Yeni Skoda Fabia Türkiye de


  Yeni Fabia, kalite, güvenlik, verimlilik, güvenlik ve tasarım unsurlarıyla başarısını bir üst noktaya taşımaya hazırlanıyor. Piyasaya sunulduğu 1999 yılından bu yana, dünyanın pek çok ülkesinde başarılara imza atan Fabia, üçüncü nesli ile üst segment otomobillere ait yenilikçi güvenlik teknolojilerini Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alarak küçük sınıfa da taşıyor. Yeni Fabia’da Elektronik Stabilite Kontrol Sistemi (ESC), çoklu çarpışma freni, lastik basınç sensörü, dinamik diferansiyel kontrolü XDS, yokuş kalkış destek sistemi, sürücü yorgunluk algılama sistemi gibi aktif ve pasif güvenlik sistemleri standart olarak sunuluyor.
 Style donanım seviyesinde sunulan Entegre Bluetooth ve Skoda Surround ses sistemine sahip Bolero Multimedya Sistemi, anahtarsız çalıştırma özelliği KESSY GO, otomatik far asistanı, nem sensörlü elektronik klima sistemi Klimatronik gibi birçok üst düzey donanım Yeni Skoda Fabia’nın yenilikçi yönünü fazlasıyla ortaya çıkarıyor.

Yeni Skoda Fabia, gerek ağırlık tasarrufu gerekse de yenilenen motor seçenekleri sayesinde önceki nesline göre yüzde 17’ye varan oranlarda daha az yakıt tüketiyor. Yeni Fabia’da 3 benzinli ve 1 dizel motor seçeneği satışa sunuluyor. Benzinli motor grubu 1,0 litre MPI 75 PS, 1,2 litre TSI 90 PS ve 110 PS gücündeki seçeneklerden oluşurken dizel motor seçeneği olarak 1,4 TDI 90 PS gücündeki motor dikkat çekiyor. Manuel şanzımanın seriliğini ve otomatik şanzımanın konforunu bir arada sunan 7 ileri DSG otomatik şanzıman, hem benzinli 1,2 TSI 110 PS ve hem de 1,4 TDI 90 PS dizel motor seçeneklerinde sunuluyor. Yakıt verimliliği ve perfomans konusunda kendisini ispat etmiş 110 PS gücündeki 1,2 TSI benzinli motor ve 7 ileri DSG otomatik şanzıman kombinasyonu 100 km’de ortalama 4,7 litre yakıt tüketimi ve 0-100 km/s arasındaki 9,6 saniyelik hızlanma performansıyla dikkat çekiyor. Ayrıca tüm motor grupları Start-Stop, fren enerjisi geri kazanımı gibi yakıt tüketimini optimize eden özelliklere sahip.
305 lt'lik bagaj kapasitesiyle sınıfının limitlerini zorlayan Skoda Fabia, şimdi bir önceki modelden 5 lt. daha fazlasını sunuyor. Bu noktada rakiplerinden önemli ölçüde ayrılan Fabia, arka koltukların katlanmasıyla 1,125 litrelik hacime ulaşıyor.

38.900 TL’den başlayan fiyat etiketine sahip Yeni Skoda Fabia, lansmana özel avantajlı koşullarla showroomlardaki yerini aldı.
Yüce Auto
* Skoda Türkiye Distribütörü Yüce Auto bir Doğuş Otomotiv ortaklığıdır.
* Orhan Yüce tarafından kurulan Yüce Grubu, otomotiv sektöründe 60 yıllık bir geçmişe sahiptir.
*  Otomobil Distribütörleri Derneği’nin de kurucusu olan Orhan Yüce, aynı zamanda derneğin “Onursal Başkanı“dır.
* Yüce Auto, ISO 9001 ve VW Grup TÜV kalite yönetimi sertifikalarına sahiptir.
* Yüce Auto A.Ş. Türkiye genelinde 37 yetkili Satış, 39 yetkili Servis ve Yedek Parça Satış Noktası ile hizmet vermektedir.
* 2014 yılında 14.537 araç teslim eden Yüce Auto, bir önceki yıla göre satışlarında %13.3 artış sağlayarak %2.48‘lik pazar payına ulaşmıştır.
Skoda Auto
* 100 yılı aşkın geçmişiyle dünyanın en eski otomobil üreticileri arasında yer alan Skoda, 1895’te üretimine önce bisiklet ve motosikletle başladı.
* Skoda, 16 Nisan 1991 tarihinden itibaren bir Volkswagen Group markasıdır.
* Marka, bugün dünya çapında 7 farklı modelin üretim ve satışını gerçekleştiriyor: Citigo, Fabia, Roomster/Praktik, Rapid, Octavia, Yeti ve Superb.
* 2013 yılında Skoda, 15 milyonuncu aracını üretti.
* 2014’te bir takvim yılı içerisinde 1 milyondan fazla araç satan Skoda tarihinde bir rekor kırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara