Toyota, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği ile işbirliğine gitti…

 DoğaToyota çevreyi koruma faaliyetleri konusunda kapsamlı çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Toyota, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) ile 5 yıllık anlaşma yaparak IUCN Kırmızı Listesi’nde yer alan tehlike altındaki türlerin yaşatılması konusunda destek verecek. Toyota, bu işbirliği ile sadece bu yıl için 1,2 milyon dolarlık bütçe ayıracak.
Nesli tükenen canlılar konusunda en hızlı kaybın yaşayandığı bir dönemdeIUCN ve Toyota’nın bu kayıpları önlemek için önemli bir çalışmaya imza atmaları takdir topladı. 
 
Bu işbirliği iledünyada 28 binden fazla türün koruma altına alınacağı tahmin ediliyor. Toyota’nın bu katkısı ile bitkiler, mantarlar, tatlı su balıkları, sürüngenler ve yusufçuk gibi omurgasızların korunması için de çalışmalar yapılacak.

Toyota sürdürülebilir bir gelecek için farkındalığı artırmayı, dünyayı ve tehlikedeki türlerin yok olmasını da2015 yılında açıkladığı “Toyota Environmental Challenge 2050” projesi ile desteklemeyi hedefliyor. Toyota yaptığı işbilikleri ile de var olan bitki ve hayvan türlerini koruyarak, 2050’de insanların doğa ile uyum içerisinde yaşamasını hedefliyor.
 Doğa

Ayrıca, anlaşma ile ilgili Cenevre’de gerçekleştirilen basın toplantısını buradan izleyebilirsiniz: http://livestream.com/GvaPressClub/IUCN-Toyota

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara