HONDA JET İLK UYUMLU UÇUŞUNU YAPTI

Pek az firma otomobilin yanında başka alanlarda da araç üretiyor. 
Kimi iş makinesi, kimi traktör, kamyon, hatta uçak.Onlardan bir tanesi Honda. 
Honda otomobil, motosiklet, motor ve küçük çim traktörlerinin yanında artık uçakta üretecek.

Honda FAA Uyumlu HondaJet’in İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi 


Honda Aircraft Company, Inc. n FAA Uyumlu HondaJet gelişmiş hafif ticari jetinin ilk uçuşunu başarılı bir şekilde tamamladığını duyurdu.  Bu olay Honda’nın 2012 yılında uçak teslimatına yön veren uzay programında önemli bir adım.

İlk uyumlu HondaJet 20.12.2010 tarihinde Honda Aircraft Company’nin Kuzey Carolina Greensboro’da bulunan Piedmont Triad Uluslararası Havaalanındaki küresel genel merkez binasından kalktı.  HondaJet uçuş özelliklerinin ve performansının analiz edildiği ve sistem kontrollerinin yapıldığı 51 dakika boyunca havada kalmıştır. 
“Bu, HondaJet programı için çok önemli bir kilometre taşıdır” diyen Honda Aircraft Company Başkanı ve CEO Michimasa Fujino “HondaJet’in sıkı FAA sertifikasyon süreçleri altında monte ve test etmiş olup ilk uçuşu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz.  Ekibimiz HondaJet programında bu kritik noktaya gelene kadar oldukça çok çalıştı ve bu sonuçlar Honda’nın sınıfında lider bir uçak geliştirmek konusundaki konsantrasyonunu ve kararlılığını yansıtıyor. HondaJet’in performansının beklenen düzeyde olduğu gösteren ilk veriler bizi oldukça cesaretlendirdi ” dedi.
Honda Greensboro kampüsündeki uçak üretim tesisinin tamamlanmasında da sona yaklaşıyor.  24.712 m2’lik HondaJet üretim tesisinin 2011 yılının başlarında tamamlanması planlandı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara