MICHIGAN ÜNİVERSİTESİ GERÇEK ZAMANLI TRAFİK ARAŞTIRMASINDA TOMTOM’U EN İYİSİ SEÇTİ

ABD’de pazar sonrası navigasyon sistemleri tarafından sağlanantrafik sıkışıklık bilgisinin doğruluğu ile ilgili Pazartesi günü yayınlanan bağımsız kıyaslama araştırması, rakip ürünlere kıyasla TomTom’un iPhone navigasyon uygulamasının ve TomTom navigasyon cihazlarının en doğru gerçek zamanlı trafik bilgisi sağladığı sonucuna vardı.

Michigan Üniversitesi Ulaştırma ve Araştırma Enstitüsü, trafik sıkışıklığı ve olay veri raporlama doğruluğunu analiz etmek için altı popular mobil uygulamasını ve GPS cihazlarını kullanarak ‘trafik sıkışıklığı analizi’ gerçekleştirdi. TomTom, trafik sıkışıklıklarının belirlenmesiyle, en düşük hata oranı konusunda rakiplerine göre en yüksek puanı elde etti.

Michigan Üniversitesi Yardımcı Araştırma Görevlisi Bruce M. Belzowski: “Çalışmamız, aynı trafikte her cihazla  aynı anda aracı sürerek, GPS sisteminin trafik sıkışıklığındaki doğruluğunu her yöne değişen sonuçlarla tanımladı. Sonuç olarak TomTom cihazları ve uygulaması en doğru trafik bilgisini sunuyor.

Trafik sıkışıklığı* çalışması sonucunda**:
·         Tüm doğru trafik sıkışıklığı verilerinde, TomTom GO 2535 PND ve Mobile uygulama oranları, %52 oranla Google, %38 oranla Inrix ile kıyaslandığında, %67 ve %66. Garmin Navigasyon cihazları ise %22 ve %4 oranında.
·         Karayollarındaki trafik sıkışıklığına bakıldığında TomTom aynı zamanda %76 ile en yüksek skoru elde etti. TomTom büyük otoyollarda %85 oranında skor elde etti ve bu kategoride ölçülmüş hiçbir skoru kaçırmadı.

TomTom Türkiye Ülke Müdürü Enis Yücesan: “Michigan Üniversitesi’nin çalışması gösteriyor ki TomTom trafik cihazları sürücülere kesin trafik bilgisi, hızlı yolculuk, daha doğru varış süresi ve tümüyle akıllı bir navigasyon deneyimi sağlıyor.”

Daha detaylı bilgi için: http://umtri.umich.edu/what-were-doing/news/umtri-report-analyzes-real-time-traffic-capabilities-personal-navigation
*projenin tam adı: “Trafik Sıkışıklığı: Kişisel Navigasyon Cihazları ve Trafik Telefon Uygulamalarının Gerçek Zamanlı Trafik Yetenekleri Analizi”
**Bu çalışmada belirlenen ve ölçülen toplam trafik sıkışıklığı sayısı 165’dir.

Metodoloji: Çalışma Mayıs-Temmuz 2013 döneminde, Detroit metropolitan alanında gerçekleşmiştir.
UMTRI, Mayıs 2013’te kullanılan en son PND ve uygulama versiyonları kullanılarak gerçekleşmiştir. Aşağıdaki cihazlar kullanılmıştır:
·         TomTom PND: GO LIVE 2535M
·         Garmin PND: NUVI 1690 (SIM), NUVI 3490 (HD), NUVI 1695 (SIM) and NUVI 3590 (HD).
·         TomTom App: Version 1.14
·         Google App: Version 1.1.6
·         Inrix App: Version 4.5.1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara