ISTANBUL CONCOURS D'ELEGANCE'IN KATILIMCILARI BELİRLENDi

Türkiye’de ilk defa 22 - 23 Haziran tarihlerinde Küçüksu Kasrı’nda Işıklar Holding’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek otomobil zarafet yarışması Istanbul Concours d’Elegance’ın katılımcıları belirlendi.

Bu yıl itibari ile her sene düzenlenmesi planlanan Istanbul Concours d’Elegance’a yurtdışından ve Türkiye’den katılacak otomobiller belirlendi. Ana sponsorluğunu Işıklar Holding’in, co – sponsorluğunu da Julius Baer, Edox, ISS’nin üstlendiği Istanbul Concours d’Elegance’a Amerika, İsviçre, İngiltere, Yunanistan, İtalya ve Türkiye’den her kategoriden 6 otomobil olmak üzere toplamda 30 otomobil katılıyor.

“Her sene düzenlemeyi planladığımız Istanbul Concours d’Elegance büyük ilgi gördü ve birçok otomobil katılım için başvurdu. Otomobil dünyasından olduğu kadar, cemiyet ve iş hayatından da yerli ve yabancı davetlileri ağırlayacağımız bu etkinlikle artık İstanbul da otomobil severlerin dünyadaki en önemli buluşma noktalarından biri olacak… Biz de bu anlamda Istanbul Concours d’Elegance’ı gerçekleştirmekten büyük gurur duyuyor ve etkinlik için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz…” – Uğur IŞIK /Sportif Motor Sporları YKB.
Istanbul Concours d’Elegance’da sergilenecek otomobiller 2 gün boyunca, yıllarına göre tanımlanan 5 farklı kategoride, alanlarında uzman yerli ve yabancı otoritelerden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilerek, ödüllerine kavuşacaklar. Dış görünüm, iç tasarım, orjinallik ve tarihçesi gibi yaklaşımlar üzerinden verilecek puanlamalara göre ödül kategorileri 1945 ve öncesi için “Antiques”, 1946 – 1960 yılları arası için “Classics”, 1961 – 1970 arası “Collectables”, 1971 ve üzeri “Exotics” ve her sene farklı bir üreticiden seçilecek olan “Featured Brand” şeklinde ayrılıyor.
Etkinlikte yer alacak Onur Komitesi Üyeleri arasında, Işıklar Holding A.Ş. Başkanı Rıza Kutlu Işık, otomobil dünyasının önemli isimlerinden Karaca Taşkent, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, TBMM Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Bülent ARI yer alıyor.
Organizasyon komitesi tarafından bu yılın öne çıkarılacak (Featured Brand) markası, Türk Otomobil Tarihi’nin mihenk taşı olan ilk yerli otomobil markası Anadol olarak belirlendi. Türkiye’nin sembollerinden biri olan Anadolmarkasından otomobil sahibi olanlar da bu kategoride başvurularını yaptılar ve otomobillerini taçlandırmak üzere yarışmaya hazırlanıyorlar. STC’nin (Super Touring Coupe) yaratıcısı olan Sayın Erdoğan Gönül’ün koleksiyonundan seçilen otomobiller de özel bir alanda Gönül’ün anısına etkinlik boyunca sergilenecek.
Haftasonu gerçekleşecek bu etkinliğe izleyici olarak da Biletix üzerinden satışa sunulan biletleri temin ederek katılmak mümkün… Üstelik gelen izleyiciler, yaklaşık 30 kadar otomobilin katılımı beklenen People’s Choicekategorisinde en beğendiklerini de seçerek, etkinliğin içinde yer alabilecekler.
Bu yıl İstanbul’un en büyüleyici ve tarihi mekanlarından biri olan Küçüksu Kasrı’nda düzenlenecek Istanbul Concours d’Elegance tarihi ve coğrafi konumu itibariyle iki kıtanın birleştiği metropol kenti İstanbul’un prestijine de turizm, ekonomi ve tanıtım anlamında dünya çapında büyük bir katkı sağlayacak.
Boğaz manzarasının eşsiz güzelliğinde Pazar günü organize edilecek ödül töreni ve gala yemeği ile sonlanacak olan Istanbul Concours d’Elegance ile artık İstanbul, otomobil severlerin dünyadaki en önemli buluşma noktalarından biri olacak…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara