60 bin litre atık yağ enerjiye dönüşüyor!

Otomobillerin yağ değişimi esnasında servisler titiz, sistemli ve özenle çalışmazlar ise yağlar ve yağların taşındığı variller çevre için büyük risk oluşturabiliyor. Çevreye olan duyarlılığını hizmet verdiği yapılarla ve geri dönüşüme gösterdiği duyarlılıkla gözler önüne seren Kosifler Oto, servislerinde kullandığı sistemler ve PETDER’in desteği ile yağların çevre için oluşturabileceği risklerin önüne geçiyor.

Kosifler Oto, her gün BMW, MINI ve Land Rover markalarından oluşan yaklaşık 150 adet otomobilin bakımını gerçekleştiriyor. Üstün hizmet kalitesi sunan Kosifler Oto servislerinde otomobillerin bakımı için kullanılacak olan yağlar özel tankerler ile servis alanı dışında kurulan yağ deposuna getirilerek temiz yağ kazanlarına aktarılıyor. Otomobillerin yağ değişimi sırasında temiz yağ özel sistem aracılığı ile servis alanındaki pompalara aktarılıyor ve yağın bir damlası dahi etrafa saçılmadığı için servis alanında çevre için oluşabilecek kirlilik engellenmiş oluyor. Aynı zamanda yağlar varil yerine yağ tankeri araçları ile temin edildiği için varillerin de çevreye vereceği zarar önlenmiş oluyor.
Atık yağ ise değişim sırasında pompalar aracılığı ile mini yağ kazanlarına aktarılıyor ve ardından özel sistem aracılığı ile atık yağ kazanlarına aktarılıyor. Böylece atık yağın boşaltılması ve bir noktada toplanması işlemleri sırasında servis alanı steril ortamını koruyor. Büyük atık yağ kazanlarında toplanan kullanılmış yağlar PETDER tarafından geri dönüştürülmek üzere toplanıyor.
Kosifler Oto servislerinden bir yıl boyunca 60 bin litre atık yağ toplanıyor ve bu yağlar gerekli işlemlerin ardından çimento, kireç, demir-çelik üretim tesislerinde ve enerji santrallerinde ek yakıt olarak kullanılıyor.
Kosifler Oto’nun çevre dostu servis sistemleri ile ilgili konuşan Kosifler Oto Genel Müdürü Sinan Kosif “ Dünya da iklimler değişiyor. Küresel ısınmanın olumsuzluklarını hepimiz hissediyoruz. Yeşilimiz her geçen gün azalıyor, sularımız her geçen gün daha fazla kirleniyor. Yaşanabilir bir dünya için payımıza düşen sorumluluğu yerine getirerek herkesin en azından içinde bulunduğu çevreye karşı duyarlı olması gerekiyor. Bir litre atık motor yağı ile bir milyon litre içme suyu içilemez hale gelebiliyor. Ama bir yandan da bir litre atık motor yağından elektrik üretilebiliyor, enerji sağlanabiliyor. Kosifler Oto olarak sularımız içilebilsin, doğa gün geçtikçe zarar görmesin düşüncesini benimseyerek servislerimizde geliştirdiğimiz sistemler ve PETDER’in desteği ile doğamıza ve toplumumuza karşı payımıza düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara