Goodyear’dan Güvenli Sürüş İçin ”Mesaj Bekleyebilir” Kampanyası


Goodyear, sürücülerin araba kullanırken dikkatlerinidağıtan ‘mesajlaşma’ya karşı Eylül 2013’te  başlatılan www.itcanwait.com/ ‘bekleyebilir’ kampanyasına destek oluyor. Goodyear, desteklediği kampanyaçerçevesinde sloganı sürücülere duyurmak ve konuya ilişkin farkındalık yaratmakiçin keşif balonları kullanıyor.

Kampanyaya, Amerika’daki zeplinlerinin üzerine It Can Wait/Bekleyebilirsloganını taşıyarak katılan Goodyear, bu sayede sürücüler arasındafarkındalığın artmasını sağlıyor. Zeplinlerde taşınan sloganlar sayesinde, Ağustos 2012’den bugüne 2,5 milyondan fazlainsanın araç
sürerken bir daha asla mesajlaşmayacaklarına dair taahhütverdikleri kampanyanın daha büyük kitlelere ulaşması amaçlanıyor.

Goodyear, çalışanlarınıaraç sürerken mesajlaşmama taahhütünde bulunmaları için harekete geçiriyor.Etkinlik süresince, araç sürerken mesajlaşma karşıtı sloganlar paylaşılacak ve çalışanlargün sonunda nasıl taahhüt vereceklerine dair bilgi içeren kitapçıklaralacaklar. Goodyear güvenlik politikası doğrultusunda kendi çalışanları içinşirket araçlarında araç sürerken mesajlaşmayı 2010 yılından itibarenyasaklamıştır.

Goodyear Küresel İletişim Başkan Yardımcısı Paul Fitzhenry, “Goodyear, kampanyaya katılarak araç sürerken mesajlaşmanın risklerihakkında farkındalık yaratmaya çalışmaktadır. ‘Bekleyebilir’ kampanyası, basitama kuvvetli bir amaçla yola çıkarak, Goodyear’ın güvenliği artırma önceliğini,güvenlik konusunda farkındalık yaratan ve buna yönelik davranışları teşvik edenprogramlarımızı bir kez daha vurgulamaktadır” dedi.

Türk sürücüler otomobil kullanırken cep telefonundanmesajlaşmayı seviyor!

Goodyear’ın 2012 yılında IPSOS işbirliği ve 6400 katılımcı ilegerçekleştirdiği bir araştırmaya göre Avusturya, Belçika, ÇekCumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Rusya, İspanya, İsveç, İsviçre, Güney Afrika, Türkiyeve İngiltere’de 18-25 yaş arasındaki gençsürücülerle görüşmeler yapıldı. Gençlerin %68’i arkadaşlarının araçkullanırken cep telefonu ile konuştuğunu, %62’si de arkadaşlarının araçkullanırken mesajlaştığını, e-posta attığını veya internette gezindiğinigördüğünü söyledi. Türkler araç kullanırken mesajlaşmak, e-posta atmak veyainternette gezinmek için akıllı telefonlarını en çok kullanan grupta yeralırken, Türk katılımcıların %78’i arkadaşlarının bunu yaptığını gördüğünübelirtmişti.

It Can Wait / Bekleyebilir kampanyası ile ilgili daha fazla bilgi için www.ItCanWait.com ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara