CLASS 1’DE TÜRK BAYRAĞINI Türk sporcu Tarık Öktem DALGALANDIRIYOR

Türkiye’nin, motorsporlarında şampiyonluk referansı ile tanıdığı genç işadamı Tarık Öktem,  karadaki başarısını denizlere taşıdı. 
 Genç işadamı, Class 1 Dünya Powerboat Şampiyonası’nda İtalya’daki ikinciliğinin ardından final yarışı için AbuDhabi’de yeniden podyum görmeyi hedefliyor.

Class 1 Dünya Powerboat Şampiyonası’nın 2013 sezonunda Türkiye ayağına katılımı ile şampiyonluk mücadelesine ortak olan Tarık Öktem, İtalya’da kazandığı ikincilik kupasının ardından final yarışında AbuDhabi’de podyum görmeyi hedefliyor.

1998 yılından beri Samsun, Van, Gaziantep, Mersin, İstanbul ve Erdek gibi Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nda  yarışan ve buradaki deneyimini bu sezon Class 1’e taşıyan Tarık Öktem, final yarışları öncesinde şunları söyledi;
“Motorsporlarında elde ettiğim başarı ve kazandığım disiplin, hız tutkumu denizlere taşımamda çok etkili oldu. Ülkemizin üç tarafı denizle çevrili coğrafi yapısı da bu spor için son derece elverişli. Class 1 Dünya Powerboat  Şampiyonası’nda 2013 yılı benim için çok özeldi. Çünkü ilk senemdi. Dünya’nın en iyilerinin yer aldığı bu organizasyonda olmak gurur verici ve bir o kadar da zorlayıcı. İlk sene benim için deneyimlerle doluydu. İtalya’daki yarışta kazandığımız ikincilik bizi çok heyecanlandırdı ve gurulandırdı. Son yarış 5-6 Aralık’ta Abu Dhabi’de. Podyuma bir kere çıktık, artık inmek yok…”dedi
Powerboat yarışlarının Formula 1’i olarak bilinen, Class 1’de 74 numaralı teknede Poliform Polimersan Takımı’nda yarışan Öktem’in takım arkadaşı ise İtalyan Giampaolo Montavoci. İkili İtalya’daki son yarışta 48.39.89’luk dereceye imza atarak, podyumda ikincilik kupasını kaldırmıştı.

Türk bayrağını İtalya’da dalgalandırmayı başaran Tarık Öktem 9 takımın mücadele ettiği şampiyonada şu anda toplam 34 puana sahip.
Tarık Öktem Hakkında:
Tarık Öktem 1977 yılında İstanbul'da doğdu. Yeditepe Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra çalışma hayatına atıldı. Halen Polimersan A.Ş'de CEO olarak profesyonel iş hayatına devam etmektedir. Hız ve motorsporlarına olan tutkusu küçük yaşlarında başlayan Öktem, 20 yaşında Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarışmaya başladı. 100'ün üzerinde yarışa katıldı. Her geçen yıl artan tecrübesi ile farklı başarılar elde etti. 1999 Türkiye Ralli Şampiyonluğu, 2003 Türkiye Tırmanma Şampiyonluğu’na imza attı. 2004 yılında karada sürdürdüğü başarı ve hız tutkusunu denize de taşıdı. Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nda 30’dan fazla yarışa katılarak çeşitli dereceler elde etti.  2013 yılında Class 1’de yarışmaya başlayan sporcu,  Poliform Polimersan Takımı’nda İtalyan Giampaolo Montavoci ile birlikte start alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara