YAKITTAN TASARRUF iÇiN ÖNERiLER

 Dünya Çevre Günü sebebiyle Pirelli bir mesaj göndermiş. Mesajda çevre, emniyetli ve ekonomik bir sürüş için yapılması gerekenler anlatılmış..

1) Lastik havaları, özellikle uzun seyahatlerden önce olmak üzere, düzenli olarak kontrol edilmelidir. Uygun hava basıncı ile kullanılmayan lastikler daha fazla dönme direnci yaratır ve aracınız daha fazla yakıt tüketir.

2) Aracınızı ne kadar hızlı kullanırsanız aerodinamik direnç de o kadar artar. Sonuç olarak da yakıt tüketimi yükselir.

3) Çabuk hızlanma ve ani frenlemeden kaçınarak daha "sakin" bir sürüş stilini benimseyin.


4) Bir üst vitese mümkün olduğunca çabuk geçin.

5) Motoru düşük viteste uzun sure kullanmayın.

6) Araç klimasını dikkatli kullanın ve eğer gereksizse tüm elektrikle çalışan cihazları kapatın, örn; arka cam rezistansı.

7) Eğer kullanılmıyorsa, bagaj ve bisiklet taşıyıcısı gibi aksesuarları çıkartın. Bu aksesuarlar aracın aerodinamik performansına negatif etki ettiğinden yakıt tüketimini artırır.

8) Aracı fazla yüklemeyin ve bagajdaki gereksiz eşyalarınızı boşaltın.

9) Hareket etmeye hazır olmadan motoru çalıştırmayın.

10) En son ne zaman aracınızın rot ayarlarını kontrol ettirdiniz? Lastik bayisi tarafından düzenli olarak yapılan kontrol, yakıt tasarrufunun önemli faktörlerinden biri olan düzgün çalışmayı garanti eder.
 (Yaşam Kaynaklarını değiştirmeden, tüketmeden ve yok etmeden; Pirelli ile "Daha Yaşanabilir Bir Hayata" birlikte yolculuk!)
 
"Pirelli Yeşil Performans" teknolojisi, yakıt tasarrufu ve çevre etkisinin azaltılması anlamına gelmektedir. Fakat, sizin sürüş alışkanlıklarınızın bu kriterler üzerinde büyük etkisi bulunmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara