Nissan yılın ilk yarısını Avrupa'nın en çok satan Asya markası olarak zirvede tamamladı.

2015 yılının ilk altı ayında satılan 384 bin 726 adet araçla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 artış sağlandı. Türkiye’de ise ilk 7 ayda geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 43 artırdı.
Nissan, 2015'in ilk altı ayı için açıkladığı satış adetleriyle Avrupa'nın en çok satılan Asya markası oldu. Toplamda 384 bin 726 adet olarak gerçekleşen 2015 yılının ilk altı
aylık satış performansı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3'lük bir artış anlamını taşıyor. Bu başarı, Nissan'ın gelmiş geçmiş en rekabetçi ve güçlü model yelpazesiyle geldi. Nissan 2014 yılının ilk altı aylık döneminde 368 bin 314 adet araç satış gerçekleştirmişti.
2015'in ilk yarısında gelen artışlar büyük pazarlardan olan İngiltere'de yüzde 34, İspanya'da yüzde 18 ve Almanya'da yüzde 11 oranında artarken, bu değerler Nissan'ın en ciddi rakibinin üzerinde gerçekleşti. Qashqai'nin sürekli artan satış performansı ve yüzde 100 elektrikli Nissan LEAF'in bu başarıdaki payı büyük olurken, Nissan'ın Avrupa pazarındaki toplam payı yüzde 4,2 olarak gerçekleşti.
Nissan'ın tarihindeki en yüksek satış performansını ve pazar payını elde ettiği 2014 mali yılından sonra, Avrupa'nın en çok satılan Asya markası olması da ayrı bir anlam taşıyor. Nissan'ın 2015'te verdiği işaretler de artışın süreceğini gösteriyor. Haziran ayında, 200 bininci yeni Nissan X-Trail'in bantlardan indiği Nissan'ın St. Petersburg Fabrikası, Rusya'nın en hızlı büyüyen fabrikası haline geldi. İtalya pazarında ise 2015'in ilk altı ayında gerçekleşen 32 bin 611 adetlik binek otomobil satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23'ten fazla artmış durumda.
Nissan Avrupa Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Guillaume Cartier, bu başarıdan duyduğu memnuniyeti, "Markamız, ürünlerimiz, satış sonrası müşteri hizmetleriyle ilgili verdiğimiz sözler ve yaptıklarımız açık bir şekilde karşılığını buluyor. Tüketicilerin Nissan'a duydukları güveni sürdürüp bizi Avrupa'nın en çok satan Asya markası yaptıkları için çok mutluyuz. Kendi kendimizle giriştiğimiz mücadele ve rekabeti sürdürüp müşterilerimize daha fazla seçenek, daha fazla değer, daha inovatif ve heyecan verici modeller sunmaya devam edeceğiz. Ortaya çıkan sonuçlar Nissan olarak kalite, performans ve en son teknolojiyi ilk olarak sunmaya olan adanmışlığımızın en büyük ispatı” şeklinde ifade etti.
Nissan Qashqai satışları 2.5 milyonu adedi aşarak yeni rekorlar kırmayı sürdürüyor. Nissan'ın ödül avcısı modeli Qashqai'nin Avrupa'daki üretim merkezi olan İngiltere'de modelin satışları 2015'in ilk altı ayında 88 bin adet olarak gerçekleşip, Nissan'ın tarihindeki en yüksek binek otomobil pazar payının elde edilmesini sağladı. Fransa da bu başarıya eşlik etti ve Nissan 2015'in ilk altı ayında yüzde 3,7 pazar payıyla tarihinin yüksek performansına imza attı.
Nissan, Türkiye pazarında ise satışlarını geçen yılın ilk 7 aylık dönemine göre yüzde 43 artırdı. Yılın ilk 7 ayında 13 bin 505 adetlik satış rakamıyla pazar payını yüzde 2,62 olarak açıkladı. Nissan Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç, Türkiye’de organik olarak büyüyeceklerinin altını çizerken, “Uzun vadede ‘Yenilik ve Heyecan’ çatısı altında tüketicileri teknolojik olarak gelişmiş ve ulaşılabilir Nissan araçlarla daha fazla buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda her yıl pazar payımızı yükselterek 2020 yılında Türkiye’de en çok satan Japon otomobil markası olmayı hedefliyoruz “ dedi.
Nissan araştırma&geliştirme faaliyetlerine büyük yatırım yapmayı sürdürürken, cesur tasarım, yüksek kalite ve ulaşılabilir teknolojiyi herkesin kullanımına sunuyor. Nissan'ın inovasyon ve heyecan yaratmaya verdiği değer ve yatırımın sonucu olarak X-Trail  ve Juke modellerinin de tanıtılmasıyla Nissan crossover konusunda pazar lideri konumunda bulunuyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara