Nissan'dan ilk rakamlar

Japon otomobil devi Nissan, 2015 takvim yılının ilk altı ayına ait rakamları açıkladı. Tüm zamanların en iyi ilk yarı performansını gösteren küresel satışlar 2 milyon 726 bin 511 adet olarak gerçekleşti.
Küresel ölçekteki satışlarını bir önceki yılın ilk yarısı ile karşılaştırıldığında yüzde 0,6 oranında artırıp 2 milyon 726 bin 511 adet olarak gerçekleştiren Nissan, tüm zamanların en yüksek ilk altı aylık satış rakamlarına ulaştı. Yokohoma merkezli firmanın bu performansında geçtiğimiz ay yakaladığı 452 bin 22 adetlik en yüksek Haziran performansı da etkili oldu.

Haziran döneminde Avrupa pazarı satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 17,4 oranında artarak 73.039 adet olarak gerçekleşti. X-Trail ve Pulsar modellerine gösterilen yüksek talep, tüm zamanların en yüksek Haziran performansının ortaya çıkmasında etkili oldu. Bu rakamlarla birlikte Avrupa pazarında aynı zamanda en iyi ilk altı aylık performansını gösteren Nissan, bu dönemde 409 bin 938 adet satış rakamına ulaştı.
Nissan, Türkiye pazarında ise Haziran ayında 2 bin 305 adet satış gerçekleştirdi. Yılın ilk yarısında ise 11 bin 194 adetlik satış rakamına ulaşan firmanın pazar payı ise yüzde 2,6 olarak açıklandı.
Nissan Motor Company Hakkında
Merkezi Japonya'nın Yokohama kentinde bulunan Nissan Motor Co. Ltd. Japonya'nın en büyük ikinci otomotiv şirketidir. Renault-Nissan İttifakı'nın bir parçası olan ve dünya genelinde 244 bin 500'den fazla çalışanı bulunan Nissan, 2014 mali yılı içinde 5.32 milyon araç satış gerçekleştirip, 11.38 trilyon Japon Yeni (103,6 milyar dolar) gelir elde etti. Nissan, Infiniti ve Datsun markaları altında atmıştan fazla modelden oluşan zengin bir ürün yelpazesine sahip olan Nissan Motor Co. Ltd. sıfır emisyonlu mobilite konusunda da dünya lideri konumundadır. Nissan'ın bu alandaki dominant modeli LEAF dünyanın geniş kitlelere yönelik tamamen elektrikli ilk araç olma özelliğini taşıyor. LEAF aynı zamanda sıfır emisyonlu araç segmentinde sahip olduğu yaklaşık yüzde 50 pazar payıyla tarihin en çok satılan elektrikli modeli unvanına sahiptir.
Avrupa’da Nissan
Nissan; yurt dışında üretim yapan ve Avrupa’da varlık gösteren otomotiv firmaları içerisinde Avrupa'da en kapsamlı yaygınlığa ve istihdama sahip olan üretici firmalardan biridir. Lokal bazlı dizayn, AR-GE, üretim, lojistik, satış ve pazarlama operasyonlarında 17 bin 600’den fazla personel istihdam etmektedir. Nissan’ın İngiltere, İspanya ve Rusya üretim tesislerinde geçtiğimiz yıl; mini MPV, ödüllü Crossover, SUV, ticari araçlar ve ‘en popüler elektrikli araç’ olan Nissan LEAF de dahil olmak üzere 675 binden fazla araç üretilmiştir.Avrupa'da 23 yenilikçi ürünüyle, başta İngiltere ve Rusya olmak üzere Almanya, Fransa ve İtalya gibi önemli pazarlarda başarıyla yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara