Ortaklık tamam, şimdi sıra yatırımlarda!

Sektöründe ilklerin öncüsü İnci Akü, dünya akü devi Japon GS Yuasa ile 
ortaklığının ardından 200 milyon TL’lik yatırımın yolunu açtı. Güçlü ortaklıkla yola devam eden İnci GS Yuasa'nın hedefi, kısa ve orta vadede gerçekleştireceği yatırım, ihracat, istihdam rakamlarıyla Türkiye ve Avrupa’da sektöre damgasını vurmak...

Sektörünün ihracat lideri İnci Akü’nün, Japon akü deviyle ortaklığından doğan İnci GS Yuasa, ulusal ve uluslararası pazarlarda çıtayı yükseltiyor. İnci GS Yuasa’nın Türk ve Japon yöneticileri, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında yeni hedeflerini açıkladı. Önceliği kapasite artırma çalışmalarına vereceklerini belirten İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, 5 yıllık vadede yapılacak yatırım tutarının toplamda 200 Milyon TL’yi bulacağını söyledi.

5 ay önce İzmir’de atılan imzayla Türkiye’nin küresel anlamda büyük bir yatırımcı kazandığını vurgulayan Cihan Elbirlik, bunun İnci Akü için olduğu kadar Türkiye ekonomisi için de değer taşıdığını kaydetti. Ortaklıktan kısa bir süre sonra Türkiye ve Avrupa pazarı için güçlü hedeflerle yola çıktıklarını belirten Elbirlik, önümüzdeki 5 yıl için planlarını şöyle anlattı:

“Starter ve endüstriyel fabrikalarımızın kapasitelerini güçlendireceğiz ve beş yıllık süreçte toplam kapasitemizi 2 katına çıkaracağız. İnci GS Yuasa olarak toplam 200 milyon TL yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Toplam yatırımımızın %50’sini teknoloji gelişimi alanında kullanacağız. Kapasite artırma çalışmalarıyla istihdam rakamımızı 5 yıl içinde 2 katına çıkaracağız. Böylece, Türkiye’deki işgücünü de katkı sağlayacağız. Geçtiğimiz yılın ikinci 6 aylık periyodunda toplam satış gelirlerimizde %3 büyüme gerçekleştirdik; hedefimiz 5 yıl içinde toplam satış gelirimizi 3 katına, ihracat satış gelirimizi ise 4 katına çıkarmak olacak.”

İnci Akü, EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarını bünyesinde bulunduran İnci GS Yuasa’nın, yeni marka ve ürün teknolojileri konusunda hedeflerini açıklayan Elbirlik, “Mevcut ürünlerimizin yanı sıra GS Yuasa’nın öncelikli olarak Yuasa markalı ürünlerinin Türkiye’de üretimini gerçekleştireceğiz. İnci GS Yuasa olarak önümüzdeki 5 yıl içinde satış gelirlerimizi 3 katına çıkarmayı; Türkiye’de satılan her 4 starter aküden 1’ini, endüstriyel alanda ise her 3 aküden 1’ini üretmeyi amaçlıyoruz. Otomotiv, UPS (Kesintisiz güç kaynağı) ve Telekom alanlarında kullanılan aküleri en yüksek kalite standardı ile geliştirmeyi işimizin merkezinde tutuyoruz.” diye konuştu.

İhracat şampiyonu yeni hedeflere koşuyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) araştırma sonuçlarına göre 6 yıldır sektörün ihracat lideri unvanını sürdürdüklerini belirten Cihan Elbirlik, “Önümüzdeki 5 yılda, GS Yuasa’nın global gücüyle birlikte mevcut yurtdışı pazarlarda markalaşma çalışmalarımızı güçlendirecek ve pazarda daha güçlü bir konuma geleceğiz. Amacımız ihracat satış gelirlerimizi 4 katına çıkarmak” dedi.

Japon akü devinin Ar-Ge gücü Türkiye’ye geliyor

İcra Kurulu Direktör Vekili Yuji Hashimoto ise “Türkiye, bulunduğu coğrafya açısından bizim için çok değerli. Sektörünün öncü şirketi İnci Akü ile yaptığımız ortaklığı çok önemsiyoruz. Her iki şirketi de stratejik olarak güçlendirecek bu ortaklığı geliştirmek ve büyütmek için çalışıyoruz. Türkiye’nin bulunduğu bölgede marka konumumuzu güçlendireceğiz. GS Yuasa, global akü pazarında Ar-Ge gücüyle ilkleri sunan bir şirket. GS Yuasa hibrid otomobiller, elektrikli otomobil ve uzay uygulama aküleri konusunda önemli altyapı ve deneyime sahip. Bu deneyimimizi ve Ar-Ge gücümüzü gelecek dönemde Türkiye’ye taşıyacağımız çalışmalarımız da olacak” dedi.

İnci GS Yuasa Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında
Temeli 1952 yılında atılan İnci Holding’in önemli iştiraklerinden İnci Akü A.Ş., Cevdet İnci tarafından 1984 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. 1984 yılındaki kuruluşunun hemen ardından 1985 yılında araç üreticileri ile ilk çalışmalarına başladı. 2009 yılında Akü sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kuran firma, 2010 yılında sektöründe ilk TURQUALITY belgesini aldı. İnci Akü, yıllık hazırlanan İstanbul Sanayi Odası (İSO) 500, Türkiye’nin ilk 500 sanayi şirketi sıralamasında 2006’dan bu yana her yıl yer almaktadır. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl açıklanan ‘ilk 1.000 ihracatçı’ sıralamasında 2005 yılından bu yana yer alan İnci Akü, 2014 yılında bir önceki yıla göre 17 sıra birden yükselerek ‘sektörünün ihracat lideri’ ünvanını korumuştur. 2014 yılında da her yıl olduğu gibi çok sayıda ödüle layık görülen İnci Akü, Uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance’in “Türkiye’nin En Değerli Markaları” listesinde ilk 100 arasında marka değerini arttırarak yerini aldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin, 2014 yılında ilk kez düzenlediği İnovaLİG yarışmasında, başvuru yapan 400 şirket arasından “İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü” kategorisinde ‘Birinci’ oldu.

Sektörünün en değerli akü markası İnci Akü, gücünü Japon devi GS Yuasa’nın küresel deneyimi ve yeni nesil akü teknolojileri konusundaki birikimi ile birleştirerek 2015 yılı itibariyle İnci GS Yuasa Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

İnci GS Yuasa Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Manisa’da 2 üretim tesisi ve İstanbul’da Merkez Satış Ofisi bulunuyor. 2010 Temmuz ayında temellerini attığı Manisa’daki 2. tesis, Türkiye’nin ilk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikalı üretim tesisi olma özelliğine sahip.

İnci Akü, EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarıyla üretim yapan firma, yurt içinde 80 ana bayi, 150 Enerji Uzmanı, 3.500 perakende satış noktası ve 210 yetkilendirilmiş servisi ile tüketiciye ulaşıyor. Ayrıca yurtdışında güçlü distribütör ağıyla, 4 kıtada 80’in üzerinde ülkeye ihracat yapıyor.

İnci Holding Hakkında: Temelleri Cevdet İnci tarafından 63 yıl önce atılan, ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayi olmak üzere beş farklı sektörde faaliyet gösteren İnci Holding’in bugün 2400 çalışanı ve 15 şirketi bulunuyor. Son 10 yıldır her sene ortalama %15 büyüyen İnci Holding, Akü ve jant üretimiyle otomotiv yan sanayi sektörünün yanı sıra lojistik, otel ekipmanları ve geri kazanım sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. Yatırımları ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayinde gerçekleşen İnci Grubu ürünlerinin yüzde 67'sini 80’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. “Cumhuriyetin 100’üncü yılında dünyada ilk binde olmak” vizyonuyla yoluna devam eden ve kurumsal yönetim ilkeleriyle yönetilen bir aile şirketi olan İnci Holding, Türkiye ekonomisine katkıları ile gelişimini sürdürüyor. www.inciholding.com

GS Yuasa Hakkında: Genzo Shimadzu tarafından 1917 yılında kurulan Japon akü şirketi GS ile Shichizaemon Yuasa tarafından 1918’te kurulan Yuasa şirketlerinin birleşmesi sonucu 2004 yılında, GS Yuasa kurulmuştur. GS Yuasa bugün dünyanın lider akü üreticilerinden biri konumunda olmakla birlikte, Japonya ve Uzak Doğu’da Pazar lideridir. Şirket 2005 yılında Hindistan’da Tata Grubu ile, 2007 yılında Mitsubishi ve 2009 yılında da Honda ile ortaklıklar yapmış, bugün dünya üzerinde 36 şirketi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Dev yapısı ile 13 bin 600’ün üzerinde çalışanı istihdam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara