YEDiKULE'DE TEKNOLOJi, HEYECAN, TARiH...

İstanbul’daki Yedikule Zindanları bu yılki Red Bull X-Fighters Dünya Turu’nun üçüncü durağına ev sahipliği yapacak. Türkiye bu nefes kesici etkinliği çok uzun zamandır bekliyordu, ama artık zamanı geldi.16 Haziran 2012’de Türkiye’nin kalbi zindanlarda atacak.
Daha epik ne olabilir?

 Bu Dünya Turu’nun üçüncü durağı ve muhtemelen tarihi bakımdan en ilginci olacak. Yedikule Zindanları ardı ardına imparatorlukların dehşet verici mekanıydı. Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu devrinde insanlar yanından geçmeye bile korkuyorlarmış. Bugün mü?
Bugün binlerce kişi Red Bull X-Fighters’ın aklı baştan alan gösterilerini izlemek üzere Yedikule Zindanlarına akın edecek. Zindanlarda Cesurlar cesaretin anlamını öğrenecek. Serinkanlılar serinkanlılığın anlamını öğrenecek. Geçmişin zindanları aşırılığın sarayına dönüşecek.

 Yedikule adı üzerinde yedi kuleli bir kaledir. Şehir surunun yanına, Bizans İmparatorluk Kapısı (Altın Kapı veya Porta Aurea) yakınlarına inşa edilmiştir. Şehrin fethinden sona hazine kalesi ve zindan gibi farklı amaçlarla kullanılmıştır. Birçok yabancı elçinin ve Osmanlı devlet adamının hapsedildiği, hatta bazılarının idam edildiği mekan olan kale en son 1831’de hapishane olarak kullanılmıştır. Aynı zamanda Topkapı Sarayı’nın aslanlarına ev sahipliği yaptı, sonra da barut imalatı fabrikası olarak kullanıldı. Bugün kale bir müzedir, aynı zamanda yaz aylarında iç avluda açık hava konserleri de yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara