Herkes için üç boyutlu modelleme, Autodesk 123D Design ile mümkün!

 Dünyanın en büyük tasarım yazılımı firmalarından Autodesk, herkesin kolaylıkla üç boyutlu modelleme yapabilmesini sağlayan Autodesk 123D Design uygulamasını piyasaya sürdü. 123D Design; kullanıcıların iPad, Mac, PC veya web tarayıcıları aracılığıyla üç boyutlu modelleme yapabilmesini mümkün kılıyor.

3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya lideri Autodesk, kullanıcıların iPad, Mac, PC veya web tarayıcıları aracılığıyla dijital modelleme yapabilmelerine, bu modeli üç boyutlu olarak yazdırabilmelerine veya fikir üretebilmelerine olanak veren ücretsiz üç boyutlu modelleme uygulaması Autodesk 123D Design’ı piyasaya sürdü. Autodesk 123D Design, yaratım ve düzenleme için doğal etkileşimleri kullanarak kullanıcıların karmaşık CAD kavramlarını öğrenmeksizin kolayca tasarım yapabilmesini sağlıyor.

Autodesk Tüketici Ürünleri Başkan Yardımcısı Samir Hanna, “123D Design sayesinde, kullanıcılar ilk kez iPad, Mac, PC veya web tarayıcıları aracılığıyla gerçek objelerden hassas üç boyutlu model yaratabiliyorlar. İnsanlar böyle bir uygulamanın iPad formatıyla sunulamayacağını düşünüyordu, Autodesk olarak, artık herkesin tasarım yapabileceğini kanıtlamaktan mutluluk duyuyoruz” diyor ve ekliyor: “Herkesin yaratıcı olduğuna inanıyoruz. Kullanıcılarımızın gerçek objeler yaratabilmeleri, bunu yaparken eğlenebilmeleri ve istedikleri ya da ihtiyaç duydukları şeyleri gönüllerince üretebilmelerini sağlamak için kullanımı kolay bir tasarım yazılımı sunuyoruz.”

“Beyaz sayfa” korkusuna son! 
Autodesk 123D Design, kullanıcılara “beyaz sayfa” da diyebileceğimiz boş ekranı atlayarak hızla tasarım aşamasına geçmelerine yardımcı olan kalıp şekiller ve örnek modeller sunarak projelerine başlamalarına yardımcı oluyor. Kullanıcılar, yüzeye obje eklemek ve parçaları birleştirmek için doğal etkileşimleri kullanarak tasarım sürecinin keyfini çıkarabiliyor ve yazdırılabilir üç boyutlu tasarımlar yaratabiliyorlar.

123D Design tasarım fikirlerini deneme veya tasarım kavramları ile aşinalığı artırmanın eğlenceli bir yolu olan "Robotlar" veya "Evler" gibi önceden hazırlanmış kitler de içeriyor. Daha fazla kite online olarak erişmek isteyenler, 123D web sitesini ziyaret edebiliyor.

Nerede istersen orada tasarla!
Kullanıcıların sadece birkaç dokunuş veya tıklamayla üç boyutlu tasarımlarını yazdırmalarına olanak sağlayan 123D Design’a; web, cep telefonu ve masaüstü bilgisayardan ulaşılabiliyor. Böylece kullanıcılar, bir tasarımı nasıl ve nerede yapacaklarına dair seçme özgürlüğüne sahip oluyor. 

Tüm dünyayla birlikte tasarlayabilme imkanı!
Autodesk 123D uygulamaları ailesinin bir parçası olan 123D Design, kullanıcılara birbiriyle bağlantılı Autodesk yazılımlarından, üç boyutlu yazdırma ve lazer kesim için üretim servislerinden ve benzer düşünce yapısına sahip kişilerden oluşan bir topluluktan yararlanma olanağı da sunuyor. Yaklaşık 300.000 üyenin paylaştığı modellere ev sahipliği yapan ve tüm 123D tasarım ürünlerini bulut depolama alanı "MyProjects" kanalıyla doğrudan birbirine bağlayan 123D Design, 123D Make, 123D Catch, ve 123D Sculpt uygulamaları, kullanıcıların kendi yaptıkları tasarımları
kaydetmelerine ve bu tasarımlara veya başka kullanıcıların toplulukla paylaştığı objelere erişmelerine olanak veriyor. Autodesk 123D uygulamalar ailesi, kullanıcılara fikirlerini yakalama, tasarlama, yaratma ve dünyanın her tarafından başka kullanıcılardan destek veya ilham almak için bağlantı kurma olanağı veriyor. Kullanıcılar; yaratıcı süreci sınamak ve deneyimlemek için Autodesk uygulamaları, servisleri ve topluluklarını deneyebiliyorlar.

Autodesk 123D Design Uygulaması iPad için App Store’dan ücretsiz* olarak temin edilebiliyor. 123D Design'ın Mac sürümü ise Mac App Store'dan ücretsiz* olarak temin edilebiliyor. 

123D Design ile ilgili video için: www.youtube.com/watch?v=EdHIZwdyMOU

*Ücretsiz ürünler yazılıma eşlik eden son kullanıcı lisans ve servis sözleşmeleri hükümlerine tabidir.
Autodesk hakkında
Autodesk, Inc. 3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımları alanında lider bir kuruluştur. İmalat, mimarlık, inşaat, yapı endüstrileri ve içlerinde Akademi Ödüllerinde En İyi Görsel Efekt ödülünü kazananlar da bulunan medya ve eğlence endüstrisi fikirlerini tasarlamak, görselleştirmek ve simüle etmek için Autodesk yazılımını kullanmaktadır. Autodesk, AutoCAD yazılımını 1982 yılında piyasaya sürdüğünden bu yana, dünya piyasaları için en son teknoloji yazılım ürünlerinden oluşan en geniş portföyü geliştirmeye devam etmektedir. Ek bilgi için, http://turkey.autodesk.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara