Volkswagen, Universal Robot İşbirliği

Volkswagen, Universal Robot’la yaptığı işbirliği sonunda çalışanlarına daha ergonomik çalışma şartları sunuyor.

Otomobil üreticisi Volkswagen, dünyanın en büyük motor üretim tesislerinden biri olan Almanya Salzgitter’deki motor fabrikasında üretimine Universal Robots robotlarını dahil ederek ergonomik çalışma süreçlerini destekliyor. Dünyada ilk defa Salzgitter’deki Volkswagen motor fabrikasında robotlar insanlarla yan yana çalışıyor. Volkswagen çalışanları böylece hem daha sağlıklı bir çalışma ortamına sahip oluyor, hem de daha verimli çalışabiliyorlar.


Otomobil üreticisi Volkswagen, 2.800.000 metre karelik alanı ile dünyanın en büyük motor üretim tesislerinden biri olan Almanya Salzgitter motor üretim tesisinde gerçekleştirdiği seri üretimine Danimarkalı endüstriyel robot üreticisi Universal Robots’un robot kolunu entegre etti. Salzgitter’deki Volkswagen motor üretim tesisinde 6.000’e yakın çalışan her gün 370′in üzerinde farklı türde yaklaşık 7.000 benzinli ve dizel motor üretiyor. 3 ila 16 silindirli motorlar, Volkswagen Grubu’nun çeşitli model ve markalarına monte ediliyor. Volkswagen, üretim tesisinin silindir başlık montaj bölümünde, ateşleme bujilerini silindir başlıklarına yerleştirmek için insan gücünün yanında Danimarkalı üretici Universal Robots’un ürettiği endüstriyel robot kolunu kullanmaya başladı. Hassas ateşleme bujilerini takmak üzere silindir başlığı bölümüne kurulan UR5 adlı hafif robot, dünyada Volkswagen tarafından kullanılan ilk robot olma özelliğini taşıyor.


Altı eksenli robot kolu, EN ISO 10218 Standardı ile uyumlu entegre güvenlik modu sayesinde hiçbir denetleme olmadan doğrudan insanlarla birlikte, yakın mesafede çalışabiliyor. Robot kolun, sistem entegratörü Faude Automatisierungstechnik tarafından Volkswagen için özel olarak geliştirilmiş, yardımcı robotlar için teknik özellik standardı olan ISO/TS 15066 güvenlik gerekliliklerini karşılayan yardımcı kıskacı ile, ek koruyucu bir sistem olmadan üretim hattına entegre edilebiliyor. Bu da sağlıklı çalışma süreçlerini iyileştirmekte Volkswagen’e büyük katkı sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara