Yeni Volvo FH serisi ile üstün yol tutuş

Volvo Kamyon, yeni lanse ettiği FH serisini geliştirirken kamyonun yol tutuşuna ve yolda vereceği tepkilere büyük özen gösterdi. Hem ön hem de arka süspansiyon sistemlerinin optimize edilmesi, arttırılmış boşta gitme dengesi ve daha iyi kabin süspansiyonu gibi özelliklerin tümü, yeni Volvo FH'ın üstün bir sürüş ve yol tutuş sunmasını sağlıyor. Bağımsız ön süspansiyon
ise yeni FH'ı daha da üstün kılıyor.

Dünya’da bir ilk - Bağımsız ön süspansiyon 

Yeni Volvo FH serisi, aynı zamanda dünyanın bağımsız ön süspansiyonlu (IFS) ilk ağır çekicisi. IFS’nin yanı sıra kremayer ve pinyonlu direksiyon ile FH çekici, sürüş ve yol tutuş üzerinde çok büyük bir etkisi olan iki yeni özelliğe sahip.



Volvo Kamyon Ürün Yöneticisi Martin Palming konuya ilişkin olarak; "IFS ön tekerleklerin ayrı birer süspansiyonu olması ve böylece bir tekerleğin hareketlerinin diğerini etkilememesi anlamına geliyor. Sonuç olarak yolda daha istikrarlı ve dengeli bir sürüştür sağlanıyor" diyor.



Bağımsız ön süspansiyon, binek araçlarda uzun zamandır, otobüslerde ise bir süredir kullanılıyor. IFS, hem konforu hem de dengeyi arttırıyor. Bu sistemin ardında yatan teknolojiyi youtube’da yer alan videoda izleyebilirsiniz: http://www.youtube.com/VolvoTrucks.

Daha fazla hassasiyet


Şasi ve kabinde yapılan iyileştirmeler, aynı zamanda yeni Volvo FH'ın yönlendirme dengesinin de daha iyi olduğu anlamına geliyor. Devrilmeyi önleme ve yönlendirme dengesi kombinasyonu sürücüye daha gelişmiş bir hassasiyet ve kontrol hissi sağlayarak sürüşü kolaylaştırıyor. Stefan Axelsson açıklamasında, “Yeni FH, yolda dengeli ve öngörülebilir bir sürüş sunuyor. Ayrıca direksiyon hakimiyetini mükemmelleştirmeyi de başardık" diyor.



Yönlendirme ve devrilmeyi önleme dengesinin, sürücü üzerinde doğrudan ve nakliyecinin kârlılığı üzerinde dolaylı bir etkisi bulunuyor. Stefan Axelsson bu konuyla ilgili olarak;

“Kamyonun geliştirilmiş özellikleri, sürücünün daha az yorulmasını ve böylece aracı daha rahat sürmesini sağlıyor. İşine odaklanabilen bir sürücü, aracını daha güvenli kullanıyor ve ister araç sürmek, ister rotanın sonunda müşteriyle buluşmak olsun, her işte daha başarılı oluyor” diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara