Model Araba Tutkusu

 en güzel oyuncakKüçük büyük her yaştan herkesin, özellikle erkeklerin her zaman arabalara karşı bir merakı olmuştur. 
Bu merak bazen tam bir tutkuya dönüşür. İşte bu tutkuyu, gerçeğine sahip olamasak da modellerine sahip olarak yaşayabiliriz. Bu tutku, kişiye genelde bir araba ile bitmeyen, sahip olduğunuz miktar artıkça daha da fazlasına sahip olmak isteği veren bir duygudur. 
 İşte buna koleksiyon tutkusu diyoruz. Model araba
koleksiyoncuları genelde iki gruba ayrılırlar. Klasik araba tutkunlarının yeri ayrıdır. Onlar günümüz araba modelleri ile değil klasikleşmiş önemli arabaları toplar ve koleksiyonunu yaparlar.
  Audi

 Model araba (Diecast) nedir?

İnsanların ilk bakışta oyuncak arabalar zannettiği fakat kesinlikle oyuncak diyemeyeceğimiz bu ürünler, gerçeğinin belirli bir oranda, bire bir küçültülmüş halidir. Genelde 1:18 ve 1:24 olanları tercih edilir. Yurt dışında diecast adı verilen bu araçlar, metal ve plastik kullanılarak üretilmişlerdir. Birçok üretici ürünlerinde gerçek oto boyası kullanır. Arabaların görünen tüm detayları gerçeğinden farksızdır. Tüm detaylar gerçeği gibi üretilmiştir. Bu ürünlerin kalitesi ve detayı artıkça fiyatı da aynı oranda artar. Fabrikasyon üretilenler olduğu gibi tek tek el işçiliğiyle yapılan çok değerli ve sayılı miktarlarda üretilen model araba markaları da mevcuttur. Dünyada yüzlerce üretici tarafından üretilmiş milyonlarca diecast model araba mevcuttur. Bunların çoğu koleksiyoncuların elinde vitrinlerdeki yerini almıştır.
 en güzel oyuncak

Türkiye’de Model Araba Merakı

Dünyada ilk sıralarda olmasak da Türkiye’de model araba tutkusu her geçen gün artarak büyüyor. Geçmişte iş adamlarının bir hobisi olan model araba koleksiyonculuğu bugün genç nesiller ile çok ciddi boyutlara ulaşmıştır. Pazarın büyümesi sayesinde, eskiden internet üzerinden ulaşabildiğimiz markalar, bir bir Türkiye’ye kendileri geliyor. Bu sayede hem çeşitler artıyor hem de fiyatlar düşüyor. Ülkemizde 14 senedir bulunan Maisto markası dünyanın en büyük koleksiyon model araba üreticisidir. Maisto, yüzlerce modeliyle koleksiyoncuların vazgeçilmez markasıdır. En büyük özelliğiyse her tarzda modellere sahip olmasıdır. Yalnızca klasik ya da güncel araba üretmez. Veya yalnızca 1:18 ya da 1:24 boyut üretmez. Tüm bu ürün gruplarının yanında modifiyeli araçları dünyada ilk defa modelleyerek üretip farklı bir kategori oluşturmuştur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara