FIA’ nın Avrupa Kamyon Yarışları 'nın Ortağı Goodyear oldu!

 kamyon yarışı başlıyorGoodyear, önümüzdeki üç yıl boyunca FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın kamyon lastiği tedarikçisi oldu.Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, Federation Internationale de l’Automobile (FIA) tarafından önümüzdeki üç yıl için FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın lastik ortağı olarak
seçildi. Bu ortaklık sayesinde 2004 yılından beri yarış kamyonu lastikleri üreten Goodyear’ın yarışlara katılımı daha da artmış olacak.
Goodyear, önümüzdeki üç yıl boyunca FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın kamyon lastiği tedarikçisi oldu.
Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, Federation Internationale de l’Automobile (FIA) tarafından önümüzdeki üç yıl için FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın lastik ortağı olarak seçildi. Bu ortaklık sayesinde 2004 yılından beri yarış kamyonu lastikleri üreten Goodyear’ın yarışlara katılımı daha da artmış olacak.

Üstün ve yüksek performansa sahip yarış kamyonu lastikleri üreticisi Goodyear, FIA’ nın Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası için açtığı lastik ihalesini kazanarak, yeni kurulan ETRA Promotion GmbH (ETRA) ile de ortaklık gerçekleştirmiş oldu. ETRA’nın hedefleri arasında, şampiyonanın görünürlüğünü artırmanın yanı sıra yanı sıra şampiyonaya katılımcı sayısını da artırması yer alıyor. FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonasının bu yeni oluşumu, Goodyear’ın kamyon lastikleri üretimindeki yenilikçi liderliğini göstermesi ve yarışlardaki zorlu ve rekabetçi koşullar altında geleceğin kamyon lastiklerini geliştirmesi açısından da eşsiz bir fırsat sunuyor.

Goodyear Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Ticari Lastikler Pazarlama Direktörü Benjamin Willot konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “FIA tarafından ETRA’ nın önümüzdeki üç yıl boyunca özel lastik tedarikçisi olarak seçilmiş olmaktan dolayı son derece mutluyuz. 2016 yılı Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’na özel kamyon lastikleri üretmeye başladığımız 12. yıl olacak. Bu ortaklık bize ürünlerimizin yüksek performanslarını göstermemiz ve gelecekte standart kamyon lastiklerimizde kullanabileceğimiz yeni teknolojileri test edebilmemiz için eşsiz bir fırsat sunacak. Bunun yanı sıra bu ortaklık sayesinde Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nda daha etkin bir rol oynayarak markamızı, lastiklerimizi ve hizmetlerimizi daha da ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

Goodyear, önümüzdeki üç yıl boyunca şampiyonaya katılan tüm takımlara, özel olarak ürettiği 315/70R22.5 ebadında yarış kamyonu lastiklerini sunacak. Bu kamyon lastikleri, Goodyear’ın standart kamyon lastikleriyle benzer gövde yapılarına sahip. Performansı artırmak ve aşırı derecede ısı oluşumunu ve yanal sertliği önlemek için gövde birçok yönden geliştirildi. Ancak yarışlar esnasında asıl yük yarıştaki rekabetin artması ile birlikte yüksek yol tutuşu sağlamak için ısının artmasından dolayı lastik sırtına biniyor. Goodyear’ın yarış kamyonu lastikleri özel olarak tasarlanmış sırt yapısıyla kuru ve ıslak yarış koşullarında mükemmel yol tutuşu sağlar. Lastikte bir arada bulunan asimetrik omuz deseni ve çevresel oluklar, Goodyear yarış kamyonu lastiklerini tüm yol koşullarında, tüm sürücülerin kullanımına uygun hale getirir.

Tüm Goodyear yarış kamyonu lastiklerinde, FIA görevlileri tarafından kullanılan lastik kimliğini gösteren RFID (Radio Frequency Identity) bulunur. Lastikte bulunan çip teknolojisi, lastiğin üretimi sırasında içine yerleştirilen mikro çipi de içerir. Bu çipte lastikle ilgili, lastiğin özel kimlik kodu da dahil olmak üzere, tüm bilgiler bulunur ve bu sayede FIA, yarışa katılan tüm takımların yarışlarda kullandıkları lastiklerin sayıları ve kullanımları ile ilgili kurallara uyup uymadığını görüntüleme şansına sahip olur.

2016 FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası program taslağı:
30 Nisan/1 Mayıs – Red Bull Ring / Spielberg – Avusturya

28/29 Mayıs – Misano – İtalya

11/12 Haziran – Nogaro - Fransa

2/3 Temmuz – Nürburgring – Almanya

27/28 Ağustos – Hungaroring – Macaristan

3/4 Eylül – Most – Çek Cumhuriyeti

17/18 Eylül – Zolder – Belçika

1/2 Ekim – Jarama – İspanya

8/9 Ekim – Le Mans – Fransa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara