“Gümüş Ok” bir kez daha markalar şampiyonu

 mercedes  başarı istiyorFormula 1 sezonunun bitimine dört yarış kala takvimdeki 16. mücadele olan ABD Grand Prix’i bu hafta sonu gerçekleşecek. 1908 yılından bu yana takvime farklı pistlerle dahil olan ABD Grand Prix’i, Austin pistiyle takvime 2012 yılında katılmıştı. Yarışta, pilotlar 5.513 km uzunluğundaki pistte 56 tur atarken toplamda da 308.405 km yol kat edecek

ABD Grand Prix’ine tarihte en hızlı turu 2012 senesinde 1.39.347 ile Sebastian Vettel atmıştı. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki son yarışı Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton kazanırken, Nico Rosberg de takım arkadaşının hemen ardından ikinciliği elde etmişti.
Zirve Hamilton’ın
Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton, sezonda 15 yarış geride kalırken pilotlar sıralamasındaki üstünlüğünü devam ettiriyor. Lewis Hamilton 302 puan ile zirvede yer alırken, takım arkadaşı Nico Rosberg de 229 puanla üçüncülükte bulunuyor. Lewis Hamilton, Avustralya, Bahreyn, Çin,  Kanada, İngiltere, Belçika, İtalya, Japonya ve Rusya’da birinciliği, Malezya ve İspanya, Avusturya’da da ikinciliği elde etti. Takım arkadaşı Nico Rosberg ise, İspanya, Monako ve Avusturya’da birinciliğin, Avustralya, Çin, Kanada, İngiltere, Belçika ve Japonya’da ikinciliğin ve Bahreyn ile Malezya’da ise üçüncülüğün sahibi oldu.
“Gümüş Ok” bir kez daha markalar şampiyonuF1 W06 (Gümüş Ok) hibrit aracıyla sezona lider olarak devam eden geçtiğimiz yılın markalar şampiyonu Mercedes AMG Petronas takımı, 2015 sezonunda da şampiyonluğunu Rusya’daki yarışta ilan etti. Bu yıl markalar sıralamasında sezonun bitimine dört yarış kala 531 puanla en yakın rakibinin 172 puan önünde şampiyonluğunu garantiledi.
“Hedefim üçüncü şampiyonluk”
Lewis Hamilton ABD Grand Prix’i öncesinde, “Markalar şampiyonu olmak inanılmaz bir duygu. Bunun için çalışan herkese minnettarım, bizler için hazırladıkları araç ile bu sonuca ulaşmayı başardık. Şimdi önümüzde ABD yarışı var, burada her zaman yarışmayı sevdim. Son dört yarış kala rakiplerimle puan farkını açtım ama son ana kadar da mücadelemi sürdürmem gerekiyor. Son yarışa kadar garanti olan bir şey yok. ABD ile birlikte diğer üç yarışta da en iyi şekilde yarışıp kariyerimin üçüncü şampiyonluğuna ulaşmak istiyorum” dedi.
“Gümüş OK harika bir araç”
ABD Grand Prix ile ilgili konuşan Nico Rosberg ise, “Rusya sonrası fabrikaya dönmek ve çalışanlarımızın şampiyonluk sonrasını mutluluğunu görmek inanılmazdı. Takım olarak başardığımız markalar şampiyonluğunu harika bir his. Dört yarış kala Lewis ile aramızdaki fark açıldı ve Lewis şampiyonluğa daha yakın duruyor. Ama benim için mücadele sona ermedi, son yarışa kadar elimden geleni yapacağım. Gümüş Ok harika bir araç ve biliyorum ki sezonun sonuna kadar yarış kazanmamı sağlayacak. Austin kesinlikle harika bir pist ve burada yarışmaktan büyü keyif alıyorum. Geçen sene pole pozisyonunun sahibiydi, bu sene de pole pozisyonunda başlamak ilk hedefim. Kendimi oldukça iyi hissediyorum ve ABD’de zirveye çıkmak için mücadele edeceğim” dedi.
ABD Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;
24 Ekim 2015 Cumartesi;
·         21.00 – 22.00 Sıralama turları
25 Ekim 2015 Pazar;
·          22.00 ABD Grand Prix

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara