Lamborghini Roma’da “Etik Şirket” ödülleri arasında yer alan Ödül 231’i kazandı.



 Bu ödül, merkezi Roma’da bulunan ünlü hukuk şirketi Coratella tarafından her yıl düzenlenen “Kurumların Ceza Sorumluluğu Yıllık Kongresinin” bir komisyonu tarafından veriliyor.
 “Etik Şirket” ödülününLamborghini’ye verilmesinin sebeplerinden biri, “Lamborghini’nin faaliyetlerini şirketle birlikte çalışan ve işbirliği yapan insanlara ve şirketin faaliyet gösterdiği ve var olduğu toplumların bir parçası olan insanlara saygıyla yürütmesi ve tüm ilgili taraflar için daha iyi bir iş yapma biçiminin inşa edilmesine katkıda bulunması” olarak açıklandı.

Lamborghini etik taahhüdünü üç makro alana odaklanan bir program üzerinden geliştirdi: Ekonomi, Toplum ve Çevre. Hedef, faaliyet gösterdiği dünyaya karşı sorumlu davranarak değer yaratmak ve böylece sürdürülebilir ekonomi ve topluma katkıda bulunurken ekolojiyide sürekli göz önünde bulunduruyor.
Ekonomik olarak Lamborghini’nin sorumluluğu finansal getiri sağlamayı garanti altına alırken istikrarı ve şirketin büyümesini sağlamak ve böylece sadece şirketin bilançosunun değil geniş anlamda toplumun yararına olan güçlü ilişkiler geliştirmeyi amaçlıyor.

Lamborghini hem ticari açıdan hem de üretim anlamında büyüdü:
-1963 ile 2000 yılları arasında yıllık ortalama 250 araç satışı yapılırken, 2013’te teslim edilen araç sayısı 2121 adedi buldu.

-Global faaliyetlerin yürütüldüğü 45 ülkedeki toplam 129 bayi sayısı son 10 yıl içinde üç katına çıktı.

-Üretim tesisinin büyümesi: 1963’teki 10 bin metrekareden bugün 80 bin metrekareye ulaştı (büyümenin 50 bin metrekarelik bölümü son 13 yıllık döneme yoğunlaştı).

Lamborghini’nin topluma karşı etik sorumluluğu,1029 çalışanı ile yürüttüğü faaliyetlerine yansıyor.Şirket personeli ailelerine gösterilen sürekli özen, iş saatleri içinde ve dışında hayat kalitesini yükseltmeyi amaçlayan birçok faaliyet ve girişim üzerinden uygulamaya geçiriliyor. Bu kapsamda, eğitim, insan, refah ve çevreye dayanan geniş çaplı bir İnsana Özen (People Care) programı uygulanıyor. Sant’AgataBolognese merkezli üretici şirketin geliştirdiği inovatif insan kaynakları yönetim politikaları, kısa bir süre önce saygın bir ödülü kazanmasını sağladı. Lamborghini, İtalya’da Yılın İşvereni 2014 isimli bu saygın belgeyi kazanan ilk İtalyan otomobil üreticisi oldu. En İyi İşverenler Enstitüsü tarafından her yıl, mükemmel çalışma ortamları ve gelişmiş insan kaynakları yönetim politikalarına sahip şirketlere verilen ödüle bu sene Lamborghini layık görüldü.
Çevresel sürdürülebilirlik alanında, ürün ve imalat prosesleri açısından inovasyona dayanan entegre bir çevre stratejisi uyguluyor. Bu taahhüt aynı zamanda tesisin 2015 yılına kadar karbon nötr hale getirme hedefini de kapsıyor.

En yeni projeler arasında şunlar bulunuyor: 
-2010: EmiliaRomagna’da dünyanın en büyük güneş enerjisi sistemlerinden biri açıldı. Daha sonra genişletilen tesis, çatılar, sundurmalar ve şirketin otopark alanlarını dahil olmak üzere 17 bin metrekarelik bir yüzey alanını kapsıyor.

-2011: Lamborghini Biyoçeşitliliği destekliyor - Sant’AgataBolognese Belediye bölgesinde yaklaşık 70 bin metrekarelik alana genç meşe ağaçları dikilmesini kapsayan ve Bologna, Bolzano ve Munih üniversiteleriyle birlikte yürütülen “Meşe Ormanı” araştırma projesi;

-2011: Automobili Lamborghini İtalya’da ISO 50001 belgesi alan ilk otomobil üretim şirketi oldu ve şirketin süper spor otomobillerinin tasarımdan geliştirme ve üretime kadar her alanda enerji performansını sürekli iyileştirmeye yönelik büyük kararlılığı teyit edildi;

-2012: İtalya’da A enerji sınıfında, prototip ve seri öncesi araçların geliştirildiği departmanı kapsayan ilk çok seviyeli sanayi binası açıldı;

-2012: Lamborghini, İtalya’da imalat proseslerinin ve ürünlerin çevresel sürdürülebilirliğini geliştirmeyi amaçlayan projelerde Çevre Bakanlığı ile işbirliği yapmaya başlayan ilk otomobil üreticisi oldu;

-2013: Nakliyatın akılcılaştırılması, lojistik proseslerinin optimizasyonu ve karbon emisyonların azaltılmasını sağlayan en ileri teknolojili çözümlerin kullanıldığı yeni lojistik merkezi kuruldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara