YENİ SYMBOL, FLUENCE, CLiO; iSTANBUL AUTO SHOW'DA..

Renault Standında iki Dünya PrömiyeriYeni Fluence ve Yeni Symbol İstanbul Auto Show’daRenault, ilk kez Türkiye’de iki yeni modelinin dünya prömiyerini gerçekleştiriyor! Yeni Fluence ve Yeni Symbol İstanbul Auto Show’da Türkiye’den dünyaya tanıtılıyor. Renault markasının yeni tasarım kimliğini yansıtan modellerinin tanıtımı, Renault Tasarım Direktörü Laurens Van den Acker ve Euromed ve Afrika Bölge Başkanı Jean-Christophe Kugler’in katılımıyla İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

Türkiye’nin en çok satılan otomobillerinin İstanbul Auto Show’da gerçekleştirilecek dünya prömiyerlerinin yanısıra, 1512 m2 Renault standında 17 araç sergileniyor.
10 Ekim’de Türkiye’de satışa sunulan, Renault’nun yeni kimliğinin ve yeni tasarım anlayışının ilk temsilcisi olan Yeni Clio, İstanbul Auto Show’da otomobilseverlerle buluşuyor.  Yeni Clio büyük beğeni toplayan yeni tasarımının yanısıra, kişiselleştirme imkanı, yepyeni teknolojik özellikler ile dikkat çekiyor. Bu özelliklerinin yanısıra, Yeni Clio segmentinde giriş seviyesindeki en donanımlı araç olma özelliği ile de öne çıkıyor. Yeni Clio’da üstün teknolojik bir navigasyon ve multimedya sistemi R-NAV ve araca entegre mültimedya tablet R-Link yer alıyor. Bu yeni tasarım otomobil, üst segmentelere yaraşır, “Sınıfının en iyisi” olan teknolojik ekipman seviyesine sahip.
Renault Tasarım Direktörü Laurens van den Acker’in Yeni Clio için ilham aldığı konsept tasarım DeZir de otomobilseverlerin ilgisini toplayacak. Yeni Renault kimliğini yansıtan çizgiler, DeZir’den sonra ilk defa bir seri üretim modelinde, Yeni Clio’da uygulanıyor.
Renault grubu, stratejik planı «Renault 2016 – Drive The Change» (Otomobili Değiştiriyoruz, Hayatı Değiştiriyoruz) çerçevesinde dünya karbon izini azaltmaya yönelik elektrik motorlu araç teknolojisinde atağını sürdürüyor. Renault, herkes için kullanımda sıfır salımlı ulaşım olanağının sunulmasını sağlayan tek çözüm olan %100 elektrik motorlu araç modellerini de Auto Show 2012’de otomobilseverlerle buluşturuyor. Türkiye’de satışı devam eden Fluence Z.E.’nin yanısıra herkesin merakla beklediği sıradışı tasarımı ile ilgi odağı olan şehirli quadricycle (dört tekerlekli küçük taşıt) Twizy de ilk kez Türk otomobil severlerin karşısına İstanbul Otoshow’da Renault standında yerini alıyor.
Renault’un spor modeli Megane RS Red Bull de gözkamaştıran tasarımı ile spor otomobil tutkunlarının beğenisine Renault standında sunuluyor.
2012 yılında lansmanları gerçekleştirilen Yeni Scenic ve Yeni Megane ailesi de İstanbul Auto Show’da sergileniyor. Renault markasının ilk 4x4 modeli Koleos ve birinci sınıf yolculuklar sunan orta üst sınıf sedanı Latitude tüketicyle buluşuyor.
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar “Renault olarak Türkiye’de ilk kez dünya prömiyeri gerçekleştirmenin heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Üstelik bir değil iki model için, hem de Türkiye’nin en çok tercih edilen, podyumdaki iki modeli! Yeni Fluence ve Yeni Symbol İstanbul Auto Show vesilesi ile ilk defa Türkiye’den dünyaya tanıtılıyor... Renault değişiyor! Markamızın Tasarım Rönesansı’nı yansıtan, geçtiğimiz ay satışa sunduğumuz ve tüketicinin büyük ilgi ve beğenisini kazanan Yeni Clio’yu da tüketiciyle buluşturmanın coşkusunu yaşıyoruz. Konsept model DeZir, devrimsel nitelikteki yepyeni elektrik motorlu araç teknolojisinin iki örneği Fluence Z.E. ve Twizy ayrıca diğer tüm yenilikler ayrıca Renault standında sürpriz showlar Istanbul Auto Show’da otomobilseverlerin ilgisini çekecek...”  dedi.  
Yeni Renault Fluence: dinamik, modern ve çekici
2009 yılında pazara sunulan Fluence yeni Renault marka kimliği ile yenilenerek İstanbul Auto Show’da dünya prömiyeri ile tanıtılıyor. Ocak 2013 itibarıyla Türkiye’de satışa sunulacak olan Yeni Fluence yenilenen yüzü, daha dinamik ve modern tasarımı ile dikkat çekiyor.
Dinamik ve modern görüntüsü ile Yeni Renault Fluence’ın ön yüzü, markanın diğer yeni modellerinde olduğu gibi dikey olarak konumlanmış ve parlak krom çıtalarla süslenmiş siyah şeridin ortasında yer alan geniş bir logo ve LED gündüz farları ile aracın dinamik duruşuna katkıda bulunuyor.
Aracın iç tasarımı da bu modernleşmeden payını alıyor. Yeni Fluence’ta tüm seviyelerde Dijital Gösterge standart olarak sunuluyor. Yeni döşeme ve koltukların kullanıldığı kabin ise her zamanki gibi çok geniş ve segmentinin üzerinde konfor sunmaya devam ediyor.
Yeni Fluence ile, 2 yeni motor seçeneği sunuluyor: otomatik ve benzinli 1.6 16V 115bg CVT X-tronic ve dizel 1.6 dCi 130bg. 1.6 CVT motor, 119 gr/km CO2 salımı ve 100 km’de 4,6 lt’lik tüketimiyle de performans, sürüş keyfi ve ekonomiyi bir arada sunuyor. 1.6 dCi 130bg motor ise 100 km’de 6,4 lt yakıt tüketimi ve 149 gr/km CO2 salımına sahip olan bu motor, manuel vitesli örnekler ile karşılaştırılabilecek değerler sunuyor.
Yeni Fluence, aynı zamanda içerdiği yepyeni teknolojilerle de dikkat çekiyor. Renault R-Link, 7 inç dokunmatik ekranında entegre navigasyon, telefon görüşmeleri, müzik ve internet bağlantısı imkanı sağlıyor.
Ön ve arka park sensörleri, otomatik park frenin yanı sıra, internet bağlantısı, dokunmatik ekranı ve sesli komutlar gibi sürüş ve kullanım kolaylığı sağlayan Renault R-Link multimedya sistemi ile Yeni Fluence bir çok yeni teknolojiyi sunuyor.
Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları’nın üretilen Yeni Renault Fluence, Ocak 2013’de Türkiye’de satışını takiben 55 farklı ülkede pazara sunulacak. Joy, Touch, Icon olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi ile pazara sunulacak olan Yeni Fluence Türkiye’de yeni model yılı ile birlikte Ocak 2013’te 39.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor olacak.
Yeni Renault Symbol : ekonomik ve modern bir sedan
Renault, İstanbul Auto Show’da, Yeni Symbol’ün dünya prömiyerini gerçekleştiriyor. Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk üç otomobili arasında yerini her zaman koruyan Renault Symbol baştan aşağı yenileniyor. Yeni Symbol, Renault’nun yeni tasarım anlayışına uygun olarak tasarlanmış ön yüzü, yeni ve konforlu iç mekanı ve yeni motor seçenekleri ile dikkati çekiyor.
Renault ailesi genişliyor… Symbol, en yeni modelimiz, “design by Renault” anlayışını tanımlayan tüm kriterleri üzerinde taşıyor. Akıcı ve seçkin çizgileri, özenli işçiliği ve statüsünü artıran ayrıntılarıyla, ürün gamımızdaki yerini gururla alacak şekilde tasarladım.” Laurens Van Den Acker, Renault Endüstriyel Tasarım Direktörü
Yeni Symbol’de yepyeni bir navigasyon ve multimedya teknolojisi yer alıyor. Torpido paneli üzerindeki orta konsola entegre 7" (18 cm) dokunmatik ekranı ile Renault R- NAV sistemi.
Yeni Renault Symbol, kullanım ekonomisiyle sınıfının standartlarını yeniden belirliyor. Yeni nesil motor seçenekleri ile hem yüksek performanslı, hem de her zamankinden daha düşük tüketimli ve çevreye saygılı. Yeni Symbol ile birlikte Benzinli 0.9 Turbo 90bg ve Dizel 1.5 dCi 90 hp motor seçenekleri de tüketicinin beğenisine sunuluyor. Ekonomik ve çevreci küçük hacimli bu motorun yanısıra, 1.5 dCi 75 bg dizel, 1.2 16v 75 bg benzinli motor da Yeni Symbol’de seçenekler arasında yer alıyor. Yeni Symbol 2013 yılı başından itibaren yeni model yılı ile birlikte,  27.990TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye pazarında, yıl içerisinde de diğer pazarlarda satışa sunuluyor olacak.

Yeni Renault Clio: Heyecana Yer Açın

Yeni Clio, Renault’nun yeni kimliğinin ve yeni tasarım anlayışının ilk temsilcisi. Renault Tasarım Direktörü Laurens van den Acker, Yeni Clio’yu konsept tasarımı DeZir’den ilham alarak tasarladı.

Yeni Clio ile birlikte segmentinde en zengin ve fabrika çıkışlı en geniş kişiselleştirme imkanı sunuluyor. Müşteri sadece dış görünümde değil, iç ambiyansta da seçimine göre kendi Clio’sunu yaratabiliyor. Kişiye özel üretim imkanı sağlayan bu özel seçimde fabrikada üretimden itibaren kaliteyi garanti ediyor.

Yeni Clio’da üstün teknolojik bir multimedya sistemi yer alıyor. 7” (18cm) dokunmatik entegre ekran, optimize edilmiş ergonomi ve modern tasarımı ile maksimum konfor ve eğlenceyi birarada sunuyor.
o          R-NAV ile pratik ve kullanışlı dokunmatik ekran navigasyon ve multimedya sistemi
o          R-LINK ile Yeni Clio bir ilke daha imza atıyor. Araca entegre internet bağlantılı bu mültimedya tablet, R-Link 2013 yılından itibaren müşterinin beğenisine sunuluyor olacak.
Yeni Clio ekonomi ve çevreci özellikleri ile dikkat çekiyor. (Dizel’de 93 g CO2 / km ve 3,6 l / 100 km ile benzinli’de 105 g CO2/km ve 4,5 l /100 km ile çok rekabetçi). Yeni Clio ile birlikte, segmentinde referans olacak, sürüş keyfi ve yakıt tasarrufunu birarada sunan 2 yeni motor seçeneği bulunuyor. Benzinli Turbo Tce 90bg stop & Start ve dizel Energy 1.5 dCi 90bg Stop & Start.

Yeni Clio, giriş seviyesinde segmentinde en donanımlı araç olma özelliğine sahip. Özellikle  güvenlik ekipmanlarında standart sunulan ESP, Hız ayar ve sınırlayıcı, Sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları öne çıkıyor. Yeni değerlendirme standartlarına göre EuroNCAP çarpışma  testlerinden 5 yıldız alan yepyeni tasarımıyla Clio, aktif ve pasif güvenlik alanında en yüksek seviyeyi hedefliyor.

Bursa Oyak Renault Fabrikaları’nda ve Fransa’da Flins’de üretilen Clio HB, 29.990TL’den başlayan fiyatlar ve Joy, Touch ve Icon olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi ile satışa sunuluyor.

DeZir: Tasarımda dönüm noktası
Renault Tasarım Direktörü Laurens van den Acker’in yönettiği ilk proje olan DeZir, Tasarım bölümünün yeni vizyonunu simgeleyecek olan bir dizi konsept modelin başlangıç noktasını simgeliyor. Bu sportif ve çekici konsept model, markanın Yeni Clio ile başlattığı yeni Renault tasarım kimliğinin temelini oluşturuyor.

Konsept model DeZir, Renault’nun üç kilit sözcük ile özetlenebilecek daha coşkulu bir tasarıma doğru yönelişini imzalıyor: Yalın, Göz alıcı, Sıcak.

Baştan çıkaran hatları ve seri üretimde ilk kez Yeni Clio’da kullanılan koyu kırmızı rengiyle, DeZir otomobil tutkusunu ifade ediyor. Elektrik motor ile donatılan Renault DeZir, çevreye saygı ile otomobil zarafetini bir araya getiriyor.

Fluence Z.E.: Hayalden gerçeğe
Renault grubu, stratejik planı « Renault 2016 – Drive The Change » (Otomobili Değiştiriyoruz, Hayatı Değiştiriyoruz.) çerçevesinde dünya karbon izini 2013’e kadar % 10 ve 2013 ve 2016 arasında ilave %10 daha azaltmayı hedefliyor. Devrim niteliğindeki elektrik motorlu araç, çevreye daha saygılı ve herkes için erişilebilir bir ürün ve hizmet odaklı Renault eco2 çevre politikasının lokomotifi. Bu modellerden biri olan Bursa Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen Fluence Z.E.’nin, 2011 yılında başlayan kamu kuruluşlarına satışının ardından Mayıs 2012’den itibaren Türkiye’de nihai tüketiciye satışına başlandı. Tek donanım paketi ile pazara sunulan Türkiye’nin ilk %100 elektrikli otomobili Fluence Z.E. (Zero Emission) %3 ÖTV vergi oranı ile 64.900TL* tavsiye edilen fiyatla satışa sunuluyor. Bu fiyat, Fluence Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg versiyonu fiyatına eşdeğer. Fluence Z.E. şarjı, evde standart şarj ekipmanı “Wallbox” ile yapılıyor. Altyapı çalışması olan iller (İstanbul, Ankara, Kocaeli, Gaziantep ve Antalya) dışındaki illerde de bu uygulama yapılıyor. Elektrik sayacı gibi duvara monte edilen bir kutu “Wallbox” ile Fluence Z.E., 6 ila 8 saatte tamamen şarj oluyor. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan 220V duvar tipi prize bağlanan bir kablo ile tam şarj 10 ila 12 saatte gerçekleştiriliyor. Bugün itibarıyla İstanbul’da 9 şarj merkezi bulunuyor. Bu sayının yılsonundan önce 40’a çıkarılması öngörülüyor. Ayrıca 45 Renault yetkili satıcısında birçok şarj hizmet noktası bulunuyor.


Twizy: %100 Elektrikli Pozitif Enerji
Renault Twizy, hem konforlu, hem eğlenceli hem cesur, yenilikçi iki koltuklu tasarımıyla, tamamen elektrik motorlu dönemin başlangıcını müjdeliyor. Bütün büyük şehirler trafik sorunu yaşıyor, Twizy de şehir hayatında EN uygun çözüm olarak ön plana çıkıyor. Fluence Z.E., Kangoo Z.E.’den sonra Twizy de Avrupa’da satışa sunuldu. ZOE ise 2013 yılında aralarına katılıyor olacak. Twizy, Renault Spor Teknolojilerinin geliştirdiği olağanüstü bir UDO (Tanımlanamayan Sürüş Cismi) ve Avrupa’da vergi dahil fiyatı €6,990’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Twizy, Renault markasının ilk quadricycle’ı (dört tekerlekli küçük taşıt) olarak Twizy, şehirde yaşayanlara yeni, eşsiz bir şehiriçi ulaşım çözümü sunuyor. Twizy, çok küçük alanlara bile sığabiliyor ve küçücük bir alanda bile park edebiliyor. Sıfırdan 45 kph’ye çıkmak (50 metrelik bir mesafede 125cc bir scooter’ın performansına eşit) sadece altı saniye alıyor: Twizy inanılmaz derecede etkileyici bir dört tekerlekli araç. Twizy 80 km.lik menzile ulaşabiliyor ve 3½ saatten daha az bir sürede şarj edilebiliyor.

Renault Megane RS Red Bull Racing RB7: Safkan yarışçı
Renault Sport’un en gözde modeline yeni bir versiyon daha eklendi. Geçtiğimiz hafta Güney Kore Grand Prix’sinde duble yapan Red Bull Racing’in ismini taşıyan otomobil, İstanbul Auto Show’da spor otomobil tutkunlarınınn beğenisine sunuluyor. Farklı renkleri ile daha önceki versiyonlarından ayrılan Megane RS Red Bull Racing, siyah gövde rengi ve ön tamponunda ve yan aynalarında görülen sarı rengiyle rakipleri arasında öne çıkıyor. 19 inç jantlara sahip olan aracın fren kaliperleri de kırmızı renkli. Mégane R.S. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 6 saniyede tamamlarken, 254 km/s azami hıza ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara