Toyota, “i-Road” Elektrikli Otomobilininin Tokyo Trafiğindeki Testlerine Başladı



 Yeni ToyotaToyota özellikle şehir yollarında gelecekteki otomobillerin nasıl olacağı konusunda şimdiden fikir veren kişisel mobilite aracı        i-Road konseptinin trafikteki testlerine başladığını duyurdu.
Tokyo’da "i-Road" elektrikli aracın etkinliğini ölçmek ve kentsel alanlardaki kullanımını tespit etme amacı ile yapılacak testlere fikir liderleri ve uzmanların da dahil olduğu 20 kişi katılacak.
Testlerde 10 araç kullanılacak. 
i road43. Tokyo Motor Show 2013’de konsept model olarak tanıtılan Toyota i-Road, motorsikletlerin sağladığı manevra kabiliyetini, otomobillerin sunduğu konfor ve denge ile birleştiriyor. Toyota, Tokyo’da gerçekleştirilecek testlerde i-Road’un verdiği sürüş hissini, kullanıcı memnuniyetini, kullanım kolaylığını ve kentlerde kişisel sürdürülebilir ulaşıma katkısını ölçümleyecek.
Toyota i-Road konsepti çevikliği ve eğlenceli oluşuyla büyük takdir toplayan bir model olarak dikkat çekiyor. Toyota i-Road şehirlerde kişisel sürdürülebilir ulaşım için ideal çözüm olarak sunulurken, Toyota’nın gelecekte üreteceği araçlar için önemli bir referans noktası olarak da değerlendiriliyor. Toyota i-Road, iki elektrikli motora, 2.345 mm uzunluğa, 1.455 mm yüksekliğe ve 870 mm genişliğe sahip bir araç. Toyota i-Road, 50 km menzili ile de dikkat çekerken, birkaç saatte normal bir prizden şarj edilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara