Pegasus Hava Yolları, yer hizmetlerinde kullanmak üzere 24 adet TAM Durabus otobüsü siparişi verdi

 Tam Otobüs Uçak gibi!Pegasus Hava Yolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yer hizmetlerinde kullanmak üzere 
24 adet TAM Durabus VivAir² 104WL modeli otobüs siparişi verdi. Tümü 1 Kasım 2015 tarihinde teslim edilecek olan otobüslerin toplam piyasa değeri yaklaşık 7.2 milyon Euro.
Pegasus Hava Yolları, 2013 yılında misafirlerinin seyahat deneyimlerinden duydukları memnuniyeti daha da artırmak üzere İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda check-in (misafir kabul), boarding (uçak kabul), kayıp ve hasarlı eşya hizmetleri gibi pek çok alandaki hizmetleri kendi elemanlarıyla sunmaya başlamıştı. Önümüzdeki dönemde ise kendi bünyesinde verdiği bu hizmetlere, operasyonlarında büyük rol oynayan apron hizmetini de eklemeye hazırlanıyor.
Pegasus, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda misafirlerine daha etkin ve kaliteli bir hizmet vermek amacıyla kendi uçuşlarında, apron ramp hizmetleri olarak adlandırılan bagaj yükleme/boşaltma, terminal ile uçak arası misafirlerin transferleri, uçak içi temizliği ve tüm bunlara bağlı diğer hizmetleri vermek üzere Ulaştırma Bakanlığı’ndan gerekli izinleri alarak hazırlıklara başladı.
18 Ağustos 2015 tarihinde SHGM’den “B grubu Dış Hat Çalışma Ruhsatı” alan Pegasus, yer hizmetlerine ilişkin tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından apronda aktif olarak kullanmak üzere TAM Durabus firması ile anlaşarak 24 adet TAM Durabus VivAir² 104WL modeli otobüs sipariş etti. Kasım ayında tamamı teslim edilecek olan otobüslerin toplam piyasa değeri yaklaşık 7.2 Milyon Euro.
TAM Durabus otobüsleri misafirlere apronda konforlu bir deneyim sunacak
Pegasus Hava Yolları Yer İşletme Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Uğurluteğinkonuya ilişkin olarak, “Seyahatin bir parçası olan havalimanı terminalleri ile uçak arasındaki taşıma aşamasında da misafirlerimize Pegasus deneyimini ve yenilikçi uygulamalarını yaşatmak istedik. Misafirlerimizin, uçaklarımızdan havalimanı terminal kapısına daha konforlu ve hızlı şekilde ulaşmaları ve seyahatlerini memnun olarak bitirmiş olmaları bizim için çok önemli. Bunun için apron ramp hizmetlerimizde kullanılacak otobüslerin seçiminde araçların operasyona uygunluğunu ve operasyonu kolaylaştıracak ek özelliklerini kriter almanın yanı sıra misafirlerimize sunacağı konforu da göz önünde bulundurduk. Yeni otobüslerimizi seçerken TAM Durabus firmasıyla ilerlemeye karar vermemizde, kendi sınıfı içerisinde araç içi kullanım metrekaresinin rakiplerine oranla daha yüksek olmasının misafirlerimize yaratacağı konfor ile, araçların her iki yanında ve arka tarafında kapılarının bulunması bu sayede misafirlerimize daha hızlı iniş- biniş imkanı tanıması etkili oldu. Ayrıca her türlü park alanına kolayca yanaşma avantajı, araçların sürüş, emniyet ve ek olarak ilave güvenlik donanımlarına sahip olması da kararımızda etkili rol oynadı. TAM Durabus firması ile gerçekleştirdiğimiz iş ortaklığından memnuniyet duyuyoruz. Misafirlerimizin de apron yolculuklarında aynı memnuniyeti ve konforu hissedeceklerine inanıyoruz” dedi.
  Tam Otobüs Uçak gibi!
TAM Durabus CEO’su Holger Postl, dünyada en hızlı büyüyen hava yollarından biri olan Pegasus’a havalimanı otobüsleri temin etmekten mutluluk duyduklarını belirterek,“Bu kontrat TAM’ın bu sektördeki lider konumunu güçlendirdi ve şirketimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası oldu” dedi.
Yer hizmetleri için yatırımlar sürüyor
Pegasus, Sabiha Gökçen ana üssünde büyüyen operasyonlarında misafirlerine daha etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla kendi uçaklarına yer hizmeti sağlamak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Bu hedefle gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde günlük ortalama 400’ün üzerinde uçak hareketine hizmet verebilecek standartta ekipman yatırımı ve buna bağlı ilave personel istihdamına devam ediliyor. Gerekli eğitimler ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Eğitim Talimatı doğrultusunda eksiksiz olarak sürdürülüyor.
TAM Durabus’ın IATA standartlarında yaptığı ölçümlere göre Pegasus tarafından sipariş edilen VivAir² 104WL modeli havalimanı otobüsleri 14,7 metre uzunluğunda 3,2 metre genişliğindeki ölçüleriyle piyasadaki en büyük araç olma özelliğine sahip. Yeni otobüsler bu özelliğiyle tek seferde 104 Pegasus misafirini konforlu bir şekilde taşıyabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara