Ford Fiesta bakımları

Otomobil bakımlarının doğru zamanlarda yapılmasının, otomobilin uzun ömürlü olması açısından önemini sanırız artık bilmeyen yoktur. Özellikle orijinal oto yedek parça kullanımı, bu tür bakımlarda önemli bir kriterdir. Ford servis ve özel servis arasında birçok fark bulunabilirken, en önemli ayrımlar servis ücretleri konusunda olmaktadır.  Ford Fiesta bakımları yapılırken de bu tarz kriterler mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. 



 bakım süresi yetkili ellerde olmalı




Ford Fiesta Sınıfının En sevilen otomobillerinden!
Ford Fiesta ilk versiyonuyla otomobil severler tarafından uzunca bir süre boyutlarından dolayı eleştirilmişti. Daha sonra şehir içi kullanımına olan uygunluğu ve servis ücretleri konusunda düşük maliyetlere sahip olması, otomobilin zaman içerisinde sevilmesine neden olmuştu. Bu aşamadan sonra yüksek satış adetlerine sahip olan otomobilin, servis ücretleri konusunda da uygun seviyelere ulaşmasına zemin hazırlamıştır.

Ford Fiesta bakımlarında dikkat edilmesi gerekenler
Ford Fiesta bakımlar, diğer Ford modellerinde de olduğu gibi uygun fiyat seviyelerinde gerçekleştirilebilmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, kullanılan oto yedek parçaların orijinalliğidir. Yetkili servislerde sunulan yüksek fiyat seviyeleri, kullanıcıları çoğu zaman alternatif oto servisleri aramaya yönlendirse de, burada dikkat dilmesi gereken en önemli unsur yine kullanılan oto yedek parça kalitesi olmaktadır. Kötü malzemelerle yapılan bir Ford Fiesta periyodik bakımı, otomobilinizin uzun süreçte farklı arızalar çıkarmasına sebebiyet verebilir. Bundan dolayı en ufak bir buji değişimi yapılırken bile, mutlaka kullanılan oto parçalarının markasını sormayı ihmal etmeyiniz.


Ford Fiesta ağır bakımları




Ford Fiesta ağır bakımlarında da kullanılan oto yedek parçalarının mutlaka orijinal olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Triger kayışı değişimi, baskı balata değişimi, fren balatası değişimi, fren diski değişimi, amortisör değişim gibi işlemlerde de Ford Fiesta yedek parçaları kullanıldığından emin olmanız gerekmektedir. Bunlar dışında yapılan Ford Fiesta ağır bakımlarında da mutlaka garanti şartı aranmalıdır. Bazı firmalar oto garanti verme konusunda olumsuz bir tavır sergilerken, bazı firmalar servis sonrası hizmetlere son derece önem vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara