4 YARIŞIN 4’ÜNÜ DE KAZANDI


Türkiye Pist Şampiyonası’nın  bitimine bir yarış kala Takımlar Şampiyonası’nda ve Süper Grup Pilotlar Şampiyonası’nda birinci olan Borusan Otomotiv Motorsport, 
İstanbul Park Pisti’nde düzenlenen 5’inci ayakta toplam 5 aracıyla Türkiye Şampiyonaları’nda bugüne kadarki en kalabalık kadrosu ile
katıldı.
İstanbul Park Pisti’nde 26-27 Ekim tarihlerinde Türkiye Pist Şampiyonası’nda arka arkaya Süper Grup’ta 2 Maksi grupta 2 olmak üzere toplam 4 yarış koşuldu. Borusan Otomotiv Motorsport Süper Grup’ta şampiyonluğunu bir yarış kala ilan eden son 2 yılın Türkiye Pist Süper Grup şampiyonu Kaan Gürgenç ve Levent Kocabıyık, Maxi Grup’ta BMW M3 ile Aytaç Biter, Can Artam ve Selçuk Salargil ile direksiyon başına geçti.
4 birincilik
Şampiyonanın en iddialı çekişmesi 9 aracın katılımıyla Maxi Grup kategorisinde yaşandı. Sıralama turlarında 2:03.2’lik derecesiyle en iyi zamana imza atan Can Artam ve en iyi 3’üncü zamanı gerçekleştiren Selçuk Salargil’i takım arkadaşlarına göre daha güçsüz bir otomobille yarışan Aytaç Biter 4. olarak izledi. Maxi Grup’un ilk yarışında damalı bayrağı ilk gören Can Artam oldu. Aynı yarışta ilk kez Borusan Otomotiv Motorsport ile Türkiye Pist Şampiyonası’nda direksiyon başına geçen Selçuk Salargil ise yarışı 3’üncü bitirdi. Teknik bir sorun sebebi ile yarışa en arkadan ve pitten başlayan Aytaç Biter ise önündeki rakiplerini teker teker geçerek 4.’lüğe kadar yükselmeyi başardı ve izleyicilere büyük heyecan yaşattı. Maxi Grup’un 2’inci yarışında ise ilk virajlardaki temaslar sonunda spin atan Aytaç Biter sonunculuğa düştü. Can Artam ise rakibinin kendisine arkadan çarpması sonucu ağar hasar alan otomobili ile pite girmek zorunda kaldı. Can Artam’a çarpan sporcu ise daha şansızdı ve otomobili pite gelemeden yarışı terk etmek zorunda kaldı. Ancak Borusan Otomotiv Motorsport yine 1’inciliği kimseye kaptırmadı ve Selçuk Salargil kariyerinin ilk 1.’liğini kazanarak Borusan Otomotiv Motorsport’u yine podyumun en üst sırasına yükseltmeyi başardı. Can Artam ise pitte 2 tur vakit kaybettikten sonra yarışa döndü ve yarışı 5. sırada tamamladı. Aytaç Biter ise yine pistte en çok geçiş yapan sporcu oldu. İlk turda rakibinin temasından dolayı spin atan ve sonunculuğa düşen Biter önündeki 5 otomobili geçerek yarışı podyumda 3. olarak tamamlamayı başardı. Ancak bu sezon ETCC’de yarışan Biter tek yarış için start aldığı TPŞ’de şampiyona kovalayan sporcuların puanlarına etki etmemek için büyük bir centilmenlik göstererek yarış sonunda aracını kapalı parka sokmadı ve 3. bitirdiği yarıştan çekildi.   
 
Şampiyonluğunu ilan etti
Süper Grup’ta yarışan son 2 yılın Türkiye Pist Süper Grup şampiyonu Kaan Gürgenç bu sezon kazandığı 7 tane 1’incilik ve iki 2’incilikle şampiyonanın tamamlanmasına tek ayak kala bir kez daha şampiyonluğunu ilan etti. Kaan Gürgenç’in üst üste 3 sezon Süper grupta kazandığı şampiyonluk aynı zamanda BMW 320si’ında TPŞ’ de üst üste kazandığı 6. şampiyonluk anlamına geliyordu ve bu sonuç tüm takım için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı oldu. Her yarış başarı grafiğini ve tecrübesini arttıran Levent Kocabıyık ise rakipleriyle girdiği sıkı mücadele sonunda hafta sonu kazandığı 2 ve 3’üncülük dereceleri ile Süper Grup şampiyonluğunda takım arkadaşının arkasında önemli bir farkla 2’inciliğinin devam etmesini sağladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara