Allevents tarafından BMW ana sponsorluğunda 21-22 Şubat 2014 tarihlerinde Hilton Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenecek olan alldesign Uluslararası Tasarım Konferansları ve Yaratıcı Endüstriler Fuarı, tasarım dünyasını üçüncü kez bir araya getirecek. İstanbul'da 2 gün sürecek bir tasarım buluşması olan alldesign 2014 kapsamında Uluslararası Tasarım Konferansları dünyaca ünlü yabancı ve Türk tasarımcıları konuşmacı olarak ağırlarken, fuarda tasarım dünyasındaki en son yenilikleri ziyaretçilerin ayağına getirecek. Bu yıl da büyük ses getirecek bir
organizasyona imza atmaya hazırlanan alldesign'ın biletleri Aralık sonu itibariyle Biletway’de satışta olacak.
Ayşe Birsel, Diego Gronda, Faruk Malhan, Gamze Güven, Karim Rashid, Lidewij Edelkoort, Mario Botta, Michael Pawlyn, Stephan Bundi, Arik Levy, Tuvana Büyükçınar, Zeynep Günay Tan, Simay Bülbül gibi pek çok önemli isim alldesign’da tasarımı konuşacak
Hayatımızın her alanına yön veren tasarımın ele alınacağı alldesign 2014’ün konferans bölümünde kendi dalının uzmanları tasarıma bakış açılarını ve dünyaca ödüllü işlerini izleyicilerle paylaşacak. Geçtiğimiz yıl Darren Aronofsky, George Lois, Ron Arad, Stefan Sagmeister gibi pek çok önemli ismi ağırlayan alldesign, üçüncü yılında da tasarıma yön veren çok sayıda önemli isime ev sahipliği yapacak.
alldesign 2014 Uluslararası Tasarım konferansları ve Yaratıcı Endüstriler Fuarı için Türkiye’ye gelecek olan konuşmacılar arasında TIME dergisi tarafından dünyada moda alanında en etkili 25 kişiden biri seçilen, Gucci,Coca Cola, Nissan, Estée Lauder, Lancôme gibi markalara danışmanlık veren dünyaca ünlü trend kahiniLidewij Edelkoort; kazandığı sayısız mimarlık ödülüyle dünyanın en başarılı mimarları arasında sayılan, San Francisco Modern Sanatlar Müzesi, Samsung Sanat Müzesi ve Bechtler Modern Sanatlar Müzesi gibi pek çok ikonik yapının tasarımcısı, İsviçreli ünlü mimar Mario Botta; üretilen 3000’den fazla tasarımı, kazandığı 300’den fazla ödül ve çalıştığı 40’tan fazla ülke ile bir efsaneye dönüşen, kendi jenerasyonunun en üretken tasarımcılarından biri olarak tanınan Karim Rashid; doğanın dehasını mimarlıkta kullanan ve doğanın mimarlığı ve toplumu dönüştürebileceğini savunan “biomimicry” alanında uzman, TED konferanslarındaki konuşmasıyla tüm dünyada büyük ses getiren eko-mimar Michael Pawlyn ; Red Dot ödülleri dahil 100’ü aşkın ödülün sahibi, özellikle tiyatro, opera, bienal poster tasarımlarıyla büyük ün kazanmış, işleri MOMA gibi pek çok önemli müzede sergilenen, dünyanın en önemli grafik tasarımcılarından, aynı zamanda reklamcı ve art direktör Stephan Bundi; İşleri dünya çapında prestijli galeri ve müzelerde sergilenen, en çok da imzası niteliğindeki kaya heykelleri, enstalasyonları, sınırlı sayıdaki tasarımları ile tanınan ünlü sanatçı, fotoğrafçı, tasarımcı ve film yapımcısı Arik Levy ; W Paris – Opera, Grant Hyatt (Taipei&Chicago), Beyrut’taki Intercontinental Phoenicia, Volkwagen ve Audi’nin Almanya’da bulunan forumları, Lincoln Center’da bulunan Ertegün Caz Salonu ve Cirque de Soleil’in Hong Kong, Las Vegas ve Paris’teki sahneleri gibi işleriyle öne çıkan Rockwell Group Avrupa Ofisi Yöneticisi tasarımcı ve mimar Diego Gronda; tasarımları MOMA’nın kalıcı sergilerinde yer alan, Minority Report filminde Tom Cruise’un ofisinin tasarımı dahil pek çok önemli tasarımda imzası olan ödüllü, dünyaca ünlü endüstriyel tasarımcı Ayşe Birsel gibi isimler bulunuyor.
Türkiye’den de farklı sektörlerden önemli isimler alldesign’da tasarımı konuşacak. Türkiye'de tasarım kavramının yaşama aktarılmaya başladığı 70'li ve 80'li yılların lider kimliklerinden biri olan ve Koleksiyon ile Tasarım Vakfı’nın kurucusu, mimar Faruk Malhan; endüstriyel tasarımcı Gamze Güven, Türkiye’nin önemli moda tasarımcıları Tuvana Büyükçınar Demir ve Simay Bülbül, “Kurtlar Vadisi”, "Haziran Gecesi", "Yabancı Damat",“Anlat İstanbul”, “Kayıp” gibi dizi ve filmlerin müziklerini yapan müzisyen Gökhan Kırdar; izlenme rekorları kıran ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’’ dizisinin, Kayıp ve Kaybolan Yıllar dizilerinin yönetmeni Zeynep Günay Tan gibi isimler alldesign 2014’te tasarımı konuşacak.
Fuar alanında tasarım dünyasındaki en son yenilikler kullanıcılarına ulaşacak
Hilton Kongre ve Sergi Merkezi’nde 2000 metrekarelik alanda gerçekleşecek olan alldesign 2014, tasarım konferansının yanı sıra Yaratıcı Endüstriler Fuarı’na da ev sahipliği yapacak. Odağında tasarım olan tüm firmaları aynı çatı altında sektörle ve tasarım meraklılarıyla buluşturan Alldesign’nde tasarım dünyasındaki en son yenilikler kullanıcılarına ulaşacak, katılımcılar yeni iş birliktelikleri kuracak.
Fuarda yer alacak “Designer Point” adlı özel bölümde dünyadan ve Türkiye’den pek çok önemli tasarımcının ürünleri sergilenecek.
BMS Mobilya sponsorluğunda alldesign’a gelen ünlü sanatçı, tasarımcı Arik Levy, 21 Şubat’ta BMS standında 12.00-13.30 saatleri arasında sevenlerine imza verecek.
Geçtiğimiz yıl çok sayıda katılımcı firmayı ve yaklaşık 6000 ziyaretçiyi ağırlayan fuar, bu yıl da ziyaretçilerine farklı sektörlerden tasarım odaklı zengin bir ürün yelpazesi sunacak. Tasarımın Türkiye’deki ilk sektörel platformu olan fuar, iç mimari, yapı ve dekorasyon ürünleri, endüstriyel tasarım ürünleri, elektronik ve teknolojik ürünler, aydınlatma ürünleri ve aksesuarları, kumaş, duvar, halı ve diğer yer kaplamaları, mimari proje ofisleri, dijital tasarımcılar ve STK’ları ziyaretçilerle buluşturacak. Yolu tasarımdan geçen herkesin ziyaret edeceğialldesign 2014 Yaratıcı Endüstriler Fuarı’nı kaçırmayın!
alldesign’ın mottosu ”Aklın Gözüyle Görmek”
“Aklın gözüyle görmek” mottosuyla yola çıkan alldesign’ın ana amacı, tasarımın yarattığı farkların, pazarlama, markalaşma, ergonomi gibi birçok alanda kullanımının irdelenmesi, günümüz ve geleceğin tasarımcılarına farklı bir bakış açısı kazandırması. alldesign, iki gün boyunca dünyaca ünlü yabancı ve Türk tasarımcıları farklı sektörlerden üretici ve oyuncularla bir araya getirerek yeni tasarımlara, yeni objelere ve yeni fikirlere ilham vermekle kalmayacak; fuar alanında gerek tasarım şirketlerine, gerekse üreticilere yepyeni iş birliktelikleri sunacak.
alldesign proje direktörü Ali Bilge: “Üretimin dünya üzerinde hızla yer değiştirdiği günümüz ekonomisinde, farklılaşma ve karlılığın odağına tasarımı koyan markaların son 5-10 sene gibi kısa bir sürede günlük hayatımızda daha fazla yer aldığını görüyoruz. alldesign, önemli konuşmacılar ve bir araya getirdiği yaratıcı endüstriler aracılığıyla, ziyaretçilerine bunu başaranlardan ilham alma ve yeni bağlantılar kurma imkanı sunuyor. ” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:” Hedefimiz aklın gözüyle görmek felsefesiyle tasarımın tüm disiplinlerini kapsayan bir organizasyon gerçekleştirmek . Bu hedeften yola çıkarak mimari, iç mimari, dekorasyon, endüstriyel tasarım ve tekstil alanlarında güncel yaklaşımlar, günümüz ve gelecek trendleri hakkında bilgi verecek, uluslararası çalışmalarıyla da ünlü yaklaşık 20 konuşmacıyı bir araya getirdik. Kendi disiplinlerinde tasarıma bakış açılarını da paylaşacak olan bu değerli konuşmacılarımızın izleyicilerimize büyük katkı sunacağını düsünüyoruz. Fuar alanında ise tasarım odaklı firmalarımızın yeni ürünlerini, tasarıma her gün hayatlarına daha fazla yer veren Türk tüketiciler ile buluşturacak olmanın heyecanını yasıyoruz. Bu çerçevede ana sponsorumuz BMW’nin inovasyon ve tasarımı buluşturan yeni elektrikli modeli alldesign’da ziyaretçilerimizle buluşacak. Fuarımıza katılan diğer firmalar icin de alldesign, yeni ürün ve koleksiyonlarını sergilemek icin heyecan verici bir platform haline geldi. Sanat galerisi ve geçmişten gelen el sanatlarımızı modern dokunuşlarla hayata kazandıran obje ve tekstil ürünleriyle Armaggan, Poltrona Frau, Herman Miller ve Baccarat markalarının Türkiye temsilcisi BMS Mobilya, ofis mobilyaları sektöründe tasarımlarıyla uluslararası ödüller de kazanmış Tuna Ofis, ev ve ofis mobilya sektöründe sadece tasarımlarıyla degil, felsefeleri ile de damga vurmuş Koleksiyon mobilya ve Derin Design, Defne Koz tasarımı menteşeleriyle bu sene oldukça ses getiren Samet Mobilya, ülkemizde tasarim sektörünün onemli aktörlerinden Ron mobilya ve daha pek çok isim tasarım sektörünün bu önemli bulusmasinda yer alacak.”
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder