Arabanız hastalanmasın

Belli aralıklarla sağlık kontrolü yaptırmak günümüz insanının alışkanlıklarından biri oldu. Aslında araçlarımızın da bizim gibi bir ömrü ve sağlığı olduğunu düşünmemiz gerekir. Araç muayeneleri bu nedenle önemlidir. Online sigorta broker’ı Koalay.com Genel Müdürü Meltem Yiğit, araç muayenesi konusuna dikkat çekerken, konu hakkında detaylı bilgi de verdi.

Trafiğe çıkan motorlu araçların, teknik yeterliliklerinin ve donanımlarının kontrol edilmesi olarak tanımlanan “periyodik araç muayenesi”, oldukça önem taşıyor.
Araç muayenesinde; fren sistemi, lastikler, direksiyon ve rot-balans gibi yürüyen teknik aksam yanında trafik cezası ve bandrol ödemeleri, trafik sigortası süresi gibi belgeler de kontrol edilerek “tehlikesiz ve güvenli” bir trafik sistemi oluşturuluyor.
Zamanında Yapılması Önemli!
Online sigorta broker’ı koalay.com Genel Müdürü Meltem Yiğit, araç muayenesinin zamanında yaptırılmasının önemli olduğunu belirtiyor. “Ülkemizde günden güne artan araç sayısı ve trafik yoğunluğu, trafik sorunlarını ve kazalarını da beraberinde getiriyor. Araç muayenesinin zamanında ve eksiksiz olarak yapılması, trafik kazalarını azaltmanın birinci adımı olarak görülmelidir. Çoğu zaman sürücünün fark etmediği sorunlar muayene sırasında ortaya çıkıyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu büyük şehirlerde bir aracın kaza yapması veya arızalanması, genellikle bütün şehir trafiğini etkiliyor. Araç muayenesi sadece sürücü için değil; yolcu, yaya ve toplum için de önem taşıyor” dedi.
Aracın performansının artması, yakıt tüketiminin azalması ve değerinin korunması için de muayenenin önemli olduğunu dile getiren Yiğit, muayenenin tasarruf sağladığını da paylaştı.
Aracın ‘check-up’ı sayılan araç muayenesi:
· Beklenmedik arızaların ve buna bağlı servis onarım masraflarının önüne geçer.
· Araç kusurlarından kaynaklanan trafik kazalarını en aza indirir.
· Aracın motor ömrünü uzatır.
· Piyasa değerini korumaya yardımcı olur.
· Zorunlu ekipmanların kontrol edilmesini sağlar.
· Hava kirliliğine neden olan egzoz gazlarını kontrol altına alır.
· Aracın performansını artırır.
· Yakıt tüketimini düşürür.
Araç muayenesinde kontrol noktaları:
· Fren sistemi,
· Şasi ve şasi bağlantıları,
· Direksiyon ve rot balans,
· Lambalar, reflektörler, elektronik ekipmanlar, aydınlatma sistemleri,
· Gürültü kirliliği seviyesi kontrolü,
· İlk yardım çantası- yangın tüpü, zincir, takoz, halat,
· Trafik sigortası ve bandrol geçerliliği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara