Elektrikli Yolcu Minibüsü ilk kez görücüye çıktı.

Ankara’da gerçekleştirilen, Avrasya Güvenlik ve Trafik Fuarına katılan Emin Grup, 
daha önceki fuarlarında olduğu gibi yine yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Önceki fuarlarında olduğu gibi konut projelerinin yanı sıra, elektrikli otomobil ve motosikletlerini tanıtan Emin Grup, bir ilk daha gerçekleştirdi.
Eminotomotiv ve Emin Enerji’nin ortaklaşa geliştirdiği elektrikli otomobil konseptine bir yenisini daha ekleyen Emin Grup, Avrasya Güvenlik ve Trafik Fuarına ilk kez görücüye çıkardığı elektrikli yolcu minibüsünü de tanıttı. %100 elektrikli bir motora sahip aracın motoru tamamen yerli üretim olup, aynı zamanda da doğa dostu olmasıyla dikkat çekiyor.
Güneş panellerinden oluşan Enerji istasyonu da tanıtıldı.
Emin Grup şirketlerinden oluşan Emin Enerjinin üretmiş olduğu güneş panellerinden enerji istasyonu da bu fuarda tanıtıldı. Güneş panellerinden oluşan enerji istasyonu üzerine bağlanan bir şarj ünitesi sayesinde araçları şarj edebiliyor. Böylelikle kendi elektriğini de kendisi üreten araç %100 doğa dostu olarak dikkat çekiyor.
T.C. İçişleri Bakanı Sn. Selami Altınok’tan Emin Grup standına ziyaret.
Avrasya Güvenlik Trafik Fuarına katılan T.C. İçişleri Bakanı Sn. Selami Altınok, Emin Grup Standını da gezerek araçları yakından inceledi. Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Emin Üstün ile de sohbet eden Altınok; üretilen araçları inceledikten sonra, memnuniyetini dile getirirken, ‘Emin Üstün varsa üretilir.’ Cümlesi dikkat çekti.
Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün; . Tamamen yeşil enerjiye dayalı %100 doğa dostu ve %100 yerli imalat olan bu motorlar sayesinde hem gelecek nesillerimize daha temiz bir dünya bırakacağız, hem de onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sn. Bakanımızın da bizi burada ziyaret ederek, hakkımızdaki bu yorumları da bizi ayrıca mutlu etti.
100 km’de 1 TL’lik elektrik maliyeti
Dönüşümünü yaptığımız araçlar %100 elektriklidir. %100 elektrikli araçların işletme maliyeti mazotlu araçların %10 u kadardır. Bizim aracımız 100 km de yaklaşık 1 TL lik elektrik tüketmektedir. Bakım aralığı çok daha uzundur. CO2 salınımı 0 dır. Dönüşüm işlemini bu gerçekleri dikkate alarak, ekonomiye ve çevreye daha faydalı iş yapmak için gerçekleştirdik.
Yılda en az 30 bin TL tasarruf
Otomobilimiz bu dönüşüm sayesinde yılda en az 30 bin lira kadar bir tasarruf sağlamış olacak.
Bu da insanlarımızın ekonomisine büyük bir katkı sağlamış olacak.
Otomobillerin hem satış hem de kiralama yoluyla halkımıza sunacağız.
Otomobili satın alıp, motor, depo, egzoz gibi petrol yakıta uygun ekipmanlarını söktükten sonra, Elektrik motoru, Pil Paketi gibi uygun ekipmanları montajlayarak üreteceğiz. Elektrikli otomobilleri satacağımız gibi, kiralama vb. diğer şekillerde de hizmete sokacağız. Otomobil her türlü kullanıma uygundur. Aracımızın 350 km lik versiyonunun, özellikle ticari taksiler tarafından tercih edileceğini, 200km lik versiyonunun da diğer kullanıcılar tarafından tercih edileceğini düşünüyoruz.
Aylık 100 araç üreteceğiz
Tesisimizin aylık 100 adet kapasiteli olmasını planlıyoruz yine ilk olarak aylık 30 adetlik üretim yapmayı zaman içerisinde sayıyı arttırmayı planlıyoruz. İstanbul da 2 servis ve 10 noktada hızlı şarj sistemi kurmayı planlıyoruz. Bunun için gerekli çalışmalara başladık, çok kısa bir süre sonra araçlarımızı piyasaya sunmuş olacağız.
Yaptığımız Pazar araştırmalarında, uygun fiyatlı elektrikli araç için yoğun bir talep olacağını gördük. 2016 yılı için 600 adet araç satışı beklentimiz var.
Şu anda üretim tesisi için yatırım aşamasındayız. Üretim tesisimizi 2016 yılı Mart ayı içerisinde devreye almayı planlıyoruz. Fuar da tanıtımını yaptığımız araçlar için sipariş de almaya başlayacağız. Fuarda çok yoğun bir ilgiyle karşı karşıyayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara