TomTom yeni navigasyon platformunu tanıttı – NavKit

TomTom bugün yeni navigasyon platformu olan Navkit’i tanıttı. TomTom’un gelecekteki tüm navigasyon teknolojisini güçlendirecek olan NavKit’i, otomotiv ve ticarî müşteriler lisanslayabilecek. 
Navkit navigasyon platformu bir dizi esneklik sunuyor. Platformun yapılandırılabilir mimari bileşeni hızlı entegrasyon sağlayacak şekilde tasarlandı.  
NavKit, herhangi bir işletim sistemine taşınabilecek ve navigasyon hizmetlerine entegre edilebilecek, özelleştirilmiş kullanıcı arayüzüne eklenecek bir arayüzü
programlıyor. Sonuç olarak, herhangi bir cihaz platformuna bağlı bir navigasyon sisteminin geliştirilmesi çok daha hızlı ve daha basit oluyor.  
Yeni NavKit sürümü, bir araçtaki turn-by-turn navigasyon uygulamasının tüm navigasyon mantığını içeriyor. NavKit’in her bileşeni, güzergah planlama, serbest metin arama, 2 boyutlu harita tarama ve 3 boyutlu yol tarifi görüntüsü, harita-uyumlu konumlandırma ve gerçek zamanlı rehberlik dahil olmak üzere ileri düzey kullanıcı deneyimi sunmak için geliştirilmiştir. 
TomTom CEO’su Harold Goddijn konuyla ilgili şunları söyledi: "Otomotiv endüstrisinin bir sonraki hedefi kesintisiz internet bağlantılı araba deneyimi yaratmaktır. Müşterilerimize bu konuda destek olmak için esnek, geleceğe dönük navigasyon platformu olan NavKit’i yarattık. NavKit internet bağlantılı navigasyon çözümleri oluşturulmasını her zamankinden daha kolay ve daha hızlı hale getiriyor”. 
NavKit mimarisi, müşteri ve iş ortaklarının bileşenlerini modüler bir şekilde değiştirebilmelerini sağlayacak. İçerdiği yeni rota teknolojisi, hemTomTom haritalarında hem de endüstriyel standard Navigasyon Data Standart* (Navigation Data Standard / NDS) haritalarında daha hızlı ve daha doğru dinamik yönlendirmeler sağlıyor. Ayrıca trafikte daha iyi güzergahları sağlarken aynı zamanda trafik olayları süre tahminlerini ve trafik sıkışıklığı uyarılarını içeren TomTom Anında Trafik Bilgisi, Sürüm 6.0’yı da tam olarak destekler.
Yeni serbest metin arama motoru, daha kolay ve hızlı bir şekilde adres ve POI aramaları sağlıyor. Yeni harita görüntüleme motoru ise 2D harita taramalarını  büyük ölçüde geliştiriyor ve yenilikçi 3D rehberlik görüntüsü sunuyor.  
NavKit, en yüksek standartlara göre geliştirilmiş olup TIOBE** tarafından sürekli değerlendirilir. 
NavKit teknolojisinin kullanıldığı ilk ticari ürün bugün aynı zamanda duyurusu yapılan TomTom GO.  


* Tam NavKit NDS desteği bu yılın sonunda / gelecek yıl başında gelecek.
** ISO/IEC 25010:2011 ‘e dayandırılmış 

Features of NavKit
·         Serbest metin arama motoru: Sürücülere serbest metin arama, adresler ve POI’ler arasında öneriler sağlar, aynı zamanda POI kategorileri sinonimlerini, kısaltmalar ve özel karakterlerini destekler.
·         Hızlı ve tam güzergah planlama: NavKit, gelişmiş rota teknolojisi ve önceden hesaplanmış güzergahlar kullanarak, bir güzergahı standart rota tekniklerinden çok daha hızlı ve doğru biçimde planlar.
  • 3D (üç boyutlu) Haritalar: Sürücülere, alternatifli olarak içerdiği sürüş deneyimlerini optimize eden üç boyutlu şehir modelleri ve üçboyutlu şehir işaretleri ile rotalarını üç boyutlu görüntülemelerini sağlar.
  • Gelişmiş alternatif güzergahlar: NavKit trafik olayları süre tahminlerini içererek trafikte daha iyi güzergah alternatifleri sunar ve TomTom Traffic Sürüm 6.’yı tam destekler.
  • IQ Güzergahları: Sürücüler, TomTom’un kapsamlı GPS veri kapsamı sayesinde günün her saatinde en iyi güzergahı bulabilecekler.
  • Yol yönetimi: Yol işaretli güzergahlar hafızaya depolanabiliyor, düzenlenebiliyor ve silinebiliyor. Bu da kullancılara yolları yönetebilmelerini, daha önce oluşturdukarı güzergahlarını yeniden kullanabilmelerini sağlıyor.
  • Yakınlık ayarı: Sürücüler haritalarındaki yakınlık ayarını dokunmatik ekran teknolojisi ile yapabilirler.
  • Harita yapılandırma seçenekleri: OEM kişisel tercihlere uygun harita görüntü ayarlarının yapılmasını sağlar. Bu teknoloji, harita renk ve dokularını, yolun genişliğini ve kamera bakış açısını değiştirebilmeyi içerir.
  • Günlük sürüş yardımı: NavKit, ev güzergahı, en son ve çok kullanılan destinasyonları hafızasına alarak bu mekanlara çabuk ve kolay ulaşım sağlıyor. Eğer sürücü bir destinasyon bilgisi oluşturmamış olsa bile, TomTom yine de sürücünün mevcut konumundaki trafik durumuna göre öneri sunabiliyor.
  • CANLI Hizmetler: Sürücülere  ihtiyaçları olduğu anda o zamana ait anlık yol bilgisi sağlar. Traffic 6.0, TomTom Yerler and Güvenlik Uyarıları içerir.
  • Harita Paylaşımı: Harita paylaşım grubundan  ücretsiz günlük harita değişiklikleri. Kapalı yollar ve yeni hız limitleri gibi dinamik değişiklikleri içerir.
  • NavKit SDK: Uygulama geliştiricilerine kendi navigasyon uygulamalarını kullanabilecekleri kaynak kodu içeren, belgeleme, arayüz özellikleri, bilgilendirici rehberler ve tam bir navigasyonu kullanıcı arabirimi sağlar. Yeni yazılım uygulama kitapçığı her çeyrek yılda bir yayınlanıyor. NavKit kullanmakla ilgilenen şirketler, son yazılım uygulama kitapçığına ulaşmak için bir değerlendirme lisansı talep edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara