Aprilia ilk sıralarda yer alıyor

Seyahat, eğlence ve günlük kullanım için mükemmel alternatifler sunan Aprilia, dünyanın en önemli motosiklet yarış organizasyonlarından biri olan Dünya Superbike Şampiyonası 2014 (SBK) kapsamında 12 Nisan Cumartesi günü düzenlenen Aragon Superbike Superpole’de ilk 10’da 3
derece elde etti.
Dünya Superbike Şampiyonası’nın Avrupa turundaki ilk ayağı olma özelliği taşıyan Aragon - İspanya’da düzenlenen yarış, heyecanlı anlara sahne oldu. Yarışçılar arasındaki çekişmenin bir göstergesi olarak; ilk yedi pilot saniyenin yarısı kadar bir farkla (0,584 sn.) sıralandılar.
Yarışa Aprilia motorlarıyla katılan pilotlar Guintoli, Melandri ve Elias, ilk 10’da önemli dereceler elde etti. Guintoli yarışı 1’56.769’luk dereceyle 3. olarak tamamlarken; Melandri 1’57.063 saniye ile 7., Elias 1’58.180 saniye ile 10. oldu.
En iyi süre derecesiyle Superpole’a katılmaya hak kazanan Melandri, sıralanmadaki küçük farklar sebebiyle pistin ilk diliminde önemli birkaç hata yaptı. Melandri “Ne olursa olsun harika bir gündü. Ne yazık ki en önemli etapta, Superpole etabında, hedefi tutturamadım. Bazı değişiklikler yaptık ve bu aslında pek hoşuma gitmemişti ve geri dönüp baktığımda yarışma başladıktan sonra daha fazla gaza basacak güveni kendimde hissetmedim ve pistin ilk diliminde biraz fazla hata yaptım.  Ne olursa olsun yarışlardan ötürü mutluyum. Yakın tarihte iki mücadelemiz daha var ama buna hazırız” şeklinde konuştu.
 motosikletKazanarak şampiyonada ilk sıraya yükselen ve Philip Island'da platforma çıkan Fransız Guintoli ise daha kolay bir gün geçirdi.  Sylvain Guintoli: “Kullanılmış lastiklerle hafta sonu yaptığımız yoğun çalışmalardan sonra nihayet yeni bir lastik takarak sınırları zorlamak güzeldi.  Belirleyici tur hafif ve yüksek performanslı bir motosikletle sürüş için en sevdiğim zaman.  Bugün yine gelişme kaydettik. Superpole’un başında yarış lastiği üzerinde vakit kaybetmeden gerçekten iyi bir etap çıkardım. Belirleyici turda süreyi biraz daha azalttım ama Sykes Bay Superpole olarak dönüş yaptı.  Yine de bu sıralamadan memnunum. Özelikle de başarılı yarış hızımız göz önünde bulundurulduğunda, ön sıralarda olmak muhteşem" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara