İDO iskelelerinde araçlara ücretsiz lastik kontrolü

 Bayram tatilinin sona ermesi ve okulların açılmasıyla özellikle şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğunun artması bekleniyor.
Okulların açılacağı 28 Eylül tarihinden itibaren servislerin de yollara çıkmasıyla birlikte büyük şehirlerde de trafiğin artması bekleniyor. Binlerce aracın okula dönüş yoluna çıkacağı bu dönemde sürücüleri uyaran Brisa, sürücüleri araç ve lastik bakımları konusunda dikkatli olmaya davet ediyor.

Trafik kazalarının, sürücü hatalarının yanı sıra araçların ve buna bağlı olarak lastiklerin bakımsızlığından kaynaklandığını belirten Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, “Lastiklerin bakımı ve basınç değerleri mutlaka seyahat öncesinde kontrol edilmelidir. Aşınmış lastiklerle yolculuğa çıkmak sürüş güvenliği açısından tehdit oluşturarak kritik manevralarda hayati önem taşıyan iyi yol tutuşu sağlayamazlar ve sürüş güvenliğini tehlikeye düşürürler. Bu nedenle, lastiklerin diş derinliğinin yasal sınır olan 1,6 mm’den az olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca, daha yüksek diş derinliği, her zaman daha iyi bir yol tutuş sağlar” dedi.
Lastik basıncının önemine de dikkat çeken Atış, “Hava basıncı standartların altında olan lastikler, araçların yol tutuşunu ve araç hakimiyetini azaltır, fren mesafesini arttırarak lastiklerin daha çabuk aşınmasına neden olur. Bu yüzden, lastiklerin havası en az 15 günde bir kontrol edilmelidir. Ayrıca, hava sıcaklığının her 10 derece düşüşünde, lastiklerin hava basıncı azaldığından uzun yol seyahatleri öncesinde, lastiklerin hava basıncı araç üreticilerinin belirlediği basınç değerlerinde uygulanmalıdır. Sürücüler, gerekli bilgilere araçların kapı içlerinden veya yakıt deposu kapağından ulaşabilirler. Öte yandan, mutlaka stepne lastiğinin havası da kontrol edilmelidir” şeklinde konuştu.
Avrupalı sürücülerin %62’si yola çıkmadan önce araçlarını kontrol ediyor
Bridgestone Avrupa tarafından bu yıl yapılan bir araştırmaya göre, uzun yaz tatilleri öncesinde yolculuğa çıkan Avrupalı sürücülerin birçoğu yola kendi araçlarıyla çıkmayı tercih ediyor. Kendi araçlarıyla seyahatin daha rahat ve eğlenceli olduğunu belirten Avrupalı turistler, Avrupa Birliği serbest dolaşım kolaylığından dolayı daha çok komşu ülkelere seyahat etmeyi tercih ediyor.
Avrupalı turistlerin yola çıkmadan önce yaptıkları ise şöyle:
  • Avrupalı sürücüler seyahat sırasında en çok hız ve güzergaha dikkat ediyor.
  • Avrupalı sürücülerin %62’si yola çıkmadan araçlarını kontrol ediyor.
  • Avrupalıların %78’i yola çıkmadan önce lastik basınç değerlerini kontrol ediyorlar.
  • İngilizlerin %57’si 1,6mm olan lastik diş derinliğini yola çıkmadan önce kontrol ediyor.
  • Fransızların %21’i lastik diş derinliği 1,6mm’den az bile olsa yolculuğa devam ediyor.
  • İspanya’daki kazaların %75’i 2. el lastik kullanılmasından kaynaklı sebepler.
İDO iskelelerinde araçlara ücretsiz lastik kontrolü
Brisa, şehirlerarası yolculukların artacağı Kurban Bayramı tatilinde İDO iskelelerinde Bridgestone markasıyla ücretsiz lastik kontrolleri yapacak ve emniyetli seyahat için sürücülere desteğini sürdürecek.
İstanbul’da yaşayanların uzun yolculuklar için sıklıkla tercih ettiği İDO iskelelerinde konumlanacak olan Bridgestone ekipleri, lastik diş derinliği ve basınç ölçümü yapacak. Uzun yolda emniyetli sürüş için bilgiler iletecek. Ekipler, lastik diş derinliği güvenli sınırın altında olan araç sahiplerini, lastiklerini en kısa zamanda yenilemeleri konusunda uyaracak. Hava basıncı düşük olan lastiklere de uygun seviyede hava basımı gerçekleştirilecek.
Bridgestone’dan emniyetli sürüş için tavsiyeler:
  • Mutlaka emniyet kemeri takılması ve 12 yaşına kadar çocuklar için çocuk koltuğu kullanılması
  • Lastik ve araç bakımlarının mutlaka güvenilir, yeterli ekipmana sahip bakım noktalarında, yetkin servis personeli tarafından yapılmasına dikkat edilmesi,
  • Her 30gün veya 500 km. kullanımdan sonra balans kontrolü, her 6 ayda veya 10.000 km’de bir aracın ön düzen kontrollerinin yaptırılması,
  • Lastik havalarının en geç ayda bir kez yetkili servislerde kontrol ettirilmesi ve uzun yolculuklara çıkmadan önce lastik hava basınçlarının 2 psi artırılması,
  • Tüm lastiklerin diş derinliğinin (lastik üzerindeki ana oluklar boyunca 2 noktadan ölçüm yapılarak) düzenli olarak kontrol edilmesi,
  • Yazın yaz lastikleri, kışın kış lastikleri kullanılması ve lastiklerin kullanılmadıkları dönemde uygun koşullarda (nem, sıcaklık, basınç vs.) saklanması
  • Lastikler temizlenirken su dışında herhangi bir kimyasal madde kullanılmaması,
  • Lastiklerin her 10.000 km’de bir veya en az yılda bir kez yer değiştirilmesi,
  • Aracın lastikleri yenilendiğinde supapların da yenilenmesi,
  • Lastiğin delinmesi durumunda mutlaka nitelikli tamir (mantar yama) yaptırılması,
  • Ani kalkış, patinaj, sert fren gibi lastiğe zarar verebilecek hareketlerden kaçınılması ve lastiklerin kaldırım ve benzeri keskin yüzeylere sürtülmemesi.
Brisa hakkında:
Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone ile Sabancı Holding’in ortak kuruluşu olan Brisa, Türkiye lastik endüstrisinin lideridir. Brisa’nın kökleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atılmıştır. Lastik sektöründe dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak; 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda, Brisa bugünkü adını almıştır ve 25 yılı geride bırakmıştır.
1993 yılında ilk Ulusal Kalite Ödülü’nü kazanan Brisa, 1996 yılında da iş mükemmelliği konusunda gösterdiği üstün performans sonucu Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü kazanan ilk Türk şirketi olmuştur. Brisa, bugün Avrupa’nın yedinci büyük lastik üreticisi konumundadır. Brisa Kocaeli Üretim tesisleri, 361.000 metrekareye ulaşan kapalı alanıyla, dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biridir. Bu tesis, aynı zamanda, Bridgestone’un dünya üzerindeki en önemli üretim üslerinden biri olma özelliğini de taşımaktadır. Brisa, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağı 4,2 milyon adet lastik üretim kapasitesine sahip yeni üretim tesisini 2018 yılında devreye almayı planlamaktadır.
Türk ekonomisine olduğu kadar ülkenin toplumsal gelişimine de önem veren Brisa, sürdürülebilirlik faaliyetlerini çevresel, ekonomik ve toplumsal açıdan ele almaktadır. Biyoçeşitliliğe katkıda bulunduğu “Turnalar Hep Uçsun”, eğitime katkısını ortaya koyduğu “Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği”, trafikte emniyetli sürüşe katkı sağladığı “Lassa Yola Sağlam Çık” ve kültürel bir değer olan “Brisa Müze” bu anlamda ön plana çıkan projeler arasında yer almaktadır.
“Yolculuğunuzun Geleceğini Tasarlıyoruz” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Brisa, bir sanayi şirketinden inovasyon şirketine dönüşümünü hızla devam ettirmektedir. Brisa, sürdürülebilirlik vizyonundan aldığı ilham ve inovasyon anlayışıyla, fosil yakıt kullanmadan yalnızca güneş enerjisiyle çalışan “Solar Impulse”ın dünya çevresinde yaptığı yolculuğun Türkiye Resmi Partneri olmuştur.
2015 yılında “Türkiye’nin lastik markası” Lassa’nın 41’inci yılını kutlayan Brisa, Bridgestone, Lassa, Dayton, Kinesis, Firestone lastik markaları, Bandag kaplama markası, Energizer akü markası, OtoPratik, Propratik, Lastiğim, Lastik Vs ve Speedy satış noktaları, Lastik.com.tr adreste lastik değişimi ve bakımı internet sitesi, Mobilfix ticari araç filolarına yerinde bakım sağlayan mobil bakım servisi, Probox ve Bridgestone Box mobil satış ve hizmet noktası ve Lastik Oteli lastik saklama hizmeti ile Türkiye’ye değer kazandırma kararlılığındadır.
www.brisa.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara