Türkiye’nin tek uluslararası ralli raid’i olan Transanatolia sona erdi

 TransAnatolia Rally Raid30 Ağustos’ta Ankara Shopping Fest kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto, TOSFED, TMF, Power FM, Subaru, Yokohama ve Alpinist desteğiyle start alan Transanatolia 7.gününde Ankara’da finish çizgisini gördü.

30 Ağustos’ta Ankara’dan start alan Transanatolia, ralli motosikletleri, arazi araçları, kamyon ve buggy’lerin katılımıyla
toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan zorlu parkurda tam 7 gün sürdü. 2500km’den oluşan parkur Tuz Gölü etrafından dolaşarak Aladağları geçtikten sonra Kapadokya’ya ulaşıp Sivas üzerinden 6 Eylül Cumartesi günü, saat 18:00 itibari ile tekrar Ankara’ya dönerek Altınpark’ta,  gerçekleşen ödül töreninin ardından sona ermiş oldu.

Türkiye’de gerçekleşip yabancı sporcu katılımının en fazla olduğu Transanatolia Rally Raid, Türkiye’nin el değmemiş bölgelerinin ve kaybolmaya yüz tutmuş Anadolu kültürünün tanıtımını yapmaya, bölgesel anlamda kültür ve dostluk köprüsü oluşturmayı hedeflemeye 2015 yılında da devam edecek.

MOTOSİKLET KATEGORİSİ
1.Alessandro Botturi
2.Alberto Bertoldi
3.Francesco Tarricone

ARAZİ ARACI KATEGORİSİ
1.Ahmet Tinkir - Ali Gunpay
2.Mert Becce - Erkunt Hamdi
3.Ozan Onder - Serkan Kara

BUGGY KATEGORİSİ
1.Tsanko Tsankov - Zornitsa Todorova
2. Mehmet Becce - Turgut Baris

KAMYON KATEGORİSİ
1.Marino Mutti - Roberto Zambelli

RAID KATEGORİSİ
1.İsmail Cumhur Dural- Kürşad Gülerman
2.Vito Rampino- Federigo Guglielmi
3.Ahmet Arslan- Turgay Sarımuslu

 RALLY RAID: 3-15 gün arasında değişen süreler içerisinde, 1.500-10.000 km uzunluğunda off-road parkurlarda gerçekleştirilen, ralli motosiklet, arazi araçları, ATV ve buggy’lerin birlikte yarıştığı rallilerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara