Depoyu Daha az sıklıkla doldurmanın ipuclari

Yakıt tüketiminin Yüzde 20'si lastikler Tarafından gerçekleştiriliyor. Peki 5 depodan Birini Tek Başına tüketen lastiklerin yakit tüketimini azaltması İçin Neler Yapılması Gerekiyor? İşte dünyanın, En Büyük lastik üreticilerinden Michelin'den deponuzu Daha az sıklıkla doldurmak Için ipuclari!
Yakıtın Yüzde 20'si YALNIZCA lastikler Tarafından tüketiliyor. Lastiklerin kontrollerinin gerçekleştirilmesi, güvenlik sağlamasının yanı Sıra maliyetlerin düşürülmesine de Katkı Sunuyor. Yüzyılı aşkın Süredir lastik Sektöründe geliştirdiği Teknolojiler ile Daha az yakit Tüketimi saglayarak sürdürülebilir Çevre adına Katkı Sunan Michelin, yakit tüketimini sınırlamak Için ipuçlarını paylaşıyor.

Lastiklerin ısısına dikkat
Daha az isi Daha az yakit Tüketimi demektir. Michelin lastikleri, içeriğindeki silikon dioksit Yapısı ile lastiklerin Esnek olabilmek Için harcadığı enerjiyi azaltarak ısısını düşürüyor ziyaretinde harcadığı yakit oranını kısıtlıyor.

Mevsime Uygun lastik KULLANIN
Mevsimine lastik Kullanımı yakit tüketimine direkt Olarak Etki Eder fibia. Yaz mevsiminde Kullanılan kış lastikleri, yapısının Uygun olmamasından Dolayı performans kayıplarına neden olur. Bu Kaybı dengelemek Için de Daha Fazla gaza basılması Gerekir. Bu da yakit tüketimini artırarak maliyetleri yukseltir.

Lastik Ömrünü Kontrol etmeyi Unutmayın!
1.6 mm'nin Altına düştüğünde, hareket esnasinda yol tutuş Olan Lastiklerinizin diş derinliği Yasal sınır performansında kayıplara neden olur ettik. Performansı artırmak isteyen sürücü Hakkında imkb Daha Fazla yakit Tüketir. Lastik ömrünün Maksimum Paket 10 yıl oldugunu Unutmayın!

Ani hızlanma yavaşlamalar yakit tüketimini artırır A.Ş.
Araç kullanırken YÜKSEK devirlerde seyretmek yakit tüketimini artırır. Aracın hızına Uygun vitesle yolculuk edildiğinde Büyük ölçüde yakit tasarrufu sağlanır.

Lastik hava Basıncı yuvarlanma direncini Etkiler
Lastik hava Basıncı Ekonomik araç kullanımını doğrudan Etkiler. Hava Basıncı düştükçe lastiğin yuvarlanma direnci artar. Ortaya çıkan enerji kaybının Motor Tarafından dengelenmesi Daha Fazla yakit tüketimine neden olur. Eksik hava Basıncı Lastiklerde Hızlı aşınmaya da yol açarak, lastik Ömrünü Yüzde 30'a varan Oranda azaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara