Dünyanın ilk ve tek akıllısı!

 dünyanın en iyi devriyesi!Dünyanın ilk ve tek akıllı devriyesini tasarlayarak adını tüm dünyada duyuran ekin Technology, 7 – 9 Aralık tarihlerinde gerçekleşen ve trafik teknolojileri ve ekipmanları alanında dünyanın önde gelen fuarları arasında yer alan Gulf Traffic Dubai Fuarı’nda katılımcıların ilgi odağı haline geldi.

Lamborghini üzerinde tanıtılan ekin Patrol hayranlık uyandırdı
Türkiye’de, ekin Technology tarafından geliştirilen dünyanın ilk ve tek akıllı devriyesi ekin Patrol, sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getiren fuarın gözdesi oldu. Yüksek teknolojiyi kullanıcılarla buluşturarak dünyanın en iyi spor araba markalarından biri olan Lamborgihini üzerinde tanıtılan ekin Patrol, hem seyir hem de park halindeki araçların plakasını, hızını okumadaki büyük başarı oranı ile dikkatleri üzerine çekti.
Bir çok ülkenin güvenlik güçleri ve karar vericileri tarafından olumlu yorumlar alan ekin Technology’nin fuarda ilgi gören diğer ürünleri ise, plaka tanıma (Micro Plate) ve yüz tanıma (Face Recognation) oldu.
Akif Ekin: “Trafik akıllı olmadan şehirler akıllı olamaz”
 
ekin Technology Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, fuarda akıllı trafik güvenliği odağında yaptığı konuşma ile dikkatleri üzerine çekti. Eşsiz yol kullanım ortamı için bölgeye özel tasarlanmış uygulama hakkında konuşan Ekin: “Akıllı şehir konseptinde akıllı trafiğin önemi büyük. Bir şehir ne kadar gelişmiş olursa olsun, trafik akıllı olmadığı, yaşamların kazalarda kaybedildiği sürece o şehir akıllı olamaz. Bunun yanı sıra, akıllı şehirler yaratmak için ülkelerin kendine has özelliklerini bilmek ve doğru ihtiyaçlara yönelik çözüm sunmak gerekiyor” dedi.

Trafik tatbik uygulamalarında son teknolojinin hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını da sözlerine ekleyen Akif Ekin, akıllı trafiğin hayatlarımıza getirdiği kolaylığın da altını çizdi.

ekin Patrol hakkında:
Park halinde veya hareketliyken çalışabilen ‘ekin Patrol’ sistemi, görüş alanında bulunan tüm plakaları otomatik okuyup sorgulayan, tüm araçların hızlarını okuyarak ihlalleri otomatik oluşturan ve kaydeden özelliklere sahip. ekin Patrol’e sahip araçlar birbirleriyle haberleşebiliyor ve alınan canlı görüntüler de tek bir merkezden izlenebiliyor. Harita üzerinden takibin de mümkün olduğu sistemde; yüz tanıma, hava kirlilik ölçüm algılayıcıları gibi özellikler de opsiyonel olarak bulunuyor.

ekin Technology hakkında:
ekin Technology, dünya güvenliğine katkı sağlamak amacıyla 1998 yılında kurulan yüzde 100 Türk sermayeli bir şirkettir. 2000 yılında ekin Tasarım ve ekin Üretim, 2002 yılında ise ekin Bilişim şirketlerinin açılmasıyla güçlü bir teknoloji firması ve güvenli şehirler alanında lider şirket haline gelmiştir.
Abu Dhabi, Ankara, Bakü, Dubai, Stuttgart, İstanbul, New York ve Ottawa’da merkez ve ofisleri bulunan ekin Technology, kısa sürede hem yurt içinde, hem yurt dışında başarılı projeler gerçekleştirmiş ve hizmet sağladığı tüm bölgelerde müşterilerinin yerel çözüm ortağı olmuştur.

ekin Technology’nin Türk mühendislerden oluşan kadrosunun geliştirdiği, yüz ve araç tanıma gibi akıllı özelliklere sahip milli güvenlik yazılım ve donanım çözümleri birçok ülkede kullanılmaktadır. ekin Technology, hızlı yükselişiyle 2014 yazılım ihracatında yerli sermayeli bir numaralı şirket olmuştur. Dünya’nın ilk ve tek akıllı devriyesini geliştiren ekin, 2014 yılında New York’ta düzenlenen Dünya Teknoloji Ödülleri’nde, dünya devleri ile yarışarak, 5 finalistten biri olmuştur. 2015 yılında, uluslararası prestije sahip Stevie Ödülleri’nde Güvenlik Çözümleri Yazılım kategorisinde,yılın en iyi ürünü alanında bronz madalyaya, Türkiye’de ise Bilişim 2015 Hizmet Ödülleri’nde 'Yenilikçi Projeler' kategorisinde ödüle layık görülmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara