Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016, 23 Nisan Cumartesi günü

klasik otomobiller 23 Nisan da çocuklarlaKlasik otomobillerin yarışı, İstanbul Park, 
Mercedes – AMG Lounge önünden yaklaşık 100’e yakın klasik otomobilin katılımıyla renkli görüntülerle start alacak. Uluslararası klasmanda yer alan ve Dünya Klasik Araçlar Federasyonu (FIVA) B Grubu Etklinlik kategorisinde düzenlenecek olan Mercedes-Benz Bahar Rallisi nde, ekipler İzmit’e gidecek ve rota dönüşte yine
İstanbul Park, Mercedes – AMGLounge’da son bulacak.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016’ya 1950– 1975 yılları arasında üretilen Mercedes-Benz klasik araçlarının yanı sıra1940-1960 yılları arasında üretilen Buick, Oldsmobile, Pontiac, Plymouth, Chevrolet, Citroen markalı araçlar. 1965 – 1975 yılları arasında üretilen ve “muscle car” olarak tanımlanan Ford Mustang, Thunderbird, Mercury Cougar, Chevrolet Corvette, Camaro, Impala, Dodge Charger, Challanger ve1960 –1975 yıllarına ait Porsche, Alfa Romeo, Cadillac, Rolls Royce ve Volkswagen Carmann Ghia gibi klasikleşmiş otomobiller de katılacak. Birbirinden farklı hikayeleri olan birer sanat eseri görünümündeki bu otomobiller nostaljik görüntüleriyle İstanbul yollarını görkemli bir şölen alanı haline getirerek keyifli anların yaşanmasına neden olacaklar.

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Şükrü Bekdikhan:“29 Ocak 1886 tarihinde şirket kurucumuz Carl-Benz üç tekerlekli motorlu araç için patent başvurusu yapmıştı. Bu nedenle bu tarih motorlu araçların doğum günü kabul edilir. Otomobilin doğuşunun 130. yıldönümündeKlasik Otomobil Kulübü’nü tekrar destekleyerek Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016’nın ana sponsoru olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. 2015’te Klasik Otomobil Kulübü ile başlattığımız bu doğru işbirliğinin uzun yıllar boyunca sürmesini diliyoruz. Tüm Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016 katılımcılarına keyifli sürüşler ve başarılar, izleyicilere ise ralli için keyifli seyirler diliyoruz.”dedi.
Mercedes-Benz Türk’ten otomobilin 130. yaşında Klasik Otomobil Kulübü’ne tekrardan destek
Başta Mercedes-Benz marka olmak üzere 400’den fazla 30 yaş ve üzeri klasik otomobil sahibi üyesi bulunan Klasik Otomobil Kulübü’ne üye olmak için sadece klasik otomobillere tutkuyla bağlı olmak yeterli.

Klasik Otomobil Kulübü, artık caddelerde pek rastlanamayan klasikleşmiş araçlara ilgi duyan, bunları korumak, tekrar çalışır hale getirebilmek için uğraş gösteren ve bu doğrultuda fikir alışverişinde bulunmak isteyenleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara