iNFiNiTi; AVRUPA'DA YENi MODELiNi KENDi ÜRETECEK

INFINITI YENİ KOMPAKT MODELİNİ AVRUPA’DA KENDİ BÜNYESİNDE ÜRETMEYE KARAR VERDİ

Geleceğin lüks kompakt otomobili olarak tanımlanan yepyeni bir otomobilin imali için fizibilite çalışmalarını tamamlayan Infiniti, bu modeli Avrupa’da kendi bünyesinde üretmeye karar verdi. Markanın, Avrupa pazarında büyümesi için fırsat oluşturacak olan bu yeni model, yine Avrupa’daki bir tesiste üretilerek lojistik avantaj sağlayacak. Yeni modelde, Mercedes’le birlikte geliştirilen platformun kullanılması planlanıyor. Ürün detayları, üretim yeri ve üretime başlama
tarihi kısa bir süre sonra açıklanacak olan yeni lüks kompakt modelin 2015 yılında yollarda olması bekleniyor.  
Renault-Nissan ve Daimler arasında 2010’da yakıt tasarruflu araçların üretimi, ortak motor ve platform kullanımı için başlayan işbirliği genişleyerek devam ediyor. Infiniti, tüm lüks kompakt araçlar için Mercedes’le birlikte geliştirilen platformu paylaşmayı planlıyor. Yakıt tasarrufu sağlayan ve dünya çapında diğer başka projeleri içeren bu ortaklık doğrultusunda Avrupa pazarı için yepyeni bir lüks kompakt model üretilecek.

Infiniti, yeni lüks kompakt otomobilin fizibilite çalışmalarına tedarikçisi Magna Steyr ile başlamıştı. Ancak yapılan fizibilite çalışmaları sonrasında Infiniti bu aracı Avrupa’da bulunan bir üretim tesisinde kendi bünyesindeimal etmeye karar verdi. Tüm tasarım, mühendislik ve geliştirme çalışmaları planlar dahilinde devam ediyor. Yeni modelin detaylı ürün bilgileri, üretimine nerede ve ne zaman başlanacağı kısa bir süre sonra açıklanacak. Bu yeni model Infiniti markası için yeni müşterilere ulaşma ve Avrupa gibi önemli pazarlarda büyüme anlamında önemli bir fırsatı temsil ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara