama sistemlerinin geliştirilmesi için bir teşvik sağlamayı hedefliyor.

BASF ve Volkswagen'in ortaklaşa düzenlediği "Elektrokimya Bilim Ödülü" dördüncü kez düzenleniyor. "Elektrokimya Bilim Ödülü", doğal bilimler ve mühendislik bilimleri alanında tüm dünyadaki çalışmaları destekliyor ve yüksek kapasiteli enerji depolama sistemlerinin geliştirilmesi için teşvik sağlamayı hedefliyor. Global akademik araştırma topluluğu içerisinde yer alan bilim insanlarının katılımını hedefleyen Bilim Ödülü’nde toplam 100 bin Avro para ödülü verilecek. Birinci ise; 50 bin Avro kazanacak.
Başvurular www.science-award.com adresinden yapabilecek. BASF ve Volkswagen uzmanları ve akademik çevre temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirme yapılacak. Ödül töreni ise; 28 Ekim 2015 tarihinde Japonya'nın Tokyo şehrinde gerçekleştirilecek. Yarışma için son başvuru tarihi 24 Temmuz 2015 olarak belirlendi.
BASF Hakkında
BASF olarak biz kimya yaratıyoruz ve bunu 150 yıldır yapıyoruz. BASF, 113.000 çalışanı ve 200 milyar TL’yi aşkın (74 milyar Avro) yıllık satış rakamı ile dünyanın lider kimya şirketi unvanını taşıyor. Ekonomik başarıyı, sosyal sorumluluk ve çevre korumasıyla birleştiren BASF, Ar-Ge yatırımları ve buluşları sayesinde neredeyse tüm endüstriyel alanlarda faaliyet gösteren şirketlere ürün sağlıyor ve hayatı kolaylaştırıyor. Kimyasal, plastik, performans ürünleri, ziraat, petrol ve gaz gibi geniş bir yelpazeye yayılan BASF ürün ve çözümleri, yeryüzündeki kıt kaynakların korunmasına katkıda bulunmanın yanı sıra gıda ve besinlerin sağlıklı üretilmesini sağlıyor ve yaşam kalitesinin yükselmesine yardımcı oluyor. Kısacası BASF, sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyor. BASF hisseleri Frankfurt borsası (BAS), Londra borsası (BFA) ve Zürih borsasında (AN) işlem görmektedir.
Ayrıntılı bilgi için www.basf.com.tr
Volkswagen Hakkında
Şirket merkezi Wolfsburg'da bulunan Volkswagen Grubu, dünyanın önde gelen otomobil üreticileri arasında yer almaktadır ve Avrupa'nın en büyük araba üreticisidir. 2014 yılında Grup, müşterilerine teslim ettiği araç sayısını 10.137 milyona çıkarmıştır (2013: 9.731 milyon). Dünya binek araba pazarındaki payı yüzde 12,9'dur.
Grubun 2014 yılındaki satış geliri 202 milyar Avro olurken (2013: 197 milyar Avro), vergi sonrası karı ise 11,1 milyar Avro olmuştur (2013: 9,1 milyar Avro). Grup, yedi Avrupa ülkesinde on iki markadan oluşmaktadır: Volkswagen Passenger Cars, Audi, SEAT, ?KODA, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Volkswagen Commercial Vehicles, Scania ve MAN. Her bir marka, kendi karakterine sahiptir ve pazarda bağımsız bir varlığa sahip olarak faaliyet göstermektedir. Ürün yelpazesi motosikletlerden düşük yakıt tüketimli küçük araçlara ve lüks araçlara kadar farklılık göstermektedir. Ticari araç sektöründe ise ürünler arasında kamyonetler, otobüsler ve ağır kamyonlar bulunmaktadır.
Volkswagen Grubu ayrıca deniz uygulamaları ve sabit uygulamalar (anahtar teslim enerji santralleri) için büyük dizel motorların, ve ayrıca turboşarjların, turbo makinelerin (buharlı ve gazlı türbinler), kompresörlerin ve kimyasal reaktörlerin üretimi gibi diğer iş alanlarında da faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda araç şanzımanları, rüzgar türbinleri için özel dişli birimler, kızaklı rulmanlar ve rakorlar, ve ayrıca mobilite sektörü için test sistemleri üretmektedir. Bunlara ek olarak Volkswagen Grubu, aralarında satıcı ve müşteri finansmanı, leasing, bankacılık ve sigorta faaliyetleri ve filo yönetiminin de yer aldığı çok çeşitli finansal hizmetler sunmaktadır. Grup, 20 Avrupa ülkesinde ve ayrıca Amerika, Asya ve Afrika'da toplamda 11 ülkede 119 üretim tesisi işletmektedir (26 Mayıs 2015 itibariyle). Haftanın her günü, dünyanın dört bir yanındaki 592.586 çalışan yaklaşık 41.000 araç üretiyor ve araçla ilgili hizmetlerde veya diğer iş alanlarında çalışıyor. Volkswagen Grubu, araçlarını 153 ülkede satıyor. Grubun hedefi, giderek zorlaşan bir pazarda rekabet edebilecek ve kendi sınıflarında dünya standartlarını belirleyebilecek çekici, güvenli ve çevre dostu araçlar sunmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara