Fiat Egea’nın Yeni Hedefi Avrupa!

 Fiat dünya turundaAvrupa’da “2016’nın En İyi Otomobili” seçilen Fiat Egea Sedan, “Egea Dünya Turu” sloganıyla yaklaşık 80 günde 40 bin kilometrelik zorlu yolculuğunun bir etabını daha başarıyla tamamladı. Otomobil gazetecisi Okan Altan’ın pilotajında Bursa’dan yola çıkanFiat Egea Sedan, Türkiye sınırından çıkarak, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna’ya, oradan Ural Dağları, Kazakistan ve Sibirya’ya, en son da
Vladivostok’u geçerek Japonya’ya ulaşmıştı. Dünya turunun dördüncü etabında Orta Amerika’ya tekerlek basan Fiat Egea Sedan, Meksika’yı boydan boya geçerek Avrupa’ya dönüş yoluna geçti.

Geliştirme sürecinde Tofaş mühendislerinin büyük rol oynadığı ve Tofaş’ın Bursa Fabrikası’nda üretilerekdünyanın 40 ülkesine ihraç edilen Fiat markasının ‘Ezber Bozan Sedan’ı Egea, çıktığı dünya turunda dördüncüetabı da başarıyla tamamladı.Deneyimli otomobil gazetecisi ve AutoBest Jüri Üyesi Okan Altan pilotajında dünya turu yolculuğunu sürdüren Fiat Egea Sedan, Orta Amerika turunun tamamlanmasıyla yaklaşık 15 bin kilometre yol yaparak artık Avrupa Kıtası yolculuğuna geçmeye hazırlanıyor.
  Okan Altan, “Fiat Egea Sedan ile 15 bin km’ye yakın bir yol yaptık.Araç mekanik açıdan tık demeden Sibirya steplerinin ardından Meksika turunu da tamamladı. Egea’nın dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Orta Amerika’da da ilgi odağı olması bizim için gurur vesilesi” diye konuştu.

Yolculuğunun ilk 15 bin kilometresinde Trans-Sibirya’dan geçip, sonsuz steplerde, sert iklim ve yol koşullarına karşı rüştünü ispat eden ve Meksika’nın zorlu yollarını da aşmayı başaranFiat Egea Sedan, www.egeadunyaturu.com adresinden de takip edebilenzorlu yolculuğunu Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’nde tamamlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara