V1'DE İZMİR’DE 16 TANE VOLKİCAR AYNI ANDA START ALDI, CAN TOLON 1.iNCi.




İlk Türk yarış otomobili Volkicar için özel olarak tasarlanankonseptmotorsporları organizasyonuV1 Challenge’ın 2’inci sezon 5’inci ayak mücadelesi,4 Kasım Pazar günü İzmir’de gerçekleşti. Ülkü Yarış Pisti’nde 16 tane rengarenk Volkicar’ın aynı anda start aldığı V1 Challenge İzmir ayağının 1’incisi yine İzmirli oldu.
 Türkiye’den dünyaya yayılan ilk konseptmotorsporları organizasyonu V1 Challenge, Tarsus, İzmit ve Aydın yarışlarının ardından İzmir ile devam ediyor. İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde 4 Kasım Pazar günü gerçekleşen V1 Challenge 5’inci ayak mücadelesi, tüm pilotların heyecanla beklediği 16 tane rengarenkVolkicar’ıntoplu startıyla çekişmeli ve bol spinligörüntülerine sahne oldu.Son anına kadar tampon tampona geçen mücadelede podyumun ilk 3 basamağını sırasıya; Serencebeysponsorluğunda yarışan Can Tolon, Mann Filter destekli aracıyla Koray Muratoğlu ve TeliaSonera sponsorluğundaki Yağız Avcı paylaştı.
Toplu start yarışın kaderini belirledi
V1 Challenge İzmir ayağının ilk yarışında, birbirinden rekabetçi 1’i kadın toplam 16 pilot, diğer pist yarışlarında olduğu gibi yapılan sıralama turları sonuçlarına göre start aldı. 2’inci yarışta ise ilk yarışın sonuçlarının tersine sıralanan ilk 12 pilot yarışın kaderini belirledi.


İlk yarışta V1 Challenge 5’inci ayak 1’incisi Can Tolon, yarışa misafir olarak katılan abisi Ömer Tolon ile ilk 2 sırayı paylaşırken, Çikolata Sepeti sponsorluğunda yarışan Yiğit Timur 3’üncü sırada yer aldı. Ancak yarışın kuralları gereği 2’inci yarışta ilk yarışın tersine sıralanarak start alınması podyumun da isimlerini belirledi.
Bu sezon yarıştığı tüm V1 Challenge mücadelelerinde 1’inci olan Yağız Avcı bu kez geleneğini bozdu. İlk yarışı 7’inci, 2’inici yarışta ise 3’üncü gelen Avcı, İzmir yarışını da hatasız bitirerek genel klasmanda şampiyonluk şansını devam ettirdi. Yarışın kırılma noktaları isepodyum kovalayan ve ilk yarışı 3’üncü tamamlayan Yiğit Timur’un aracındaki mekanik problem dolayısıyla yarış dışı kalması ve ilk yarışın 1’incisi Ömer Tolon’un spin atması sonucu geri sıralara düşerek sıralamayı değiştirmesi oldu.
 
Volkan Işık 2 teker şovu hayran bıraktı
Volkicar’ın tasarımı ve üretimini gerçekleştiren ünlü ralli pilotu Volkan Işık, V1 Challenge 5’inci ayak organizasyonunu izlemeye gelen misafirlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Özel aracıyla 2 teker üzerinde dakikalarca şov yapan Volkan Işık, izleyenleri kendine hayran bıraktı. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bu şovda, isteyen misafirler Volkan Işık’ın sağ koltuğunda bu nefes kesen gösteriye katıma şansı da yakaladı.
TeliaSonera’nın ana sponsoru olduğu V1 Challenge’a, Lassa, Castrol, ISS Catering Services, CMS, Vakkorama ve Power FM ise co-sponsor olarak destek veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara