PEUGEOT, KARSAN, ORİGİN


Karsan J9'la başlayan süreçte ikinci model olarak  üretmeye başladığı Partner; durmak yok, yola devam diyerek 100 000 sayısını geçtiğimiz günlerde geçti.Üretim devam ederken  Partner adının yanına Origin eki aldı.Bu arada mevcut araca; uzun kasa ve  doğal gaz seçenekleri de  eklendi.
'' Türkiye’de 1997 yılında yerli üretimine başlanan Peugeot ve Citroën marka hafif ticari araçların 100.000’cisinin üretimini kasım ayında kutladık. Karsan’ın Bursa Akçalar Fabrikası’nda üretilen 100.000’inci Peugeot Partner Origin ile ilgili düzenlenen tören oldukça anlamlıydı.
Bu üretim, iki grup arasındaki uzun yıllara dayanan köklü işbirliği çerçevesinde yer alıyor. 2008’de güçlendirilen anlaşma bundan böyle Akdeniz havzası pazarları için Peugeot Partner Origin ve de Citroën Berlingo First üretimini de kapsıyor.
Karsan – PSA Peugeot Citroën işbiriğinin geçirdiği evrelere göz atalım:
1997 – Karsan, Peugeot marka hafif ticari araçların üretimine başladı.
2008 – Karsan ve PSA Peugeot Citroën, Peugeot Partner Origin ve Citroen Berlingo First üretimini kapsayan bir anlaşma imzaladı.
2009 – Haziran ayında Karsan ve PSA Peugeot Citroën Karsan tarafından geliştirilen Peugeot Partner Origin modelinin 1000 kg kapasiteli “Uzun Partner” versiyonlarına CNG alternatif yakıt türünün uygulanması konusunda anlaşma imzaladı.
2009 – Temmuz ayında Karsan, Peugeot Partner Origin ve Citroën Berlingo First’lerin kendi geliştirdiği Uzun Şasi versiyonlarının Avrupa dışındaki ülkelere ihracatına başladı.
2009 – Aralık ayında 1000 kg yük taşıma kapasiteli Uzun Şasi Peugeot Partner Origin ve Citroën Berlingo First’lerin üretimine başladı.
2010 – 100 000. Peugeot Partner Origin üretildi.

Kısaca PSA Peugeot Citroën’e de değinmeden ve rakamları hatırlatmadan olmaz!
Peugeot ve Citroën gibi dünya çapında bilinirliğe sahip iki büyük markadan güç alan PSA Peugeot Citroën Grubu 2009 yılında üçte birinden fazlası Avrupa dışında olmak üzere tüm dünyada 3,2 milyon adet araç satışı gerçekleştirdi.

Avrupa’nın ikinci büyük otomobil üreticisi PSA 2009 yılında 48,8 milyar € ciro elde etti. Grup 160 ülkede faaliyet göstermekte olup, tüm dünyada 196 000 kişiye istihdam sağlıyor.
PSA Grubu 2009 yılında başta yeni enerjiler ve güvenlik olmak üzere Ar-Ge alanında 2 Milyar Avro’nun üzerinde yatırım yaptı. Otomotivin yanı sıra finans (Banque PSA Finance), lojistik (Gefco) ve ekipman üretimi (Faurecia) alanlarında da faaliyet gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara