Rio Yaz Olimpiyatları

PAMİR SAÇKAN İLE RİO YOLCUSU KALMASIN!
 Olimpik RS: X Rüzgar Sörfü sporcusu Pamir Saçkan,13-23 Ağustos 2015 tarihinde Rio’da gerçekleşecek olan Aquece Rio’ya katılmaya hak kazandı.
 2016’da Rio’da gerçekleşecek olan Rio Yaz Olimpiyat yarışlarının deneme organizasyonu olan Aquece Rio, sporculara Rio 2016 Olimpiyatları öncesinde yarışacakları parkurları önceden tanımaları, gelecek olan süreçte kendilerini geliştirmelerini sağlarken aynı zamanda olimpiyat heyecanınında bir denemesi olacak nitelikte.

 Marina da Gloria bölgesinde gerçekleşecek olan organizasyonda  55 Ülkeden, 380 sporcunun yer alması bekleniyor.  Türkiye’den Olimpik Rüzgar Sörfü RS:X’de katılan tek erkek sporcusu Pamir Saçkan, Organizasyona davet edilmesi ile ilgili olarak, ’2015 sezonunu Avrupa’daki diğer RS:X yarışları ile yurt içi ve yurt dışı kamplarda geçirdim. Bu 2016 Rio olimpiyatlarının deneme yarışına çağrılmış olmak bir anlamda orada yarışabilecek seviyede olan yarışçılar için bir ön hazırlık süreci. Parkuru ve rakiplerimi tanıyabilmek, Olimpiyatlara kadar olun sürecte hazırlıklarımı daha da konsantre bir biçimde devam ettirebilmem için büyük fırsat.’ dedi

2008 yılında, Balık Adamlar spor klübü’ nde rüzgar sörfü yapmaya başlayan sporcu, ilerleyen yıllarda sörfün bir tutku haline gelmesiyle. Profesyonel olarak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaya başladı.

Yıl içinde yurt içi ve yurt dışında yoğun bir antrenman takvimine sahip olan Pamir Saçkan,’ın hedefi 13-23 Ağustos’ta Rio ga gerçekleşecek olan, olimpiyat test organizasyonundan sonra, Umman Dünya şampiyonası ve ISAF World cup’a katılıp, 2016 Rio Olimpiyatları’ndan başarılı bir sonuç ile geri dönebilmek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara