Türkiye’nin ilk ( Motosiklet) World Superbike yarışında Aprilia’nın büyük zaferi

Türkiye’de ilk defa düzenlenen World Superbike etabında Aprilia ve Eugene Lavery çifte zafer elde ederek etkinliğe damga vurdular. Bu yarışla Eugene Laverty güçlenirken, Aprilia da markalar klasmanını domine etti.
Türkiye’de gerçekleştirilen ilk World Superbike’ın birinci ve ikinci yarışlarında Aprilia kullanan Eugene Laverty birinciliği elde etti.
Aprilia ise 419 puanla markalar klasmanındaki yerini sağlamlaştırdı ve Superbike’ı en yüksek marka puanı ile bitirerek rakiplerinin üstüne çıktı.
Laverty, Aprilia RSV4 motosikletiyle rakiplerine şans tanımadı
Birinci yarışta dördüncü noktadan gerçekleştirdiği mükemmel bir başlangıçtan sonra Laverty, pole pozisyonundan başlayan Tom Sykes'a hemen yetişti. Üstünlüğü ele geçirme zamanı ise, lastiklerin aşınmaya başladığı ve Kuzey İrlandalı sürücünün stratejisinin ödülünü kazandığı 11. etapta geldi. Lavert, RSV4’ünün yüksek performansından yararlanarak, art arda etaplarda mesafeyi açarak zorlamaya devam etti. Yarışın sonunda, en yakın takipçisi Sykes’ın iki saniyeden fazla bir süre oranında önündeydi. Eugene’nin iyi başladığı; fakat 12. etaba kadar çok fazla zorlamadığı ikinci yarışta da benzer bir senaryo vardı. Liderin ardından bir buçuk saniyelik bir farkla gelen rakiplerinin hiç şansı yoktu.
Eugene Laverty birinci etaptan sonra verdiği demeçte; “En son çifte zaferim, 2011 yılında Monza'daydı. Bugünkü iki galibiyetten gerçekten çok memnunum. İki yarışta, özellikle lastiklerin aşınma sürecine girdiği yarış sonuna doğru, motosikletimiz mükemmel şekilde ayarlandı ve bu durum, böylesine büyük bir etabı kazanmamı sağladı. Takımım, 1. yarıştan sonra daha da iyileşti; dolayısıyla, benzer bir hızda olmasına karşın, çok daha kolay bir sürüş gerçekleştirdim. Şampiyonluk koşusuna tekrar döndüm; fakat hepsinden önemlisi, güvenimi tekrar kazandım ve bu da, gelecek etaplar için umutlu olmamı sağlıyor" dedi.
İkinci yarışta da durum değişmedi, Kuzey İrlandalı sürücü, birinci yarışta güçlü bir galibiyet elde ettikten sonra, performansını ikinci yarışta da tekrar etti. Laverty’nin rakipleriyle açtığı mesafe ve motosiklet performansı, ona birinciliği getirdi.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara