INFINITI RED BULL RACING

iNFiNiTi, ÜÇÜNCÜ KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN RED BULL RACING TAKIMININ TEKNİK SPONSORU OLDU

Premium otomobil markası INFINITI’nin Formula 1 Dünya Şampiyonu Red Bull Racing ile işbirliği güçlenerek devam ediyor. 2011 sezonundan bu yana Red Bull Racing takımının ana sponsoru olan INFINITI, 2013 yılıyda teknik projeleri de kapsayan 3 yıllık bir sponsorluğa daha imza attı. Anlaşma kapsamında 2013 F1 sezonun teknik ortağı olan INFINITI, teknoloji ve mühendislik alanındaki başarısını dünyanın en prestijli spor olayı için Red Bull takımı ile paylaşarak farkını bir kez daha hissettirecek. Red Bull Racing takımının adı ise INFINITI RED BULL RACING olarak değişecek.

Dünya ünlü premium otomobil markası Infiniti’nin Red Bull Racing ile 2011 yılında başlayan işbirliği yeni sezonda daha da güçleniyor. Infiniti, 2013 F1 sezonun “teknik sponsoru” olarak mühendislik projelerinde de işbirliği yapmaya başlayacak. Sponsorluk anlaşması kapsamında Infiniti'nin logoları, yarış otomobillerinde, pilot ekibinin tulumlarında, yarış ekibinin tüm ekipmanlarında belirgin bir şekilde yer almaya devam edecek. Ayrıca yeni sezonda Red Bull Racing takımının adı da INFINITI RED BULL RACING olarak değişiyor.

Infiniti Başkanı Johan de Nysschen anlaşma ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “İlk iki yılımız her iki taraf içinde verimli oldu ancak bu yeni ve daha derin ilişkimiz Infiniti ve Red Bull Racing’e daha fazla avantaj sağlayacak. INFINITI RED BULL RACING markamız, ürünlerimiz ve teknolojimiz için daha geniş çaplı bir tanıtım imkanı elde etmemizi sağlayacak”.
Red Bull Racing takım patronu Christian Horner ise yapılan anlaşma ile ilgili; “Red Bull Racing ve Infiniti, 2011 yılının Mart ayından bu yana çok sayıda projede birlikte çalıştı. Bu süreçte Infiniti önemli bir teknik hüner sergiledi ve Nissan Motor Company’nin başarısından etkilendim. Tanıtım ve pazarlama açısında da Infiniti, Red Bull Racing ve Formula 1 ile olan ilişkisini çok iyi kullandı ve kısa sürede yaygın olarak tanınmaya başladı. Bu iki önemli özellik, Infiniti’nin Red Bull Racing’e ana sponsor olmasına katkı sağlayan unsurlar arasında yer alıyor” dedi.
2016 sezonun sonuna kadar devam edecek olan ortaklık aynı zamanda bir dizi yeni teknolojik girişime de tanıklık edecek. Red Bull Racing’în Baş Teknik Sorumlusu Adrian Newey yapılan sözleşmenin uzun vadeli olmasını dileyerek şunları söyledi: “Formula 1, günlük olarak yoğun bir tasarım ve mühendislik mücadelesi vermek demektir. Infiniti gibi kendini tasarım ve mühendisliğe adamış bir ortakla işbirliği yapmamız 2014 sezonunda gündeme gelecek  “Enerji Geri Kazanımı Sistemleri” projemiz için de harika bir platform sağlayacak”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara