KONECRANES’TEN DÜNYANIN İLK HİBRİD KONTEYNER İSTİFLEYİCİSİ

Dünyanın ilk hibrid konteyner istifleyicisi Konecranes'ten. 45 ton'luk kaldırma kapasitesine sahip SMV 4531 TB5 HLT, performans ve hızı ile dikkat çekerken, yakıt tüketimi ve emisyonunu da en az yüzde 30 oranında azaltıyor.
Türkiye'de Ascendum Türk bünyesindeki Air Rail Türkiye organizasyonunun satış ve satış sonrası hizmetleri garantisi altında olan Konecranes, 45 ton'luk kaldırma kapasitesiyle dünyanın ilk hibrid konteyner istifleyicisi olan SMV 4531 TB5 HLT’yi tanıtmaktan gurur duyuyor.
 
Ürün; hibrid/dizel güç aktarma, elektrikli hidrolik kaldırma sistemi ve üstün kapasitör temelli enerji depolama özellikleri sunuyor. Bu yenilikçi istifleme aracı (reach stacker), sürücünün komutlarına geliştirilmiş performansı ve ivmesi ile yanıt verirken yakıt tüketimi ve emisyonunu da en az yüzde 30 oranında azaltıyor.
 
“Konecranes, kaldırma teknolojisi ve hizmetinde öncü ve lider bir konumda” diyen Konecranes Başkan Yardımcısı ve Forklift İşletme Birim Müdürü Lars Fredin, “Yeni konteyner istifleyicimiz, sektörümüz için heyecan verici bir ileri adım ve Konecranes’in müşterilerine çevreye duyarlı ürün ve hizmetler sunma çabasını kanıtlar nitelikte” şeklinde konuşuyor.
 
Dizel yakıt sarfiyatını önemli ölçüde azaltıyor
Yeni Konecranes hibrid konteyner istifleyici, müşterilere maliyet ve çevre yönünden önemli faydalar sağlıyor. Konteynerler tam doluyken ve normal bir taşımada, diğer dizel konteyner istifleyicilere göre en az yüzde 30 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu başarı aktarma organları, hidrolik kaldırma sistemi ve enerji depolama sistemi boyunca tüm enerji akışlarının elektrikli hale getirilmesiyle sağlanıyor.
 
Konecranes İstifleme Araçları Teknik Müdürü Anders Nilsson, “İtme ve kaldırma, bu işlere özel yenilenebilir şekilde çalıştırılabilen elektrik motorları ile gerçekleştiriliyor. Vites ve yük azaltımıyla sağlanan enerji yeniden kullanım için geri kazanılıyor ve depolanıyor. Dizel yakıt sarfiyatını önemli ölçüde azaltan bu uygulama çevreye de olumlu etki ediyor. Aynı şekilde, hızlı tepki ve yüksek ivmeye bağlı olarak üretkenlik de artıyor” şeklinde konuşuyor.
 
Nilsson, şöyle devam ediyor: “Hibrid konteyner istifleyicinin dizel motoru, teknoloji ve maliyetin izin verdiği ölçüde başka bir elektrik enerjisi kaynağıyla değiştirilebilir. Yakıt aküleri ya da elektrik şebekesine bağlanmak suretiyle şarj edilebilen enerji depoları bu kaynaklara örnek oluşturabilir.”
 
Güç aktarma organlarının elektriklendirilmesi
Konvansiyonel bir konteyner istifleyicide güç aktarma organları dizel motor, tork çeviricisi ve şanzımandan oluşan dizel/mekanik bir sistemdir. Dizel motoru itme için gerekli enerjiyi üretir. Enerji akışı mekaniktir ve oldukça karmaşık bir mekanik şanzıman gerektirir. Fren sayesinde elde edilen enerji ısı halinde çevreye dağılır ve boşa harcanmış olur.
 
Yeni Konecranes hibrid konteyner istifleyicide güç aktarma organları dizel motoru, elektrik jeneratörü ve elektrikli cer motorundan oluşan seri yapılandırılmış dizel/elektrikli bir sistemdir. Dizel motoru, optimum yakıt verimliliği için sabit devirde çalışır ve jeneratöre güç sağlar. İtme, çeker aksın bütünleyici bir parçası olan elektrik motoru ile sağlanır. Bu motor aynı zamanda frenleme, mekanik fren ihtiyacını minimize etme ve enerji tasarrufu sağlarken elektrik enerjisi üretir.
 
Hidrolik kaldırma sisteminin elektriklendirilmesi 
Konvansiyonel bir konteyner istifleyicide dizel motor mekanik olarak, kaldırma ve sürüş için hidrolik enerji üreten değişken silindir hacimli piston pompaları çalıştırır. Yük indirmede elde edilen enerji çevreye dağılmış ve boşa harcanmış olur.
 
Yeni Konecranes hibrid konteyner istifleyicide hidrolik pompalar elektrikle çalışır ve elektronik olarak kontrol edilir. Bu iş için kullanılan elektrik motorları, kaldırma ve sürüş için hidrolik enerji sağlayan pompaları çalıştırır. Bu pompaların hızı, dizel motorun hızından bağımsız olarak kontrol edilebilir. Daha da önemlisi, hidrolik silindirlerden gelen geri akış ısıya çevrilmez, aksine bu kez hidrolik motor rolündeki pompaları geri besler ve böylece elektrik enerjisi meydana getirir.
 
Elektrik enerjisi depolama
Konvansiyonel bir konteyner istifleyici, motoru çalıştırmak ve ışıklandırmalar dahil elektrikli sistemlere güç sağlamak için klasik aküleri kullanır. 
 
Yeni Konecranes hibrid konteyner istifleyici, enerji depolamak için aracın elektrik sistemine bağlı üstün bir kapasitör sistemine sahiptir. Bu sistem, yeniden kullanım için geri kazanılmış elektrik enerjisini depolar ve maksimum güç gereksinimi olan zamanlarda dizelle çalışan elektrik jeneratörünü devreye sokar. 
 
Helsingborg Limanı’nda alan testi
Yeni Konecranes hibrid konteyner istifleyici bugünlerde Helsingborg konteyner terminalinde alan testinden geçti.
 
Helsingborg Limanı Servis ve Bakım Müdürü Mats Fernebrand, “Konecranes iş ortaklarımızdan biri oldu. Çok sıkı bir iş birliği içindeyiz. Bu iş birliği, var olan istifleme araçlarının özelliklerinin sürekli geliştirilmesini içeriyor ve biz yeni hibrid konteyner istifleyici gibi yeni modellerin gelişimi için fayda sağlıyoruz” açıklamasını yapıyor.
 
 
Ascendum Türk Hakkında
2010 yılının Temmuz ayına kadar Türkiye’de Volvo Otomotiv Türk bünyesinde yer alan Volvo İş Makinaları, bu tarihte Portekiz merkezli ASC Grup şirketler topluluğu tarafından Türkiye’ye getirilmeye başlandı. ASC Grup, Volvo İş Makinaları’nın Türkiye distribütörü oldu, daha sonra da ASC Türk ismini aldı. ASC Türk, Türkiye’de yatırımlarını arttırmak ve şirketi daha iyi konuma getirmek için Sandvik markasının mobil kırıcılar segmentinin distribütörlüğünü aldı. Bu satınalmanın ardından holding sürecine geçiş başladı. İkinci el için “Second New”; Kiralama için “Good Rental” markaları oluşturuldu. Ascendum Makina Yatırım Holding A.Ş. (Ascendum Türk) çatısı altına ASC Türk, Second New, Good Rental ve Sandvik’ten sonra Chicago Pneumatic (CP) ve Air Rail markaları eklendi. 
 
Air Rail Hakkında
Merkezi İspanya'da bulunan Air Rail, bugün ayrıca Portekiz, Polonya, Meksika, Angola ve Mozambik ülkelerinde faaliyet gösteriyor. 20'den fazla üreticinin temsilciliğini yapan firma 1.700'den fazla sayıda ekipman tedarik edebiliyor. Air Rail yüksek kalitede ekipman ve servis sağlama misyonuyla hizmet veriyor. 
 
Konecranes Hakkında
İmalat ve proses endüstrisinden tersane ve konteyner limanlarına kadar geniş bir müşteri yelpazesine hizmet eden Konecranes, Kaldırma SektörüTM’nün dünya lideri konumunda. Konecranes, verim artırıcı kaldırma çözümlerin yanı sıra tüm imalatçıların kaldırma ekipmanları ve imalat aletleri için de servis sağlıyor. Grup, 2011 yılında toplam 1,896 milyon Euro’luk satış gerçekleştirdi. 47 ülkede, 609 noktada 12,100 çalışanı bulunuyor. Konecranes, NASDAQ OMX Helsinki listesinde de yer alıyor. 
 
Helsingborg Limanı Hakkında 
Helsingborg Limanı, İsveç ve Danimarka arasında yer alan boğazın en dar noktasında bulunuyor. Helsingborg Limanı’ndan her yıl 350,000 TEU (20 feet’lik konteyner)’dan fazla yük  geçiyor. Kargo ve yolcu taşımacılığı da işinin önemli bir parçası olmakla birlikte, Helsingborg Limanı konteyner alanındaki uzmanlığıyla özellikle gurur duyuyor. Liman bölgesinde seyreden ve deniz ile demiryolunu sorunsuzca birbirine bağlayan çok sayıda Konecranes konteyner istifleyici de bunu doğruluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara