FORMULA 1 iÇiN, iSPANYA'DAYIZ

Formula 1, İspanya GP’si  ile sürüyor. Barselona Catalunya pistinde, pilotlar için oldukça zorlu keskin virajlı ve tümsekli zeminde, gerçekleşecek yarışta takımlar P Zero Orange (Sert) ve P Zero White (Orta Sert) lastikler ile birbirlerini geçmeye çalışacak..

Formula 1’in tek resmi lastiği olan olan Pirelli, İzmit’te bulunan Şampiyonlar fabrikasında ürettiği Formula 1 P Zero ve Cinturato lastikleri ile tüm dünyada 2 milyar kişi tarafından takip edilen, İspanya Grand Prix’i için lastikleri belirledi. Michael Schumacher’ın 6 kez lider olduğu, Fernando Alonso, Felipe Massa ve Mark Webber’in de galibiyetinin bulunduğu pistte geçen yıl, Williams takımından Pastor Maldonado Pirelli PZero Silver (sert) ve PZero Yellow (yumuşak) ile kazanmıştı.

Pirelli, ilk dört yarıştan elde edilen pist ve pilotların tecrübesine dayanarak, İspanya Grand Prix’inden sonra P Zero Orange (Sert) lastiğinin bileşenlerini değişeceğini duyurdu. Pist pilotlar için oldukça zorlu; hızlı ve yavaş dönülen virajların karışımına bir de tümsekli zemin eklenince hem fiziki hem de mekanik açıdan zorlayıcı bir yarış pisti haline geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara